PARAS OBJEKTIIVI ASUKUVIIN

31 heinäkuun, 2015

DSC_6988Kuten moni jo varmaan muistaakin, niin sain tosiaan alkukeväästä Nikonilta itselleni testiin täysikennoisen D610 -järjestelmäkameran. Monia kameroita viimeisen vuoden aikana testaanneena voin sanoa tämän viimeisen olevan ehdottomasti suosikkini. Kameran mukana sain lainaan myös Nikkorin kittizoomin sekä 50mm 1.8G objektiivin, joista jälkimmäisellä on on ollut rutkasti enemmän käyttöä ja se on parin sadan euron hintaansa nähden oikein toimiva linssi. Keväällä testailin myös Nikkorin 20mm 1.8 -laajakulmaa, johon ihastuin täysin ja ostinkin sellaisen omakseni pian testijakson päättymisen jälkeen. Olen ollut laajikseen äärimmäisen tyytyväinen ja sillä on tullut kuvattua todella paljon. Optimaalinen polttoväli ja suuri aukko antavat niin paljon mahdollisuuksia, että pärjään sillä melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa. Laajiksella on räpsitty mm. tämän, tämän ja tämän postauksen kuvat!

DSC_6980

Tuo Nikkor 50mm 1.8G on toiminut asukuvissa tosi näppärästi ja siinä on paljon hyviä puolia. Pieneen sekä kevyeeseen linssiin on saatu pakattua ihmeen paljon suorituskykyä ja minulta se saa ainakin noista ominaisuuksista pisteitä. Mahtuu pienempäänkin laukkuun ja hartiat kiittävät. Mulla on ollut kuitenkin mielessä hankkia sen lisäksi joku hieman jykevämpikin objektiivi nimenomaan henkilökuvausta varten. Muutamien muiden potentiaalisien vaihtoehtojen ohella olen suunnannut katseeni Nikkorin 85mm 1.8 ja 85mm 1.4 -objektiiveihin. Noista jälkimmäinen on ollut mulla testissä nyt Juhannuksesta lähtien ja ei tullut ollenkaan yllätyksenä, että onhan tuo aivan mahtava linssi. Kelpuuttaisin sen omaan valikoimaani kernaasti, mutta kysymys kuuluu, että olenko valmis maksamaan siitä lähes 1600 euron suolaisen hinnan. Hintaero Nikkor 85mm -linssien välillä on yli tonnin ja nyt mietityttää, että onko tuo suuri erotus todella omassa käytössäni sen väärti vai ajaisiko kenties edullisempikin versio asiansa riittävästi. Tämähän ei tietysti selviä ennen kuin pääsen kokeilemaan myös tuota toista versiota, mutta veikkaaan, että ostopäätös tulee olemaan lopulta vaikea.

DSC_6999Muun muassa nämä tämän postauksen kuvat on räpsitty tuolla Nikkor 85mm 1.4 ja kyllähän tuo jälki on mielestäni upeaa. Kohde piirtyy todella skarpisti taustan jäädessä älyttömän pehmeäksi. Tällä objektiivilla saa mahdottoman puhdasta jälkeä, jos nyt vaikka tarkastellaan noita kuvien ”sumeita” taustoja ja värejä – niin tasaista!

Omistaako joku teistä jomman kumman noista noista Nikkorin 85millisistä? Olisi kiva kuulla kokemuksia, jotka mahdollisesti helpottaisivat tätä päätöksen tekoa kahden hyvin eri hintaisen objektiivin välillä 🙂

Lisää Nikkor 85mm 1.4 kuvia nähtävissä täällä, täällä ja täällä!

♥ Janni

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Terhi 31 heinäkuun, 2015 at 9:20 am

  Niin täydellisiä nuo kuvat, kaikin puolin! <3

  • Reply Janni 31 heinäkuun, 2015 at 9:37 am

   Kiiiitos!! <3

 • Reply Reetta V. 31 heinäkuun, 2015 at 10:15 am

  Hei ootko katsonut Sigman tai Tamronin vastaavien hintoja? Saattavat olla huomattavasti edukkaampia. 🙂

  • Reply Janni 31 heinäkuun, 2015 at 10:17 am

   Joo Sigma on ollut myös mietinässä ja siitä on tullut luettua arvosteluja. Niiden ja oman fiiliksen perusteella olen kuitenkin kallistumassa Nikkorin oman linssin puoleen! Tosta Sigmasta kuulisin kyllä mielelläni myös lisää kokemuksia 🙂

