Kalevala korut osana juhla-asua

2 joulukuun, 2013

Indiedaysin ja Kalevala Korun yhteiskampanja haastoi minut kasaamaan pari erilaista juhla-asua Kalevala Korun valikoimista valitsemieni upeiden korujen ympärille. Pitäydyin asujen suhteen melko yksinkertaisella linjalla, jotta korut pääsevät oikeuksiinsa. Sain siis valita itselleni yhden korusetin ja se ei muuten ollutkaan ihan niin helppoa kuin aluksi ajattelin. Kalevala Korulta kun löytyy erittäin suuri valikoima, joka pitää sisällään niin moderneja kuin klassisiakin hienoja korusarjoja. Itse päädyin lopulta valitsemaan Kirsti Doukasin suunnittelemaa Vanamo -sarjaa, joka olikin minulle jo entuudestaan tuttu. Tuohon sarjaan on nyt tullut uutuutena kirkkaan valkoisilla makeanveden helmillä koristellut korut ja valitsin sellaiset itsellenikin.

Setissä tuli mukana Vanamo rannekoru, kaulakoru ja korvakorut.

1. Tämä ensimmäinen asu passaisi loistavasti vaikkapa pikkujoulumeininkeihin ja siihen yhdistin nuo Vanamo korvakorut sekä kolminkertaisella ketjulla varustetun rannekorun.

IMG_6763 IMG_6942 IMG_6807
2. Toiseen asuun valitsin hieman yksinkertaisemman yläosan, jonka kanssa myös tuo kaulakoru sopi täydellisesti. Korut ovat niin kauniin siroja, ettei ole mielestäni ollenkaan liikaa pitää kaikkia kolmea samaan aikaan.
IMG_6889 IMG_6934

”Vanamo, Linnaea borealis, on rehevän kuusimetsän vieno kukka. Hento kasvi ratsastaa pehmeällä sammaleella ja nostaa varrestaan kukkavanan toisensa jälkeen. Kaino vanamo on suomalaisen metsän ujo kaunotar. Eino Leinon (1878 – 1926) rakastettu runo Nocturne hengittää suomalaisen kesäyön ajatonta viestiä: Tuoksut vanamon ja varjot veen, niistä sydämeni laulun teen. Nuoren Eino Leinon säkeet ovat innoittaneet myös korumuotoilija Kirsti Doukasta. Hänen Vanamo-korunsa vaaleanpunaiset helmet hehkuvat vienoa suloa.”

IMG_6978

 Tässä vielä kuvat kaikista valitsemistani koruista.

Vanamo -korvakorut, hopea, valkoinen makeanveden helmi

IMG_6955

 Vanamo -rannekoru, hopea, valkoinen makeanveden helmi

IMG_6957

Vanamo -kääty, hopea, valkoinen makeanveden helmi

IMG_6962

Merkittävin asia, joka johti Vanamo -sarjan valitsemiseen, oli korujen klassisuus, ajattomuus ja sirous. Nämä ovat varmasti aina ajankohtaiset ja sopivat lähes minkä kanssa tahansa.  Sirot korut tuntuvat nyt erittäin freeseiltä isojen, pitkään pinnalla olleiden statement -korujen jälkeen. Itselläni ei ole ollut Vanamoa aikaisemmin, mutta lähes jokaiselta ystävältäni löytyy saman sarjan koruja, joita olen monesti ihaillut. Nämä tulevat varmasti olemaan käytössä vielä monissa juhlissa!

Veikkaanpa, että monilta teiltäkin löytyy korurasioista Vanamoa? 🙂

 

– Janni

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Miia 2 joulukuun, 2013 at 9:29 pm

  Oi nyt on nää vanamot mun mieleen! Jotenkin aiemmin oon vierastanut sitä vaaleanpunaista väriä, tätä valkoista voisin kuvitella itsekin käyttävän. 🙂

  • Reply Janni 3 joulukuun, 2013 at 11:14 pm

   No sama homma! 🙂 Nyt näytti enemmän omalta 🙂

 • Reply Vilhelmiina 2 joulukuun, 2013 at 10:11 pm

  Itellä on tuo kaulakoru ja riippukorvikset, vaaleanpunaisella helmellä kylläkin! Toi valkoinen on ihana :–) melkeen tekis mieli ostaa ne uudet ja vanhat myydä pois..

  • Reply Janni 3 joulukuun, 2013 at 11:14 pm

   Noi on kivoja 🙂 Kannatapi harkita!

 • Reply Johanna 3 joulukuun, 2013 at 5:49 pm

  Mulla on aina tuo mun Vanamo-sarja melkeinpä joka juhlassa 🙂 Sitä ihanampaa settiä ei vaan ole <3

  • Reply Janni 3 joulukuun, 2013 at 11:15 pm

   Noi on kyllä monen mieleen! 🙂

 • Reply Krisse 3 joulukuun, 2013 at 5:59 pm

  Aivan jumalaisen ihana tuo eka asu koruineen! Mistä toi paita on?

  • Reply Janni 3 joulukuun, 2013 at 11:15 pm

   Kiiitos 🙂 Se on ostettu kesällä Vilasta!

 • Reply nessu 3 joulukuun, 2013 at 8:50 pm

  Hmm. Itse olisin kyllä yhdistänyt korut vähän klassisempaan asukokonaisuuteen. Jokseenkin liian räiskyvä asu ainakin toi ensimmäinen. En nyt hae mitään tätityyliä, mut tietynlaisen arvokkuuden yhdistän kyllä kyseisiin koruihin.

  • Reply Janni 3 joulukuun, 2013 at 11:17 pm

   Hmmm mun mielestä noi asut oli kaikkee muuta ku räiskyviä 🙂 Mut makuasia.

 • Reply Ammi 4 joulukuun, 2013 at 10:45 am

  Ihanat korut! Mulla on samaiset vaaleanpunaisena, mutta nuo valkoiset on niin ihanat! Kivasti oot kieputtanut tuon rannekorun, hyvä idea!

 • Leave a Reply