SOIJAROUHE – UHKA VAI MAHDOLLISUUS?

27 huhtikuun, 2015

Hälsans Kökin kampanjan ensimmäisessä postauksessa valmistin minulle annetun reseptihaasteen mukaisen annoksen, jonka resepti kuvineen löytyy täältä. Tämän toisen postauksen osalta minulle annettiin hieman vapaammat kädet ja sain valita pääraaka-aineen kolmesta Hälsans Kökin erilaisesta tuotteesta, joista loppujen lopuksi nappasin kaupan pakastealtaasta mukaani soijarouheen. Täytyypä nyt heti myöntää, että en ole ikinä aikaisemmin valmistanut soijarouheesta yhtään mitään. Olen maistanut kyllä siitä tehtyjä ruokia useamman kerran ja aina tuote olisi mennyt minulle läpi jauhelihasta, jos minulle ei olisi paljastettu, että kyseessä onkin soijarouhe. Päätin valmistaa Hälsans Kökin soijarouheesta kasviksilla höystetyn tomaattisen pastakastikkeen, johon tarvittiin:

 • n. 2dl Hälsans Kökin soijarouhetta
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 porkkana
 • 1 pieni palsternakka
 • 1 lehtisellerin varsi
 • 400g tomaattimurskaa
 • 2 rkl tomaattipyreetä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • suolaa
 • mustapippuria
 • basilikaa

DSC_2297 DSC_23031. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuori ja raasta porkkana ja palsternakka, pese ja viipaloi selleri.

2. Kuullota sipulit, lisää soijarouhe ja paista hetki. Lisää muut kasvikset ja kuullota jonkin aikaa.

3. Lisää tomaattimurska ja -pyree sekä hauduta parikymmentä minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä. Mausta ja tarkista maku.

4. Tarjoa pastan kanssa!

DSC_2309Olen ollut nyt reilun puolen vuoden sisään mukana molemmissa Hälsans Kökin yhteistyökampanjoissa ja käteen on jäänyt paljon oppeja kasviruokien kokkailua ajatellen. Enää minulla ei menisi sormi suuhun, jos minun pitäisi vaikkapa keksiä ja valmistaa annos jollekin kasvisyöjälle. Omia suosikkejani näistä kyseisen merkin tuotteista ovat ehdottomasti olleet pääosin vehnäproteiinista valmistettu kasviskebab sekä tämä viimeisenä kokeilemani soijarouhe. Molemmista olen saanut valmistettua maukkaat annokset ja niiden pohjalta on ollut helpointa keksiä erilaisia ruokia. Aikaisemmin olen kokkaillut Hälsans Kökin tuotteista pitaleipiä, nuggetteja ja falafelisalaattia.

Tämän kampanjan tiimoilta bloggaajat pääsivät kuvailemaan omia kokkailuvideoitaan, joista omaa suosikkiasi kommentoimalla voit voittaa huippulaadukkaita Le Creuset -tuotteita. Kaikki videot pääset näkemään täällä!

DSC_2312Onko siellä ruutujen takana paljon kasvissyöjiä? Ovatko Hälsans Kökin tuotteet teille kenties jo tuttuja?

 

♥ Janni

4 Comments

 • Reply Mia 27 huhtikuun, 2015 at 11:42 pm

  Mä jossain vaiheessa kyllästyin jauhelihaan ja päätin kokeilla tota soijarouhetta, tykästyin siihen kovin! Harmi vaan ettei sitä taida täältä Englannista normikaupoista saada, tai sitten en ole vain osannut etsiä!

  http://miakaroliina.blogspot.co.uk/

 • Reply Noora 28 huhtikuun, 2015 at 7:13 pm

  Ui miten hyvältä näyttää! 🙂 osaatko sanoa, paljon tollanen soijarouhepussi maksaa?

  • Reply Janni 28 huhtikuun, 2015 at 7:15 pm

   Hmmm jotain 3-4euron luokkaa, jos en nyt ihan kauheesti valehtele 🙂

 • Reply Pee 6 toukokuun, 2015 at 7:04 am

  Hyvälle näyttää 😛

 • Leave a Reply