SUPERFOODIT TESTISSÄ

19 tammikuun, 2015

Olen mukana Indiedaysin ja Cocovin yhteistyökampanjassa, joka painoittuu mihinkäs muuhun kuin superfoodien ihmeelliseen maailmaan. Aiheesta tulee lähi aikoina kaksi postausta, joissa kertoilen hieman omia kokemuksiani Cocovin tuotteisiin liittyen ja jaan myös muutamat hyväksi kokemani reseptit. Tässä ensimmäisessä postauksessa olisi nyt tarkoitus kertoilla hieman aikaisemmasta kokemuksestani ja suhteestani superfoodeihin.

IMG_0100

Joillekin tuo koko superfood -termi saatta olla vielä tänä päivänäkin täysin hepreaa, mutta jos kiinnostusta riittää, niin täältä voi lukea Cocovin selkeän infopaketin aiheesta. Lyhyesti tiivistettynä superfood on markkinointitermi, jota käytetään yleensä kuvaamaan poikkeukselisen ravintorikkaita ja vahvan kulttuurihistorian omaavia ruokia.

Kotoamme on löytynyt viime vuosina yhtä sun toista superruokaa, mutta minua läheisemmin niiden kanssa on kuitenkin touhuillut poikaystäväni. Itse en ole kovinkaan tarkasti aikaisemmin superfoodeihin syventynyt, vaikka muutamista tietyistä tuotteista minulla on itsellänikin jo kokemusta ja tutuimpia minulle ovatkin chian siemenet.  Niitä olen käyttänyt jo pidemmän aikaa melko vakituisesti niin smoothien kuin aamupuuronkin seassa ja tykännyt todella kovasti. Minulla on aina ollut kiinnostusta superfoodeja kohtaan, mutta jotenkin niiden käytön opettelu on ehkäpä tuntunut hankalalta. Mitkä tuotteet sopisivat juuri minulle? Miten niitä voi käyttää? Entä millaisia määriä? Noihin kysymyksiin vastaukset löytyvät varmasti parhaiten tutustumalla tuotevalikoimaan kunnolla ja kokeilemalla erilaisia tuotteita. Olenkin iloinen tästä kampanjasta, sillä tämän ansiosta tulee nyt samalla pakostikin testailtua ja tutkittua Cocovin tuotevalikoimaa.

Sainkin muutama päivä takaperin melko ison ja laajasti erilaisia superfoodeja sisältäneen tuotepaketin Cocovilta. Muutamia tuotteita olen jo testaillut ja innostuin kovasti siitä, miten paljon Cocovin sivuilta löytyi erilaisia vinkkejä ja respetejä niiden käyttöön. Nettisivujen valikoimaa selaillessa jokaisen tuotteen auki klikatessa löytyy sen alta erilaisia reseptejä, jotka helpottavat kummasti pohdintaa siitä, että mihin mitäkin tuotetta voisi hyödyntää. Lähetys saapui minulle sen verran myöhässä, että en ole tähän mennessä vielä kerennyt niin intensiivisesti tuotteisiin tutustumaan, että päätin jakaa teille kaksi reseptiä minulle jo ennestään tuttujen chian siementen ympärille. 

”Chia siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. Tuotteen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä tai siemenissä.” Täältä voi lukea lisää!

Chia-kookosvanukas

IMG_01541 banaani

400ml kookosmaitoa

1dl Cocovi chian siemeniä

pensasmustikoita

Soseuta banaani ja kookosmaito sauvasekoittimella. Lisää joukkoon chian siemenet. Annostele astioihin ja anna vetäytyä jääkaapissa 30min. Lisää jähmettyneen vanukkaan päälle pensasmustikat ja Cocovin superfood trail mix.

 Ravitseva smoothie
IMG_0135
 1 banaani
1 avokado
1 dl jäisiä mustikoita
1 dl luomu mustikkakeittoa
kylmää vettä
Innolla odottelen, että pääsen kunnolla testailemaan noita muitakin saamiani tuotteita ja toivottavasti löydänkin niistä jotain uusia juttuja itselleni ihan päivittäiseenkin käyttöön. Seuraava postaus aiheesta tulee sitten parin viikon päästä, jolloin osaan varmasti jo kertoa vähän enemmän omista fiiliksistäni 🙂
Cocovin kampanjasivuilla on parhaillaan menossa skaba, josta on mahdollisuus voittaa itselleen 100 euron arvoinen superfood -tuotepaketti 🙂 Lisäksi kampanjasivuilta näette muidenkin mukana olevien bloggaajien reseptejä. Kampanjasivulle pääsette TÄSTÄ!

