OTA MOLEMMAT

15 heinäkuun, 2015

Yhteistyössä Indiedays ja ASUS.

”Why choose when you can have both?”

DSC_6663Lupasin muutama viikko sitten ASUSin kampanjan ensimmäisessä postauksessa, että kertoilisin myöhemmin hieman omia käyttökokemuksiani tuosta uudesta äärimmäisen näppärästä ASUS Transformer Book T100 -laitteesta. Kyseessä on siis kannettavan tietokoneen ja tabletin yhdistelmä, jonka näppäimistön saa helposti tarpeen mukaan napsautettua pois tai takaisin kiinni simppelin magneettitekniikan avulla. Kokonaisuus on äärimmäisen ohut ja alumiininen runko timanttileikatuilla yksityiskohdilla tuo laitteeseen kunnon tuntumaa ja tyylikkyyttä.

Kyseinen vekotin on ollut minulla nyt muutaman viikon ajan käytössä ja kaikista eniten olen käyttänyt sitä ihan tablettina. En ole ikinä ostanut vuosia sitten hajonneen tablettini tilalle uutta ja välillä on sellaista kyllä tullut kaivattua. Nyt on ollut ihanaa katsella illalla sängyssä vielä jotain sarjaa Netflixistä tai vaikka selailla lemppariblogeja. Eipähän tarvitse aina kännykän näytöltä tihrustaa tai vaihtoehtoisesti roudata työkonetta sänkyyn. Olen pitänyt tuon uuden laitteen ainakin tähän mennessä vain ja ainoastaan viihdekäytössä, vaikka sen rahkeet riittäisivät varmasti myös työhommissa ainakin tiettyyn pisteeseen asti.

DSC_6601 DSC_6570Laitteessa on kokoonsa nähden erittäin korkea suorituskyky ja viihdekäytössä ei ole vielä minkään näköisiä rajoja tullut vastaan. Isompia softia tuo ei oikein jaksa pyörittää tai sanotaanko vaikka niin, että ei ainakaan ihan täydellä teholla. Meikäläinenhän kuuluu etenkin töitä tehdessäni siihen porukkaan, jotka repivät pelihousunsa saman tien, jos kaikki ohjelmat eivät toimi salamannopeudella ja sen vuoksi onkin ehkä järkevää pitää työ ja hupi tässä tapauksessa erillään. Laitteessa on myös suhteellisen pieni tallennustila (64GB), joka täyttyisi kuvatulvasta jo muutamassa päivässä. Ehdottomana plussana mainittakoon kuitenkin muistikorttipaikka, jonka avulla tilaa saa sitten kyllä laajennettua jonkin verran. Kaikesta huolimatta ASUS Transformer Book T100 on toiminut minulla pääosin viihdelaitteena niin kotioloissa kuin reissun päälläkin ja sellaisena se tulee näillä näkymin pysymäänkin. Toki saatan tulevaisuudessa esimerkiksi matkoilla kirjoitella sen avulla postauksia ja muuta, mutta vanha läppärini toimikoon jatkossakin duunikoneena!

Tärkeimpiä teknisiä tietoja:

 • 2GB muistia
 • 64GB tallennustilaa
 • lisää tilaa saa SD-korttilaajennuksella
 • korkealaatuinen 10,1″ full HD-näyttö
 • 2 kameraa
 • 1 kpl micro USB2.0-portti
 • 1 kpl micro USB3.0-portti
 • Windows 8 -käyttöjärjestelmä

DSC_6544 DSC_6672Voin lämpimästi suositella ASUS Transformer Book T100 Chi -kannettavaa viihdekäyttöön oikeastaan melkeinpä kenelle tahansa. Sen valttikortteja ovat ehdottomasti keveys, helppous ja korkea suorituskyky pienestä koostaan huolimatta. Se soveltuu moniin eri käyttötarkoituksiin ja on varmasti oiva kaveri matkalle mukaan. Viihdekäytön lisäksi sillä pystyy tietenkin hoitamaan etänä esimerkiksi työasioita ja meilien naputtelu sujuu vaivatta irrotettavan näppäimistön avulla, joka ainakin itselleni on äärimmäisen tärkeä, mikäli joudun yhtään pidempää tekstiä kirjoittamaan. Miinuspuolia tästä on vaikea tämän suhteellisen lyhyen käyttökokemuksen jälkeen huomata, mutta akun kesto saa itseltäni pienen negatiivisen maininnan. Äärimmäisen kova paketti pientä, näppärää ja monitoimista laitetta kaipaaville!

Mikäli jollain heräsi kiinnostus oikein tosissaan, niin täältä pääsee tsekkaamaan tarkempia tietoja!

Ensimmäinen ASUSin kampanjapostaukseni on sen sijaan luettavissa täältä.

♥ Janni

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Vloggaaja 3 syyskuun, 2016 at 7:13 pm

  Moi, ootko ikinä ajattelut vlogaamisen aloittamista? 🙂

 • Leave a Reply