HAUSSA UUDET JUOKSUTOSSUT

29 maaliskuun, 2015

DSC_7016Tänään on ollut kyllä sellainen päivä, etten ole saanut oikein mitään aamuista juoksulenkkiä järkevämpää aikaiseksi. Olen hengailut kotona, nukkunut päikkärit, käynyt Itiksessä pyörimässä ja palannut sieltä kotiin parin tunnin päästä tyhjin käsin. Kävin itseasiassa kaupoilla sovittelemassa uusia juoksulenkkareita, sillä puolimaraton siintää jo puolentoista kuukauden päässä. Molemmat tällä hetkellä omistamani lenkkarit ovat Nike freen eri versioita ja tuollaisille pidemmille matkoille olisi kai suositeltavaa hommata jotkut hieman jämerämpää tekoa olevat tossut. Freellä olen helposti pystynyt vetämään noita perus kymppilenkkejäni ja ne ovatkin tuntuneet omassa käytössäni ihan huipuilta. Freellä on tuullut lenkkeiltyä nyt kuitenkin jo kaksi vuotta putkeen, joten voisi muutenkin olla ihan avartavaa kokeilla välillä jotain muutakin? Sovittelin tänään muutamia eri malleja ja Niken Zoom Vomerot sekä Zoom Pegasukset tuntuivat ehkäpä parhailta omaan jalkaani, mutta en osannut vielä tehdä valintaa. Mun täytyy aina sulatella tällaisia pari päivää 😀 Nämä ovat tosi yksilöllisiä juttuja tietenkin, mutta vinkkiä saa antaa tossujen valintaan, jos teille jotain tulee mieleen?

Postauksen kuvituksena torstaisia asukuvia hyytävän kylmästä ja harmaasta Tukholmasta.DSC_7095 DSC_7051 DSC_7075 DSC_7056Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! 🙂

♥ Janni

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Salla 29 maaliskuun, 2015 at 8:09 pm

  Ostin ite tänään uudet juoksulenkkarit, Adidaksen adizero adios boostit. Olen myös aiemmin juossut niken freellä ja free flykniteillä, eli ilmeisesti aika samoilla tossuilla kun sä. Ne pelas mullakin ihan hyvin lyhemmillä matkoilla, mutta kaipasin kuitenkin vähän enemmän tukea pidemmille matkoille.

  Juttelin myyjien kanssa ja he olivat sitä mieltä että freellä juostessa jalan lihakset on hyvässä kunnossa, kun niissä ei mitään vaimennoksia ole, joten ei kannata ostaa välttämättä nytkään kovasti vaimennettua kenkää jos ei sellaista välttämättä tarvitse. Tuo adidaksen malli on myös vain vähän vaimennettu, mutta tukee kuitenkin freetä enemmän ja kiertojäykkyyttä löytyy myös enemmän. Monet muut mallit tuntu tosi tönköiltä, kun on tottunu niin kevyisiin ja vähän vaimennettuihin!

  Ehdin tänään jo testata uusia lenkkareita ja aivan super hyviks kyllä osottautui. Yhtä kevyet juosta kun freet ja flyknitit, mutta tukee jalkaa paremmin. Kannattaa kokeilla! Riippuu tietenkin myös sun jalan lestistä istuuko adidakset vai ei, kun ne on kuulemma kapeinta jos vertaa niken ja asicsin kanssa 🙂

 • Reply Aune 29 maaliskuun, 2015 at 8:43 pm

  Niken vomerot ovat hyvät.

 • Reply aino 29 maaliskuun, 2015 at 9:27 pm

  Mä tykkään ainakin mun Adidas Boosteista! Mun jalat tykkää vähän vaimennetusta versiosta, ja näissä toi kantapää onkin vähän pehmeempi ja ikään ku ”pomppaa” juostessa ylös 😛 On kyllä ollu tosi hyvät juostessa ja ehkä liiankin mukavat, ku tuntuu että käytän niitä koko ajan. 😀

 • Reply Oona 29 maaliskuun, 2015 at 10:05 pm

  Itse en lähtisi adidaksen tai niken kanssa pelleilemään kuitenkin suht pitkän matkan ollessa kyseessä. Suosittelen lämpimästi ammatilaistenkin suosimaan asics gel nimbus mallistoa 🙂 itsellä löytyy monen vuoden mallit.

 • Reply inka 29 maaliskuun, 2015 at 10:23 pm

  Mulla on adidaksen energy boostit ja ne on kyllä ainakin omaan jalkaan ihan huiput! 🙂

 • Reply myikkis 29 maaliskuun, 2015 at 11:12 pm

  Itse olen juossut Vomeroilla useamman puolimaratonin enkä enää muita kenkiä juostessa käytäkkään. Itseasiassa toiset Vomerot jo menossa.

 • Reply marjutt 30 maaliskuun, 2015 at 7:43 am

  Mä oon juossut Niken Zoom Vomeroilla niin kauan kuin muistan. Tosi hyvä juoksukenkä ja tukiomimaisuuksien puolesta sopii hyvin pidemmillekin matkoille! 🙂

 • Reply Page 30 maaliskuun, 2015 at 10:21 am

  Mulle ehdottomasti parhaat juoksukengät ovat Asicsin sellaset geelipohjaset. Tai siis sellaset jossa on siellä pohjan sisälle ne semmoset geelityynyt. Mallista en ole ihan varma, mutta uskon että suurin osa Asicsin valikoimasta on tämäntyyppisiä. Ihastuin välittömästi siihen, miten hyvin tuo kenkä sopeutui mun jalkaan! Suosittelen siis kokeilemaan! 🙂

 • Reply Heinis 30 maaliskuun, 2015 at 10:56 am

  Miulla on Asicsen Nimbuksen ja juurikin nuo Niken Zoom Pegasukset ja kummatkin ovat törkeeeeeeeeen hyviä! <3 Ostaessani noita Nimbuksia, olivat kalleimmat kaikista juoksukengistä, joten uskoisin että ovat todella laadukkaat!

 • Reply Sara A 30 maaliskuun, 2015 at 10:56 am

  Mistä takki on?

 • Reply Linda 30 maaliskuun, 2015 at 4:11 pm

  Oma juoksuharrastukseni on erittäin alkutekijöissä, mutta olen kokenut Nike Zoom Pegasukset toimiviksi! En tiedä, miten toimivat pidemmällä matkalla, mutta ainakin omaaan jalkaani ovat sekä pehmeät että tukevat 🙂

 • Leave a Reply