LEFKAKSEN RANNAT

19 heinäkuun, 2015

Kuten jossain aikaisemmassa postauksessa taisinkin jo mainita, niin vuokrasimme tosiaan Kreikan matkallamme auton yhtenä päivänä. Matkakohteessamme Lefkaksen saarella sijaitsee muutamat biitsit, jotka ovat listattu jopa maailman kauneimpien rantojen joukkoon eikä niitä tietenkää suvainnut jättää näkemättä. Julkisilla kulkuneuvoilla noihin paikkoihin on sen verran hankalaa päästä, että jonkinlaisen menopelin vuokraaminen on melkeinpä pakollista. Autolla Lefkaksen saaren tutkiskelu onnistuu helposti, vaikka reitit saattavatkin paikoin olla haastavia. Tiet ovat vuorilla todella mutkittelevia ja koko ajan on jyrkkiä nousuja sekä laskuja. Välillä tie kapeni siihen pisteeseen, että joutui hieman kikkailemaan toisen auton tullessa vastaan, mutta hyvin siellä pärjäsi kuitenkin. Pääosin ajaminen tuolla oli helppoa ja näppärää. Yhden päivän kestäneellä roadtripillämme kävimme tsekkaamaassa kaksi Lefkaksen saaren länsirannikolla sijaitsevaa rantaa – Porto Katsikin sekä Egremnin.

Porto Katsikin ranta taitaa olla saaren kehutuin, eikä turhaan. Näkymät olivat huikeat paikalle päästyämme – valkoista pientä kiveä, tajuttoman kirkasta turkoosia vettä ja jylhä kallion reuna takana. Levitimme pyyhkeet rannalle ja loikoilimme Porto Katsikilla muutaman tunnin, kunnes oli aika jatkaa matkaa. Alla näkyvistä kuvista välittyy melko hyvin tuon paikan kauneus!

DSC_6104 DSC_6132 DSC_6143 DSC_6259 DSC_6150 DSC_6170 DSC_6241 DSC_6262 DSC_6282

Seuraavana vuorossa oli tosiaan sitten Egremni beach, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Porto Katsikista. Huristelimme taas melkein vuoren huipulle, kunnes lähdimme laskeutumaan kohti rantaa. Auton kanssa ei päässyt tietenkään alas asti, vaan pitkän alamäen lisäksi oli tallattavana tällä kertaa kolme sataa porrasta rannalle. Puuskuttaminen oli kuitenkin kaiken arvoista, sillä Egremni taisi minun mielestäni viedä voiton jopa kehutusta Porto Katsikista. Egremnillä oli rauhallisempaa ja ranta oli jonkin verran suurempi. Sieltä sai vuokrattua aurinkotuolit varjoineen huokeaan hintaan ja alhaalla sijaitsi pieni baari, josta sai ostaa virvokkeita. Tuolla viettiin myös muutamat tunti, kunnes suunnattiin takaisin Nidrin kylään!DSC_6427 DSC_6318 DSC_6321DSC_6412DSC_6344DSC_6369DSC_6358Ohhh… nyt kun voisi teleportata itsensä takaisin noihin maisemiin ♥ Paljon olisi jäänyt näkemättä, jos emme olisi menopeliä vuokranneet!

♥ Janni

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Laura 19 heinäkuun, 2015 at 12:11 pm

  Ihania rantoja ja upeita kuvia! Kaukokaipuu iskee kovemmin kun ulkona on vielä ihanan sateinen sää 🙂

 • Reply Anna 19 heinäkuun, 2015 at 3:23 pm

  Ihan mielettömän upeita kuvia, Janni! Näitä kuvia katsellessa tulee kyllä melkeinpä sietämätön kaipuu lämpöön ja aurinkoon. Vietettiin juuri Marbellassa noin 5-6 päivää, eikä se kyllä riittänyt laisinkaan, vaikka sielläkin oli superkuuma.

  Ihanaa sunnuntaita sinne! http://www.arcticvanilla.com/

 • Reply Helen 20 heinäkuun, 2015 at 3:29 pm

  Ihanan näköistä. Lucky you!

 • Reply Kyss 21 heinäkuun, 2015 at 6:30 am

  Moi! Omistatko muuten yhtiäkään stringit-mallisia biksujen alaosia? Kehtaako kreikassa käyttää semmosia? Tai näkykö siellä muilla niitä ? 🙂

 • Reply Bambilara 23 heinäkuun, 2015 at 6:24 am

  Voi juku!! Voiko noin kaunista paikkaa ees olla!!! Sä oot Janni lisännyt mun kreikkakuumetta nyt aivan liian paljon, edessä häämöttävällä lomalla on melkeimpä pakko päästä sinne, jos kelit Suomessa jatkuu tällaisina!

  • Reply Janni 23 heinäkuun, 2015 at 8:20 am

   Suosittelen ehdottomasti tänä vuonna lähtemään Suomen kesää karkuun! :/ Näin tekisin vielä itsekin, jos olisi vielä lomaa jäljellä! Ihanaa lomaa sulle 🙂

  Leave a Reply