POSTIKORTTEJA MAARIANHAMINASTA

1 syyskuun, 2015

Eräässä aiemmassa postauksessahan puhuin siitä koti-ikävästäni ja arkeen paluusta kiireisen kesän jälkeen. Vielä on kuitenkin muutamia juttuja hoidettavana, ennen kuin rauhoittuminen ja aloilleen asettuminen saadaan kunnolla käytäntöön. Meikäläisen viikko starttasi nimittän jo eilen aikaisin aamuyöllä, kun piti keretä 05.20 lähtevään junaan kohti Turkua. Määränpäässä hyppäsin sitten laivan kyytiin ja nyt olen välietapilla Maarianhaminassa. Olen täällä päivätöideni puolesta duunimatkalla, mutta kerkesin mä eilen vähän turisteilemaankin.

En ole ikinä ennen Ahvenanmaalla käynytkään, joten tämä välistoppi oli kyllä mieluinen. Täällä  parhaillaan olla hyvin aistittavissa kesäsesongin loppu, sillä terassit olivat eilen hyvästä säästä huolimatta melko tyhjillään ja kaupungissa oli melkein jopa aavemaisen rauhallinen tunnelma. Pieni paikkahan tämä tietysti onkin, mutta olen ymmärtänyt kaupungin olevan kesäisin turistien suosiossa. Kaupunki on oikeastaan juuri sellainen kuin osasin olettaakin – ihania pieniä putiikkeja, puutaloja, söpöjä kahviloita ja kivoja ravintoloita. Kaikki on keskittnyt todella pienelle alueelle ja eksyminen keskustassa on jopa minullekin mahdotonta!

Kuljeskelin eilen pieniä katuja ristiin ja rastiin samalla kuvia räpsien. Tässä muutamia parhaita paloja!

DSC_3021DSC_3119DSC_3039 DSC_3045DSC_3048DSC_3058DSC_3093DSC_3110DSC_3136Tällä reissulla tulen viettämään nyt muutaman päivän ja keskiviikkoiltana olen taas kotona. Tänään matka jatkuu laivalla kohti Tukholmaa!

Onko teistä moni käynyt Maarianhaminassa? Mitä tykkäsitte?

♥ Janni

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Terhi 1 syyskuun, 2015 at 9:39 am

  Ahh Marienhamn on niin ihana ja samoten koko Ahvenanmaa! : )

  Tsemppiä työreissulle ja saatatepa olla samassa laivassa Heikin kanssa tänään : D se on myös Turusta matkalla Tukholmaan.

  • Reply Janni 1 syyskuun, 2015 at 7:13 pm

   Olis kiva päästä koluamaan vähän pidemmällekin tota paikkaa 🙂 Toi Maarianhaminan keskusta ei vielä paljoa antanut osviittaa! Ja ei oltu samassa laivassa, kun meitsin paatti höylää vaan STO-MH-STO väliä… Oispa oltukin niin oisin lyöttäyny tuttavallisesti sen seuraan, kun kaikki muut oli eläkeläisiä 😀 hah

 • Reply Riikka 1 syyskuun, 2015 at 1:04 pm

  Kivoja kuvia! Mä olen käynyt Ahvenanmaalla viimeksi vuonna 2004 leirikoulussa, joten vois olla aika käydä siellä uudelleen 😉 Turusta on helppo mennä sinne kun matkakaan ei ole kovin pitkä, mutta silti se jotenkin aina jää muiden reissujen vuoksi..

  • Reply Janni 1 syyskuun, 2015 at 7:11 pm

   No mä niin tiedän, kun ei vaan tule lähdettyä! Suosittelen tosiaan menemään kesällä sesonkiaikaan, niin mestat ovat varmaan paremmin auki. Nyt kaikki paikat meni tyyliin 17 jo kiinni :/

 • Reply annajasebastian 3 syyskuun, 2015 at 1:07 pm

  Ihan sairaan ihana ja seesteinen fiilis näissä kuvissa Janni! <:

  -Anna

 • Reply taina 3 syyskuun, 2015 at 1:17 pm

  Enpä ole tuolla käynyt kuin viimeksi 6-luokan luokkaretkellä ja olen nyt jo 33v, eli kauan on aikaa siis… Olisi kyllä kiva piipahtaa, kiitos vinkistä =D

  • Reply Janni 4 syyskuun, 2015 at 8:09 am

   Haha mee ihmeessä en kesänä vaikkapa! 🙂

  Leave a Reply