Kiinnostaisi tietää, että millanen suhde teillä on superfoodeihin ja millaisia ajatuksia ne teissä herättävät? Ovatko ne jo tuttuja teille ja löytyykö jotain suosikkeja? 
– Janni

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Hei 19 tammikuun, 2015 at 8:39 pm

  Onko sun kaveri Hanna lopettanut bloggaamisen?

  • Reply Hanna K 19 tammikuun, 2015 at 9:51 pm

   Moikka, en nyt varsinaisesti sanois että oon lopettanu. Viime aikoina ei oo innostanu kirjotella, palailen taas kun kiinnostusta löytyy! 🙂

 • Reply tiiamariia 19 tammikuun, 2015 at 9:05 pm

  Oi vitsi ku herkullisen näköstä!♥ Itsekin oon halunnu jo pitkään kokeilla noita chia-siemeniä, mut en oo saanut aikaan..

  • Reply Janni 21 tammikuun, 2015 at 9:01 pm

   No niitä voin kyllä ainakin suositella 🙂 Kiitoksia!

 • Reply Jenski 19 tammikuun, 2015 at 9:41 pm

  Mäkin olen syönyt chia-siemeniä puurossa ja erilaisia trailmixejä, myös kaakaonibsit tai itsetehty raakasuklaa on tullut testattua, nam! Mutta macajauhe ja nuo protskujauheet… En tykkää yhtään, paha maku tulee läpi vaikka minne sekoittaisi. Hamppuprotskua menee pieni lusikallinen puuron seassa, jos tunkee sekaan mansikkaa tai muuta makeaa 😀 Eikä noita varmaan ole hyvä jatkuvasti tai isoja annoksia syödä, sen verran tujua tavaraa?

  • Reply Janni 21 tammikuun, 2015 at 9:03 pm

   Hmmm mun mielestä esim tollasessa smoothiessa macat ja protskut menee tosi hyvin 😮 Voi olla, että välillä jotain pientä sivumakua tulee, mutta todella siedettävää. Paketeissa mainittuja määräsuosituksia kannattaa varmasti noudattaa 🙂 Mä haluaisin kokeilla tehdä itse raakasuklaata!

 • Reply Marjo 19 tammikuun, 2015 at 11:58 pm

  Kuulostaa ihan sairaan hyvältä toi kookosvanukas. Nam mikä resepti 😀 Ei olis kyllä tullut mieleenkään käyttää kookosmaitoa eli kiitos siitä!!

  • Reply Janni 21 tammikuun, 2015 at 9:03 pm

   Joko kokeilit? 😉 Vie kyllä taatusti makean nälän!

 • Reply Myy 20 tammikuun, 2015 at 8:43 am

  Käytän spirulinaa ja nokkosta, en yhtä aikaa vaan vaihtelen kausittain. Tarkoituksena on ylläpitää rautaa. Olen hyvin valikoivasti kalaa nauttiva kasvissyöjä. Onko sulla tai poikaystävälläsi mitään kokemusta näistä? Olisi kiva kuulla!

  • Reply Janni 21 tammikuun, 2015 at 9:05 pm

   Joonas on spirulinaa käyttänyt ainakin smoothieissa 🙂 itselläni ei ole siitä kokemusta. Kiva kuulla, että olet löytänyt superfoodeista itsellesi sopivia tuotteita!

 • Reply Jonsu 21 tammikuun, 2015 at 1:32 pm

  Hei, Käytän juuri tuota CoCovin Opti-MSM-jauhetta. Aloitin sen käytön, koska olin kuullut sen vaikuttavan suotuisasti mm. nivelkipuihin. Harrastan juoksemista ja mulla on ollut polven kanssa ongelmia. Kipu esti viime syksynä aika pahasti juoksemisen. Nyt on ”ihme” tapahtunut ja polvella pystyy jälleen kivutta juosta! Tähtäimessä nyt maraton. Loisto tuote!:)

  • Reply Janni 21 tammikuun, 2015 at 9:07 pm

   Mä meinaan alkaa kans alkaa käyttää sitä! 🙂 Ihan mahtavaa, että olet huomannut avun ja tehon. Itsellänikin juostessa välillä polvi vihoittelee, joten ehkäpä tämä sopisi myös minulle!

  Leave a Reply