INDIEDAYS GET TOGETHER

31 elokuun, 2015

Vitsit miten hauska päivä me vietettiin lauantaina Indiedaysin porukan kesken. Päivä startattiin yhteisellä palaverilla, josta meikäläinen tosin myöhästyi nolosti pommiin nukkumisen seurauksena. Pääsin kuitenkin onneksi hyvin vielä mukaan paltsuun ja pari tuntia siinä lopulta vierähtikin kuulumisia puolin ja toisen vaihdellessa. Käytiin läpi Indiedaysin sivuston uudistukseen liittyviä asioita ja suunniteltiin tulevia juttuja. Tarjolla oli myös herkullista naposteltavaa, josta onneksi riitti myös tällaiselle Matti Myöhäisellekin.

Kokoustamisen jälkeen siirryttiin sitten ehdottomasti päivän parhaaseen osuuteen, nimittäin Sake -taistingiin ravintola Gaijiniin. Perille saavuttuamme pääsimme heti erilaisia herkkuja notkuvan pöydän äärelle, johon meille oli koottu räätälöity menu ravintolan snackeja. Yllätykseksemme myös itse ravintoloitsija Tomi Björck oli päässyt paikalle ja esitteli meille kattavasti päivän menun, jonka kanssa maistelimme erilaisia sake -juomia. Kyseinen ravintola taitaa muutaman vierailun perusteella olla oma suosikkini Helsingin tarjonnasta ja lauantaina sen pisteet nousivat entisestään. Sakesta en ainakaan vielä itse liiemmin innostunut, mutta nuo ruoat – ne olivat aivan taivaallisen hyviä.

DSC_2827 DSC_2839Menusta löytyi:

SQUID CRACKER & SALMON 
rapea mustekalakeksi, lohisashimi, yuzumajoneesia, kirjolohenmätiä

SOFTSHELL BUN & RED DRAGON 
rapeaksi paistettua pehmeäkuorista taskurapua, höyrytettyä mustekalanmusteleipää,red dragon-majoneesia

ALBACORE TUNA `TATAKI´ & CHARRED SHISO
Albacore-tonnikalaa, grillattu kevätsipuli-shisodressing,
omena-marinoitua daikonia, paahdettua shisoa, yuzumajoneesia, kirjolohenmätiä

BEEF TARTAR SHIZO & TRUFFLE 
häränlihatartar shisolehdellä, tryffelimajoneesia, japanilaisia pikkeleitä

KALE & SPINACH GYOZA
höyrytetty japanilainen taikinanyytti, lehtikaalia, 
pinaattia, lehtikaalituhkaa

RED GEISHA 
mansikkasorbettia, mantelikakkua, maitosuklaacremeä,
rapeaa mansikkaa, shisogranitaa, vanilja-manteli maitoa

SAKE BLACKCURRANT 
sake-mustaherukkasorbettia, valkosuklaacremeä, marinoitua mustaherukkaa, rapeaa suklaata, sakehyytelöä, vaniljalla maustettua mustaherukkalientä

DSC_2856 idDSC_2886Oma suosikkini noiden superherkullisien jälkkäreiden lisäksi oli tuo mustekalakeksi lohitäytteineen, joka oli aivan taivaallista. Huhhuh! Oli superhauskaa maistella erilaisia pieniä annoksia pöytäseurueemme kesken ja tietenkin fiilistellä erilaisia makuja yhdessä. Syömisen lomassa Tomi Björck kertoi meille inspiroivan kasvutarinan BW -restaurantsin alkuhaasteista aina tähän päivään asti. Björck perusti yhtiökumppaninsa Matti Wikbergin kanssa ensimmäisen ravintolansa Farangin Helsinkiin vuonna 2009 ja tänä päivänä he omistavat yhdessä viisi ravintolaa. Herran itsensä suhtautuminen koko hommaan vaikutti sen verran intohimoiselta, että menestys ei ole mikään yllätys ja sen voi todella aistia myös hänen suunnittelemistaan annoksista!

Herkuttelun jälkeen oli vuorossa jännittävä Amazed Gamesin järjestämä room escape -peli, jossa meidät jaettiin kolmeen eri tiimiin. Meille oli varattuna kolme erilaista huonetta, joista jokaisella joukkueella oli tunti aikaa selviytyä ulos. Tämä oli loistava tapa tutustua jengiin paremmin, kun saimme lyödä viisaat päämme yhteen ja tiimityöllä ratkoa erilaisia ongelmia. Huoneet olivat haastavia, mutta hauskuutta ei ainakaan meidän tiimistä puuttunut 😀 Räkätettiin kuulemma välillä niin kovaa, että viereisessä huoneessa olevan joukkueen keskittyminen herpaantui sen vuoksi muutamaan otteeseen. Kaikki tiimit pääsivät kuitenkin huoneesta ulos määräajassa – jes!

DSC_2908Saimme Escape roomin jälkeen vajaan tunnin aikaa lepuuttaa aivonystyröitämme, kunnes kokoonnuimme hotelli Indigon sisäpihalle nostamaan maljat ja sen jälkeen siirryimme hotellin yhteydessä sijaitsevaan Bröd -ravintolaan illalliselle. Joidenkin ilta jatkui vielä Elias Kaskisen levyjulkkarikeikalla Virgin Oilissa, mutta itse lähdin illallisen jälkeen kotiin päin. Mulla on ollut pieni flunssa päällä nyt viime viikon alusta asti ja voimat alkoivat illalla hiipua. Onneksi pääsin kuitenkin viettämään yhteistä päivää tämän huippujengin kanssa – ISO KIITOS VIELÄ KAIKILLE!

♥ Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply