MOTIVAATTORINA TREENIKALENTERI

16 lokakuun, 2017

Me ollaan lukemattomia kertoja puhuttu Joonaksen kanssa kotona, että olisi kiva alkaa liikkumaan enemmän yhdessä. Moneen kertaan ollaan yritetty saada yhteinen treenaaminen alulle, mutta ei olla saatu siitä ikinä säännöllistä. Satunnaisesti toki käymme yhdessä lenkkeilemässä yms, mutta meille molemmille tekisi hyvää muutenkin lisätä treenin määrää omassa arjessamme. Ja parastahan se tietysti olisi, jos voitaisi hyödyntää yhteistä aikaamme välillä myös treenin parissa. Nyt päätettiin kokeilla jotain uutta motivaattoria, jospa homma lähtisi vaikka rullaamaan aikaisempaa paremmin!

Tehtiin nimittäin konkreettinen treenikalenteri ja kiinnitettiin se jääkaapin oveen, ettei homma vaan pääsisi unohtumaan. Merkittiin kolmelle päivälle viikossa jotain urheilua pitkistä kävelylenkeistä koiran kanssa aina saliharjoitteluun sekä intervallitreeniin. Lyötiin etukäteen jo jopa kellonajatkin lukkoon, jos se auttaisi kalenterin noudattamista ja sovituissa suunnitelmissa pysymistä. Nyt eletään toista viikkoa liikuntakalenterin kanssa ja molemmilla tuntuu olevan hommasta todella hyvä fiilis, vaikka vielä on vaikea sanoa, että onnistutaanko tässä luomaan jonkinlaista rutiinia. Pääasia, että homma on lähtenyt hyvin liikkeelle ja ainakin ollaan nähty eforttia tämän asian eteen!

Tänään meillä oli töiden jälkeen vuorossa intervallitreeni ulkona. Käytiin ensin vetämässä lämmittelyksi rento muutaman kilsan hölkkä ja sitten tehtiin vetoja niin, että juostiin aina kovaa pari lyhtypylvään väliä ja palauteltiin seuraava väli. Toistettiin tuota 10 kertaa ja sitten pidettiin hetken paussi, jonka jälkeen vedettiin vielä toinen samanlainen kierros. Ihan superkivaa vaihtelua tasaisille lenkeille ja sykkeet ainakin nousi kunnolla!

Aika näyttää, että mitä tästä tulee, mutta ainakin tällä hetkellä täällä ollaan tosi hyvillä fiiliksillä. En kyllä keksi, että mikä olisi parempi keino syysväsymyksen taltuttamiseen kuin aktiivinen liikkuminen ja kunnon hikitreeni!

– Janni

2 Comments

  • Reply Iida 16 lokakuun, 2017 at 10:53 pm

    Mua ainakin itseäni auttaa hahmottamaan viikkoa kun suunnittelen liikunnan kalenteriin. Vielä kun merkkaa tekemisen HeiaHeia:n niin liikkuminen visualisoituu ja konkretisoituu.😊 Ihanan energistä syksyä!🍁

    • Reply Janni 17 lokakuun, 2017 at 9:45 am

      Kiiitos!! Huippua kuulla, että ainakin sulla on toiminut tämä systeemi 🙂 Kivaa syksyn jatkoa sinnekin!

    Leave a Reply