NOPEA JA HELPPO KASVISRUOKA

31 maaliskuun, 2015

DSC_7602Muistattekin ehkä Hälsans Kökin aikaisemman yhteistyökampanjan, jolloin kokeilin ensimmäistä kertaa ”kasviskebabia” kotitekoisena. Kirjoittelin siitä postausta täällä ja menin tykästymään tuohon tuotteeseen sen verran, että olen tuon kampanjan jälkeen valmistanut kyseisiä lihattomia pitaleipiä moneen otteeseen. Aikaisempien kokemuksieni perusteella lähdin siis mielelläni mukaan Indiedaysin ja Hälsans Kökin uuteen kampanjaan, jossa oli tällä kertaa hieman erilainen idea. Kulinaari -blogin Kimmo ja Kissoja ja kasvisruokaa -blogin Liisa tekivät muille bloggajille nopeat terveelliset reseptihaasteet, joiden mukaan piti kokkailla oma annos Hälsans Kökin tuotteita hyödyntäen. Bloggaajat jaettiin kahteen osaan ja minulle napsahti paikka Liisan tiimistä.

Omaksi tehtäväkseni tuli valmistaa uunissa paahdettua kukkakaalia ja Hälsans Kökin Falafelejä raikkaalla salaattipedillä. Ennen uuniin työntämistä kukkakaalit siivutettiin ja maustettiin chilillä ja currylla. Minun täytyy myöntää hieman epäröineeni siinä vaiheessa, kun huomasin omalta haastereseptiltäni löytyvän toisena pääraaka-aineena kukkakaalia. En ole kyseisen raaka-aineen ylin ystävä, mutta keräsin rohkeuteni, sillä resepti vaikutti helppoudestaan huolimatta kivan kekseliäältä. Haasteen heittänyt bloggaaja myös vakuutteli, että eräs toinenkin kukkakaalille nirsoilija oli tykännyt poikkeuksellisesti tästä reseptistä kovasti. Ryhdyin siis hommiin ja sain aikaan tämän näköisen annoksen:

DSC_7613

Hälsans Kök Falafel-pyörykät paahdetun curry-kukkakaalin kera

1 pieni tai keskikokoinen kukkakaali

1 tl curryjauhetta

ripaus chiliä

3 rkl oliiviöljyä

Baby pinaattia ja rucolaa

 1 pkt Hälsans Kök Falafel -pyöryköitä

Kastike

turkkilaista jogurttia

minttua

sitruunanmehua

valkosipulia

merisuolaa

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja nosta se odottamaan. Ota falafelit pakkasesta pöydälle valmiiksi. Poista kukkakaalista suurin osa kannasta. Leikkaa kukkakaali puoliksi ja viipaloi puolikkaat terävällä veitsellä. Yhdistä oliiviöljy, chili ja curry. Sekoita hyvin. Voit joko sivellä tämän kukkakaalien päälle tai yhdistää ne kulhossa, jotta öljyä levittyy tasaisesti. Levitä kukkakaali pellille (jätä toiseen laitaan tilaa pyörryköille) ja siirrä uuniin. Noin 15min päästä laske lämpötila 200. Kaada falafelit pellille ja paista vielä noin 8-9min. Kasaa valitsemasi salaattipeti lautasille, lusikoi päälle kukkakaali ja falafelit.

Alkuperäisessä reseptissä suositeltiin kastikkeeksi joko tahinia tai sweet chili -kastiketta, mutta tällä tunarillahan nuo jäivät valitettavasti kauppaan. Valmistin sitten kaapista löytyvistä aineksista tuon minttuisen jogurttikastikkeen, joka toimi kyllä annoksessa mielestäni todella hyvin. Kaiken kaikkiaan resepti oli onnistunut ja kukkakaali sai uunissa paahtuessaan kivan kevyesti rapean pinnan ja maut tarttuivat siihen hyvin. Hälsans Kökin Falafelit eivät sen sijaan nyt ihan ylettäneet sen aikaisemmin testatun ja hyväksi todetun kasviskebabin tasolle. Olisin kaivannut falafeleihin hieman lisää makua ja suolan lisäys auttoikin heti hieman asiaan. Falafelit ovat kuitenkin kasvisyöjille varmasti helppo, nopea ja terveellinen ainesosa monenlaisiin ruokiin, joten kannatta ehdottomasti testata, jospa nämä istuisivat omaan makuun!

Käykääpä ihmeessä tsekkaamassa kampanjasivuilta bloggaajien tekemiä kokkailuvideoita ja käykää osallistumassa arvontaan, jossa palkintona kivoja ruoanlaittoon liittyviä palkintoja!

Kampanjasivulle pääsette tästä 🙂

– Janni

1 Comment

  • Reply leila 4 huhtikuun, 2015 at 2:45 pm

    JUST MY IMAGINATION

    Falafel paahdetun curry-kukkakaalin kera oli minun suosikkini, tulen kokeilemaan.

  • Leave a Reply