MEHUPAASTON FIILIKSIÄ

5 tammikuun, 2015

Tässä elellään nyt mehupaaston kolmatta päivää ja ajattelin, että olisi hyvä aika kertoa fiiliksistä vähän täällä blogin puolellakin. Lisäksi jakoon lähtee kuvissa näkyvien mehujen reseptit!IMG_8999

Ensimmäisenä paastopäivänä ei ollut mitään kummempia fiiliksiä lukuunottamatta hieman normaalia tiuhempaa vessassa ravaamista. Fiilis oli oikeastaan täysin normaali, vaikka jännitinkin paljon, että mitä ensimmäiset päivät toisivat tullessaan. Ensimmäinen päivä sujui siis aamusta iltaan ilman mitään sen kummempia tuntemuksia. Yöllä oli hieman haastavaa nukahtaa ja näinkin sitten lopulta unta muhkeasta brunssista 😀

Toisen päivän aamu ja aamupäivä sujuivat ihan normaaleilla fiiliksillä kotona. Lähdettiin iltapäivällä kaupungille ja siellä kaikkien ravintoloiden ihanat tuoksut leijailivat sieraimiini ja teki mieli ruokaa. Ilta meni kotona ihan normaalisti ja käytiin Jetin kanssa pitkällä kävelylenkillä. Nukkumaan mennessä unen saaminen oli taas hankalaa, sillä mielessä pyörivät erilaiset sapuskat. Kelasin läpi lempiruokia mielessäni ja mietin, että mitä herkkuja sitä voisi loihtia tälläkin hetkellä omista kaapeista löytyvistä aineksista. Mulla ei ollut varsinaisesti nälkä, mutta ruokaa olisi tehnyt mieli ihan älyttömästi. Lopulta laahustin keittiöön ja hurautin itselleni porkkanamehun. Se taisi auttaa, sillä uni tuli hetken päästä, enkä tällä kertaa uneksinut ruoasta!

Tämä kolmas päivä on mennyt muuten todella hyvin, mutta mun vatsa on elänyt ihan omaa elämäänsä. Se on nimittäin kurninut koko päivän, vaikka olen noin muuten tuntenutkin itseni kylläiseksi. Mulla oli töissä eväinä muutamat mehut, joita hörpiskelin päivän mittaan yksi kerrallaan. Vessassa ravaaminen on hieman rauhoittunut, mutta näillä nestemäärillä tahti on tietysti edelleen normaalia tiuhempi. Saa nähdä tuoko ilta tullessaan samanlaiset ruokahimot kuin eilen – hope not!IMG_9035

Paaston aikana olen juonut itse mehustettuja mehuja todella monipuolisesti ja aineksina ovat toimineet mm. appelsiini, porkkana, omena, selleri, purjo, parsakaali, ananas, punakaali, pavut, pinaatti, inkivääri, päärynä, kiivi, tomaatti, kurkku ym….. Joihinkin mehuihin olen välillä rouhinut sekaan suolaa. Lisäksi olen juonut ainakin kaksi litraa vettä ja pari kuppia yrttiteetä. Mehujen määrässä en ole sen kummemmin noudattanut mitään tiukkoja mittoja ja olen tehnyt/juonut niitä sen verran paljon, että olen pysynyt kylläisenä. Mehujen ravintoarvot saattavat olla hyvinkin korkeita ja energiaakin voi välillä olla isossa lasillisessa useampi sata kaloria. Tämä paasto on tällaiselle kaltaiselleni todella huonon itsekurin omaavalle tyypille kokonaisuudessaan sellainen haaste, että voin jo nyt sanoa päässeeni aika pitkälle!

Onnekkaana olen ainakin tähän asti vielä säästynyt kaikilta ikäviltä oireilta, joita paaston ensimmäiset päivät saattavat monilla aiheuttaa. En ole kärsinyt päänsärystä, vatsakivuista, väsymyksestä tai kokenut muitakaan haittavaikutuksia. Olen huomannut ainoastaan palelevani hieman normaalia enemmän, mutta se ehkä voi johtua siitäkin, kun nuo pakkaset alkoivat taas paukkumaan!

Keltainen mehu: Appelsiini, omena, fenkoli

Punainen mehu: Punakaali, vihreä omena, sitruuna, selleri

 

-Janni

6 Comments

 • Reply Emmi 6 tammikuun, 2015 at 9:37 am

  Tsemppiä! Kiva lukea mehupaastosta 🙂 Itsekin mehustelen ahkerasti, mutta tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta ryhtyä paastolle. Monta mehua juot siis päivässä?

 • Reply Kristiina 6 tammikuun, 2015 at 8:16 pm

  Huhu, itse en kyllä pystyisi tuohon, kun kahden mehuaterian jälkeen alkaisi tehdä mieli jotain pureksittavaa! 😀 Ja joo, paastoksihan tuo mehujen litkiminen on tarkoitettu, ei pysyväksi ruokavalioksi, mutta hullulta kuulostaa, että elää vain hedelmillä/kasviksilla pitkän aikaa 😀

  Mutta tsemppiä siihen, voihan se olo ollakin oikein hyvä viikon jälkeen 🙂

  • Reply Janni 7 tammikuun, 2015 at 8:47 am

   No niin tekee mieli meitsinkin, mut tää onkin nyt tällänen haaste! Ja joo ei missään nimessä pysyvää 🙂

 • Reply Johanna 26 helmikuun, 2015 at 9:12 pm

  Hei, satuin lukemaan tämän postauksesi mehupaastosta ja mieleeni tuli parikin kysymystä. Kauanko olet ollut tai olit mehupaastolla ja paljonko Suomessa paastoaminen maksaa raaka-aineidensa puolesta? Olen lukenut netistä paljon mehupaastosta, mutta suurin osa kokemuksista ja ohjeista on ulkomaisia ja todennäköisesti hintahaarukka paastolle ei pidä paikkaansa täällä päin. Kiittäisin jo etukäteen todella paljon vastauksestasi! Toivottovasti mehupaasto on auttanut ja ollut hyvä kokemus 🙂

 • Reply Juho 12 elokuun, 2015 at 12:43 pm

  Hei

  Mahtava juttu, että lähdit kokeilemaan mehupaastoa! Itse olen ensi viikolla aloittamassa ja tarkoitus olisi vetää viikko (7 päivää) mehustaen HeVi-osastoa ahkerasti. Työni puolesta kesä on mennyt ympäri Suomea reissatessa ja ruokavalio on ollut aika vaihteleva mutta aina ei niin hyvä. Tuntuu, että nyt kesän keikkarupeaman jälkeen voisi olla aika puhdistaa vähän kroppaa. Tulipa sitten eksyttyä tänne sinunkin blogiisi, kun googlailin aiheesta. Kolme päivää on jo loistava saavutus! 🙂

  • Reply Janni 12 elokuun, 2015 at 1:47 pm

   Moikka,

   Suosittelen ehdottomasti mehupaastoa 🙂 Itse olin tosiaan myös 7pv tuolloin. Tsemppiä!

  Leave a Reply