   • Reply Janni 31 heinäkuun, 2015 at 10:24 am

    Ja tosiaan Sigmalta taitaa olla tulossa pian myös ART -sarjaan 85mm F1.4 – täytyy miettiä…

 • Reply Ninni 31 heinäkuun, 2015 at 10:54 am

  Moikka, tosi upeita kuvia. Ite oon vaan täysin aloittelija kuvaamisessa, just hankkinu Olympus Penin, mutta en tajua mitään noista objektiiveista, että mitä eroa niillä on 😀 ois kiva lukea postaus missä käytäis jotain perusjuttuja vähän läpi.

 • Reply Minttu 31 heinäkuun, 2015 at 10:58 am

  No kyllä on aivan järkyn makeita kuvia!! Tai ihaniahan sun asukuvat on aina, mutta näissä asun terävyys ja taustan pehmeys on aivan todella upea!

  (Aaaargh, mä tarviin uuden kameran & linssin!!!)

  • Reply Janni 31 heinäkuun, 2015 at 7:44 pm

   Voi kiiitos ihana Minttu 🙂 Se on paha homma, kun kamerakuume iskee 😉 Mä oon kyllä tosi tykästynyt Nikonin kalustoon!

 • Reply Riikka 31 heinäkuun, 2015 at 12:05 pm

  On kyllä upeita kuvia, ihan kun suoraan jostain muotilehdestä!

  • Reply Janni 31 heinäkuun, 2015 at 7:44 pm

   Voi kiiitos Riikka 🙂 Toi on kyllä huippulinssi!

 • Reply Jenni 31 heinäkuun, 2015 at 2:03 pm

  Wau! Nää kuvat on niin upeita! 🙂

  • Reply Janni 31 heinäkuun, 2015 at 7:45 pm

   Kiiitos superisti Jenni 🙂 Vähän kyllä himottais hommata ihan ikiomaksi tuo linssi!

 • Reply Veera 2 elokuun, 2015 at 4:33 pm

  Kannattaa metsästellä kyseistä linssiä myös käytettynä – joskus tuurilla saattaa saada noita arvokkaampia linssejä aika edullisestikin esimerkiksi ammattivalokuvaajien päivittäessä kalustoaan. Olen itse tehnyt arvokkaammat objektiivihankinnat kohtuuhintaisesti noin. Nuo hintavammat Nikkorin objektiivit on meinaan niin järeää tekoa, että ei niissä vuodet (tai vuosikymmenetkään) näy juuri. Objektiivissa ei ole laukaisumäärälläkään niin merkitystä, kun ei ole kuluvia osia. Digicamera.netin foorumi on yksi hyvä myyntimesta, jota tarkkailemalla saattaa tehdä löytöjä. 🙂

  Oman kokemukseni mukaan nuo Nikkorin linssit ovat kyllä hintansa väärtejä esimerkiksi Sigmaan ja Tamroniin verrattuna, vaikka toki kelpo vaihtoehtoja nekin. Tietysti nyt kun olet päässyt jo tätä parempaa mallia testailemaan, niin siihen f1.8 on hankalempaa tyytyä, vaikka laatuero ei niin suuri olisikaan. 😀

  • Reply Janni 3 elokuun, 2015 at 8:12 am

   Hei kiitos vinkistä 🙂 facebookissa kyttäilenkin jo parissa eri ryhmässä noita käytettyjä. Ja joo itsellänikin on sellainen tuntuma, että laittaisin rahani mielummin Nikkor -linsseihin. Tosiaan on käynyt mielessä, että näinköhän se 1.8 enää kelpaa, kun on päässyt tolla 1.4 räiskimään. Kyllä toi jälkimmäinen olisi varmasti hyvä hankinta, mutta ihan vielä en ole valmis päätöstä tekemään!

 • Reply Elina 3 elokuun, 2015 at 9:10 pm

  Wau mitä kuvia! Oon lukenut monta vuotta sun blogia, enkä kertaakaan kommentoinut (:D) Mut nyt oon selkeesti huomannu suurta parannusta sun bloggaamisessa, et innolla luen aina uusimpia postauksia!:)

  • Reply Janni 3 elokuun, 2015 at 11:15 pm

   Ihanaa kuulla!! Kiitos paljon ja mahtavaa, että vihdoin kommentoit 🙂

  Leave a Reply