TERVEELLISIÄ HERKKUJA

3 helmikuun, 2015

Nyt laitetaan tulille Indiedaysin ja Cocovin yhteistyökampanjan postaussarjan toinen osa. Ensimmäisessä osassa kertoilin hieman aikaisemmasta kokemuksestani superfoodien parissa ja niistä pääsette lukemaan täältä. Lisäksi jaoin viime kerralla pari hyväksi toteamaani Cocovin tuotteisiin pohjautuvaa reseptiä ja niitä tuleekin nyt tässä toisessa osassa taas kaksi lisää. Mulla on ollut nyt pari viikkoa aikaa tutustua saamiini uusin superfoodeihin ja muutama tuote onkin jo vakiintunut käyttööni. Chian siemenethän minulla olikin vakituisessa käytössä jo ennestään, mutta niiden rinnalle ovat nousseet myös hamppuproteiini sekä kookossokeri.

Jotkut olivat viime postaukseen sadelleissa kommenteissaan sitä mieltä, että tuo hamppuproteiini maistuisi ikävästi läpi kaikkialta, mutta mun täytyy sanoa olevani eri mieltä. Olen itse käyttänyt sitä aamuisin niin puuron kuin smoothieidenkin seassa ja maku on peittynyt mielestäni tosi kivasti. Kookossokeria olen sen sijaan käyttänyt normaalin sokerin korvikkeena lähes tulkoon kaikessa ja se on toiminut mallikkaasti. Olen laittanut sitä teen sekä smoothien sekaan ja makeutettiinpa sillä mokkapalojakin kavereiden kanssa yhtenä viikonloppuna. Korvasimme myös osan mokkapalojen kaakaojauheesta Cocovin raakakaakaojauheella ja niistä tuli todella herkullisia. Lisäksi olen tehnyt Cocovin tuotteita hyödyntäen kookoslettuja sekä kookospuuroa lisukkeineen ja niiden reseptit jaankin teille seuraavaksi!

Herkulliset kookosletut

1Q9C9919

Sekoita kaikki ainesosat tasaiseksi seokseksi ja anna sen turvota n. 20min. Paista letut runsaassa kookosöljyssä miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes molemmat puolet ovat saaneet kauniin ruskean pinnan. Tarjoile kookosölyssä paistettujen banaaniviipaleiden, mustikoiden ja hunajan kera – NAM!

Valmistin näitä lettuja ensimmäisen kerran itse pienen epäilyksen siivittämänä, sillä rehellisesti sanottuna epäilin, että voisivatko tuollaiset terveelliset lätyt olla oikeasti hyviä. Ne kuitenkin yllättivät minut maukkaudellaan oikein toden teolla ja tulen varmasti tekemään niitä vielä monta kertaa. Nuo ovat äärimmäisen helpot valmistaa ja koostumuksesta tulee mukavan kuohkea. Sopivat myös gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon.

1Q9C9956

Ravitseva kookos-kaurapuuro1Q9C9890

Keitä kaurapuuro normaalisti ja anna sen hautua kannen alla väh. muutaman minuutin ajan. Lisää sen jälkeen kookosöljy, chian simenet sekä hamppuproteiini ja sekoita ne puuron joukkoon. Puuron voi tarjoilla esimerkiksi banaanin, mustikoiden ja Cocovin gojimarjojen kera.

Molempia yllä näkyviä reseptejä on jokaisen helppo miksailla omaan makuunsa sopiviksi erilaisien lisukkeiden kera. Suosittelen erityisesti kookoksen ystäviä kokeilemaan noita molempia!

Mikäli superfoodit kiinnostavat, niin kannattaa ehdottomasti tsekata kampanjasivuilla pyörivä kilpailu, josta on mahdollisuus voittaa 100 euron arvoinen Cocovin tuotepaketti. Kilpailun löydät täältä!

– Janni

No Comments

Leave a Reply