OLOHUONEEN MATTODILEMMA

6 kesäkuun, 2015

IMG_5893Meillä on ollut jo parin vuoden ajan kotona Elloksen Ekeby -villamatot, joihin olen ollut ihan huipputyytyväinen. Ostin aluksi kyseisen maton meille Kotkaan mustavalkoisena ja Helsinkiin muuttaessani sitten samanlaisen myös silloiseen yksiööni. Näin ollen meillä on niitä olohuoneessa tällä hetkellä kaksin kappalein – toinen sohvan edessä ja toinen ruokailuryhmän alla. Kuten jo aikaisemminkin mainittu, niin olen ollut mattoihin todella tyytyväinen, mutta viime aikoina olen huomannut kaipaavani kotiin jotain vaihtelua. Matto on kuitenkin melko merkittävä osa sisustusta ja näin varsinkin meillä, kun olohuoneen lattian ovat valloittaneet nuo kaksi 170x240cm kokoista mattoa. Tunnen kaipaavani jotain uutta sisustusrintamalla ja matot uusimmalla kotimme ilme muuttuisi helposti ja nopeasti. 

Uusi matto saisi nyt vaihteen vuoksi olla sävyltään aikaisempaa vaaleampi, mutta villa voisi mieluusti säilyä maton materiaalina. Haluan myös matossa olevan jonkin sortin kuvioita, koska yksivärinen matto näyttää omaan silmääni jokseenkin tylsältä. Olen nyt useampaan kertaan selannut edestakaisin Elloksen mattovalikoimaa ja kolme mattoa ovat nyt nousseet sieltä suosikeiksi:

cats1. Abilene -matto 100% villaa. Koko 170×240. Väri ja kuviointi miellyttää, mutta hapsut epäilyttää…

2. Ekeby -matto on sama kuin nykyinen, mutta vaaleanharmaana. Onko tylsää ostaa sama vanha, mutta vain erivärisenä?

3. Tanger -maton meinasinkin jo tilata, mutta pienempi koko (160×230) ja keinotekoinen materiaali rupesivat mietityttämään. Muuten tuo näyttäisi täydelliseltä!

Vielä ei siis ole tehty mitään päätöksiä ja aion vielä jatkaa pohdintaani. Enhän ole vielä edes kerennyt pahemmin tsekkailla tarjontaa muualta, joten vielä on tehtävä lisää kartoitusta. Jotenkin tuo Ellos vain tuli heti ensimmäisenä mieleen, sillä olen ollut äärimmäisen tyytyväinen sieltä tilaamieni kodin tuotteiden hinta/laatu -suhteeseen!

Elloksen mattovalikoiman löydätte kokonaisuudessaan täältä!

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

♥ Janni

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Anna 6 kesäkuun, 2015 at 2:56 pm

  Itse tilasin Tanger maton, mutta maton beige sävy olikin liian tumma mun makuun. Tilatessani myös salaa toivoin että nuo kuvioinnit näyttäisivät mustalta, vaikka tummanruskeita ovatkin. Ei valitettavasti näyttänyt..

 • Reply Milla 7 kesäkuun, 2015 at 9:03 am

  Onko kuva vanhempi mut missä se teidän kiva tuoli on?
  Minkä bongasit tori.fi vai kirpparilta ?
  Kun ei näy tuossa kuvassa sitä.
  muistan kun luin siitä tuolista jossain vaiheessa 🙂
  vai onko kenties vaihtanu paikkaa ?

  • Reply Janni 7 kesäkuun, 2015 at 10:21 am

   Tuo postauksen kuva on peräisin joulukuulta 🙂 hyvin bongattu!

 • Reply Terhi 7 kesäkuun, 2015 at 12:02 pm

  mun lemppari on ehdottomasti ykkönen! Oon alkanut himoitsemaan jotain samankaltasta myös meille, vaikka ei kyllä olis ihan meillä sopiva edes. Haha : D

 • Leave a Reply