MALLIKOULU STARTTAA TÄNÄÄN

29 maaliskuun, 2015

Yhteistyössä Indiedays ja AVA.

Tänään se vihdoin alkaa! Nimittäin suomalaisen Mallikoulun kolmas tuotantokausi, jota ainakin itse olen odottanut jo pitkään. Olen katsonut kaikki aikaisemmatkin kaudet ja tykännyt kyseisen ohjelman formaatista todella paljon. Tässä ohjelmassa nimensä mukaisesti koulutetaan nuoria tyttöjä mahdollisiksi mallimaailman tähdiksi, eikä olla etsimässä jo valmiiksi hiottuja timantteja. Mallikoulu on huikea mahdollisuus mallinurasta haaveileville tytöille, sillä ohjelmaan mukaan valitut tytöt pääsevät työskentelemään ja keräämään valtavasti oppeja alan suomalaisilta kansainvälistäkin menestystä niittäneiltä ammattilaisilta. Kaikki varmasti muistavat ensimmäisen tuotantokauden 2005 Suvi Koposen (nyk. Riggs), joka ampaisi heti voittonsa jälkeen valloittamaan isoja näytöslavoja maailmalle. Vuosi Mallikoulun voittamisen jälkeen Suvi avasi ja päätti Pradan näytöksen Milanon muotiviikoilla, mikä nosti hänen uransa vielä jyrkempään nousukiitoon. Suvi onkin nähty lukuisien huippumuotitalojen näytöksissä ja häntä voidaa varmasti tänä päivänä pitää yhtenä mallimaailman ikoneista. Vuonna 2007 Suvi valittiin New Yorkin muotiviikkojen neljänneksi parhaaksi malliksi. Tämän ohjelman kautta on siis kymmenen vuotta sitten ponnahtanut pinnalle kansainvälisesti parhaiten menestynyt suomalaismalli ikinä!

Mallikoulu_2015_Kaikki_001Minä olen ollut tästä ohjelmasta kiinnostunut aina kokonaisuutena. On kiinnostavaa nähdä, kun liuta nuoria tyttöjä joutuu tuomareiden eteen tentattavaksi ja arvosteltavaksi. Se on varmasti monille tytöille todella kova pala ja vaatii rutkasti rohkeutta sekä itsevarmuutta. Itse olen aina ollut kova jännittämään jo paljon pienempiäkin koettelemuksia omalla kohdallani ja voin hyvin samaistua tyttöjen silminnähtävään jännitykseen, takelteleviin sanoihin ja kylmään hikeen. Siinä pitäisi sitten televisiokameroiden suristessa myydä itsensä niin ulkonäön kuin luonteenkin perusteella tiukalle tuomaristolle. Nostan ehdottomasti hattua jokaiselle noista mimmeistä. Lisäksi odotan kovasti pääseväni seuraamaan televisioruudun välityksellä huippukuvaajien ja stailistien työskentelyä. Taso on tänä vuonna kova niin mallikokelaissa kuin koko taustatiimissäkin!

Minun täytynee kuitenkin myöntää, että itseäni välillä hirvittää nuorien tyttöjen ulkonäön ja vartalon rankka arvostelu. Mallitoimisto Paparazzin toimitusjohtaja Laila Snellmankin mainitsee ohjelman ensimmäisessä jaksossa rehellisesti, että mediassa luullaan mallien isontuneen, mutta se ei pidä ollenkaan paikkaansa. Hänen mukaansa todellisuudessa nykypäivän mallin täytyy olla todella hoikka. Asiaa voidaan tietenkin tarkastella siltäkin näkökannalta, että mallin työssä hoikkuus on samanlainen edellytys kuin kirurgilla tarkkuus, matemaatikolla hyvä laskupää tai balettitanssijalla siro vartalo. Mallimaisen hoikka vartalo ei kuitenkaan ole läheskään kaikkien saavutettavissa, vaikka sen eteen paiskisi töitä henkihieveriin asti. Leveää lantiota ei kertakaikkiaan saa mahtumaan samplekoon vaatteisiin ja omaa varttaan ei saa venytettyä pidemmäksi, vaikka pistäisi kaiken peliin. Mallivartalo on siunattu joillekin syntymälahjana, mutta monille sellaisen ylläpitäminen tai siihen pyrkiminen voi olla äärimmäisen vaikeaa ja usein jopa mahdotonta. Jotkut ovat luotu mallinhommiin ja kovaa työtä joutuu heistäkin varmasti jokainen tekemään, mutta tietyt realiteetit olisi hyvä pitää mielessä!

Sain nähdä yhteistyön tiimoilta ensimmäisen tänään esitettävän jakson jo pari päivää etukäteen ja upeiden tyttöjen joukosta löytyi heti muutama suosikki – Amanda, Yilin ja Sofia, jotka merkkasin alla näkyvään kuvaan!

mallikoulu mallikoulu2 Odotan innolla jo seuraavaa jaksoa, jossa tullaan näkemään muun muassa tyttöjen muodonmuutokset ja ensimmäiset oikeat kuvaukset. Lempijaksoni on aina aikaisemmillakin tuotantokausilla ollut tuo muodonmuutosjakso, jossa mallikokelaat yleensä puhkeavat kunnolla kukkaan uuden stailauksen myötä!

Mallikoulu_Abri_v2

Kuinka moni aikoo katsoa tänään ensimmäisen jakson? Ja onko ennakkosuosikkeja?

