HOMEMADE RAW CHOCOLATE

19 huhtikuun, 2015

Mä olen viime vuosien aikana maistanut useita erilaisia raakasuklaita, niin kaupan valikoimista löytyviä kuin kotona tehtyjäkin. Jotkut ovat olleet ihan hyviä ja jotkut taas eivät sitten niin hyviä 😀 Joonas on tehnyt raakasuklaata jo joskus yli pari vuotta sitten kotonakin, mutta silloin en innostunut vielä ollenkaan. Nyt mulla on jo jonkin aikaa muhinut mielessä ajatus, että pitäisi kokeilla valmistaa raakasuklaata kotona vielä uudemman kerran. Ostaa niihin hyvät tarvikkeet ja katsoa, että mihin omat rahkeet riittävät. Eilen ryhdyttiin sitten vihdoin tuumasta toimeen ja uskokaa tai älkää, niin saatiin aikaiseksi ihan superhyvät raakasuklaakonvehdit. Makua tuomaan käytettiin pakastekuivattuja vadelmia, mulperinmarjoja, hasselpähkinää, pistaasipähkinää sekä kookoshiutaleita. Kokeiltiin noita miksaamalla muutamia erilaisia variaatioita, joista yksi oli ehdottomasti ylitse muiden.  Se taisi olla jopa parasta raakasuklaata, jota olen maistanut – vaikka itse sanonkin gröhöhöhöm…

Käytettiin erilaisia silikoonisia jääpalamuotteja apuna suklaan valmistuksessa ja ne toimivat ihan täydellisesti!

DSC_0576Raakasuklaamassa:

 • 2dl kaakaovoita
 • 2rkl kookosöljyä
 • 5rkl raakakaakaojauhetta
 • 2rkl lucumaa
 • 3rkl hunajaa
 • 1tl luomu vaniljarouhetta

Lisukkeeksi esim:

 • hienonnettuja mulperimarjoja
 • (hassel)pähkinärouhetta
 • kookoshiutaleita
 • pakastekuivattuja marjoja

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa (n.20min). Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita sauvasekottimella sileäksi. Lisää lopuksi haluamasi lisukkeet oman mielen mukaan ja annostele raakasuklaamassa muotteihin. Lisää päälle vielä koristeeksi vaikkapa kuivattuja vadelmia, pistaasipähkinöitä tai jotain muuta oman mielen mukaan. Laita pakastimeen jähmettymään n.20 minuutiksi ja sen jälkeen nautiskele!

DSC_0540Raakasuklaamassan voi jakaa muutamaan pieneen kuppiin, jos haluaa meidän tavoin kokeilla erilaisia variaatioita. Me jaoimme massan esimerkiksi kolmeen kuppiin, joista yhteen sekotimme hienonnettuja mulperimarjoja, toiseen hasselpähkinärouhetta ja kolmanteen kookoshiutaleita. Noista ensimmäinen mulperimarjaversio oli molempien ehdoton suosikki!DSC_0587 DSC_0527Oletteko te kokeilleet valmistaa raakasuklaata omin avuin? Onko teillä jotain killeri vinkkejä meille seuraavaan kertaan? 🙂

♥ Janni

3 Comments

 • Reply Janette 19 huhtikuun, 2015 at 9:04 pm

  Oi nam, näyttää super herkullisilta! 🙂

  • Reply Janni 20 huhtikuun, 2015 at 11:36 am

   No noista tuli kyllä ihan huippuhyviä! 🙂

 • Reply Tarja 20 huhtikuun, 2015 at 7:20 pm

  No näyttää todella herkulliselle!! ”Pakko” kokeilla 🙂

 • Leave a Reply