♥ Janni

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Meri 29 maaliskuun, 2015 at 10:59 am

  Moikka;)
  Tosi kiva postaus;)

 • Reply janina 29 maaliskuun, 2015 at 1:43 pm

  Meinaan ehdottomasti katsoa tänään, mutta mitään ennakkosuosikkeja ei ole. Ja hyvä kirjoitus mallien vartalosta, koska itseäni ärsyttää niin paljon kun malleja arvostellaan laihuudesta, mutta suurin osahan on luonnostaan pitkiä ja hoikkia. Samalla tavalla kun joku on upean kurvikas.

 • Reply heidimarianne 29 maaliskuun, 2015 at 6:48 pm

  Oi odotan tätä niin innolla! Ennakkosuosikkini on ihana ystäväni Yilin! Vaikka en tuntisikaan häntä, niin uskoisin Yilin olevan silti mun lemppari :>

 • Reply :) 29 maaliskuun, 2015 at 7:50 pm

  Itse katon ohjelmaa erityisesti sen takia, että rakas ystäväni on siinä, mutta tää on muutenkin kyllä mielenkiintoinen ohjelma! Jännittää se, miten realistisesti persoona välittyy telkkarin välityksellä. Sitähän ei oikeen koskaan voi tietää?

 • Reply Heidi 1 huhtikuun, 2015 at 1:43 am

  Mä ite oon aina tykänny näistä malliohjelmista ja seurannu aina kaikki huippumalli haussa-kaudet tiiviisti läpi. Erityisesti ne Jenkkien mutta myös Suomen jo vähintään edelliset 6-8vuotta (en nyt tarkkaan muista :-D) ja tosiaan mallikoulua en aijemmin ole seurannut mutta tää vaikuttaa ehdottomasti kivemmalta formaatilta!

  Mua jotenkin hirmusesti kauhistuttaa ja eritoteen ärsyttää, että mallien pitäis olla niin kauheen lauhoja ja hoikkia aina ja lihakset olis huonoksi. Sinänsä sen ymmärrän koska silloin kaikki vaatteet pitäisi pystyä päälle pukemaan ja ne näyttäisi ainakin jotenkin siedettävältä mutta silti ainakin mun omaa silmää miellyttäis enemmän jos ne mallit olis ehkä vähän enemmän ihan vaan perus ihmisten näköisiä ja ehkä vähän muodokkaampia! Ymmärrän toki sen että hehän lähes kaikki luonnostaan ovat noin hoikkia kuin ovat enkä moiti heitä liian vähästä syömisestä tai muusta niinkun jotku tekee! Mutta silti kun ite on tosi kurvikas ja kaikenlisäks viellä super lyhytkin niin tuntuu vähän höpsöltä ettei mallitkin vois vähän muodokkaampia olla.

  Kaikki mallit on tosi kauniita ja ihan hirvittää ajatella että osa heistä on siis 16 vuotiaita (täyttävät tänä vuonna 17) eli vähintään vuoden mua itseäni nuorempia ja todella kauniita! Ihan kateeksi käy.. 😀 mutta omia suosikkejani ovat Amanda, Petra ja Sofia. Olisin myös hirmusesti toivonut Annikan pääsevän taloon!

 • Reply Annukka 2 huhtikuun, 2015 at 8:40 pm

  Tykkäsin ennen katsoa just tuollaisia ohjelmia ja Huippumalli haussa tuli tsekattua joka vuosi, mutta nyt ohjelmaformaati ärsyttää. Törkeää miten jo valmiiksi laihoja tyttöjä haukutaan ylipainoisiksi ja kehotetaan laihduttamaan. Sellaista esimerkkiä annetaan nuorille, jotka yrittää muutenkin ottaa näistä mallikokelaista mallia omaan, epävarmaan elämäänsä. Inhottavaa!

  • Reply Janni 2 huhtikuun, 2015 at 8:53 pm

   Eihän siellä ketään ylipainoiseksi haukuttu!

   • Reply Annukka 2 huhtikuun, 2015 at 10:18 pm

    Tarkoitin Huippumallia, siinä ainakin sanottiin että tyttö on ylipainoinen ja hän putosi sen takia. Ja yhdessä Mallikoulun mainoksessakin arvosteltiin (omaan silmään) laihaa tyttöä isokokoiseksi. Ehkä sitten ymmärsin väärin, mutta harmittaa että annetaan niin väärä kuva siitä mikä muka on ”normaalia”. Hyvä jos näin ei kuitenkaan ole…

    • Reply Janni 3 huhtikuun, 2015 at 12:39 am

     Ymmärrän sun pointin kyllä ja se särähti kyllä omaan korvaanikin. Pitää kuitenkin ymmärtää, että liian iso malliksi ei tarkoita, etteikö voisi silti olla hoikka tai normaalipainoinen 🙂

     • Annukka 3 huhtikuun, 2015 at 6:50 pm

      Oli pakko tulla sanomaan, että olisin voinut ilmaista kantani vähän vähemmän ”aggressiivisella” sävyllä, sillä nyt lähinnä hävettää mitä tuli raapustettua… Pahoittelut ja kiitos kun suhtauduit itse tökeröön kommenttiin asiallisesti! 🙂

      Mukavaa pääsiäistä ja viikonloppua!

  Leave a Reply