LATTIASUUNNITTELMIA UUTEEN KOTIIN

12 lokakuun, 2015

Nyt on luvassa hieman pohdintaa erilaisista lattiamateriaaleista uutta kotiamme silmällä pitäen!

laminaattilattia 1 laminaattilattia 2 laminaattilattia 3Uuteen kotiimme tosiaan vaihdetaan heti ensikättelyssä uudet lattiat kaikkiin muihin tiloihin, paitsi vessaan, kylppäriin ja kodinhoitohuoneeseen. Niiden vuoro tulee sitten myöhemmin, mutta kaikkien muiden tilojen lattiat keretään toivottavasti uusia ennen kuin muutamme sisään. Asunnossa on tällä hetkellä parkettilattiat keittiössä ja olohuoneessa, makuuhuoneissa laminaatit ja pienessä tuulikaappieteisessä laattaa. Parketti on huonossa kunnossa sekä jo ainakin kertaalleen hiottu, joten sitä ei lähdetä säästämään. Makuuhuoneiden laminaatit ja eteisen laatat eivät myöskään miellytä silmäämme, joten päädyimme laittamaan lattiat kokonaan uusiksi.

Olohuoneeseen ja makuuhuoneisiin tulee laminaattilattiat – eteiseen ja keittiöön sen sijaan laattalattia. Materiaalien valinta ei todellakaan ole ollut mikään helppo homma, sillä valinnanvaraa on jopa liiaksikin. Mitään ei olla edelleenkään lyöty lukkoon, mutta muutamat potentiaaliset vaihtoehdot ovat nyt selvillä ja varmasti niistä teemme pian lopullisen päätöksen.

Kun kävin tätä lattia-asiaa ensimmäisen kerran miettimään, niin mielessä oli automaattisesti hyvin vaaleat, lähes valkoiset sävyt. Pidemmän aikaa eri vaihtoehtoja tutkittuani mielipiteeni alkoi kuitenkin hieman muuttumaan. Joka puolella jyllää tällä hetkellä vaalea lattiatrendi ja kaikkialla näkyy sitä hyvin vaaleaa harmaaseen taittavaa laminaattia. Niitä tuntuu olevan sekä sisustuslehdet, että -blogit tällä hetkellä pullollaan ja itselleni taisi iskeä ähky jo muutamassa päivässä. Ehkä haluaisinkin omaan kotiimme jotain muuta – persoonallisempaa ja omaan silmääni kodikkaampaa. Meillä on vaaleanharmaa sohva, haaveissa vaalea matto ja kaikki seinät tulevat ainakin aluksi oleamaan valkoisia – sisustus voisi liian vaalealla lattialla jäädä myös hieman valjun oloiseksi, joten senkin takia muut vaihtoehdot alkoivat houkutella yhä kovemmin.

Lattia ei kuitenkaan missään nimessä saisi olla liian lämpimän sävyinen, liian tumma, punertava tai kellertävä. Pitäydytään siis kuitenkin kylmissä ja valkolakatuissa sävyissä, kunhan ei ole liian harmaata tai vaaleaa. Laminaatin tulisi olla ehdottomasti mattapintainen ja mukavan tuntuinen jalkojen alla. Värin sekä kuvioinnin toivoisimme olevan tasaisia, mutta saumat saisivat näkyä. Haaveissa olisi leveä ja pitkä laminaatti, joka muistuttaisi kovasti aitoa lankkulattiaa. Kriteereitä on aika pitkä lista, mutta kuin ihmeen kaupalla monta kivaa vaihtoehtoa on nyt löytynyt. Onneksi tässä on kuitenkin vielä aikaa, eikä päätöksien kanssa tarvi kiirehtiä. Suosikin paikkaa taitaa pitää tällä hetkellä tämä lankkukuosinen laminaatti. Päätöksen jälkeen pitäisi sitten etsiä vielä laminaattiin yhteensopiva laatta!

Yllä näkyvistä kuvita saa myös vähän osviittaa siitä, että millaista olemme hakemassa!

Kuvat: Pinterest

♥ Janni

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sanni 12 lokakuun, 2015 at 9:28 pm

  Tosi kiva toi sun tän hetken suosikki laminaatti, ottaisin omaankin kotiin mielelläni 🙂

 • Reply ap 12 lokakuun, 2015 at 10:18 pm

  No hyvältähän tuo näyttää !

 • Reply carita 13 lokakuun, 2015 at 10:41 pm

  Tekisitkö teidän asunnosta postauksen nykytilanteesta. Näkisi kivasti mitä kaikkea ootte saanut aikaan sitten projektin lopulla?

 • Reply Iina 14 lokakuun, 2015 at 8:53 am

  Me ostettiin muutama kuukaus sitten rivarin pätkä uudiskohteesta. Kohde valmistuu ensi keväänä ja ollaan nyt päätetty kaikki materiaalit ja muutokset asuntoon. Oli kyllä yllättävän vaikeeta päättää kaikki kun asunto ei ole vielä läheskään valmiina! Meillä oli lattiasta tismalleen samat kriteerit kun teillä. 😀 nyt meidän vuokra-asunnossa on valkoinen laminaatti ja jestas kun pöly, hiekka, hiukset yms. näkyy tässä helposti. Päivä imuroinisen jälkeen näyttää taas tosi likaselta… Löydettiin Quick stepin impressive soft beige lankkulaminaatti, joka täyttää kaikki kriteerit! Kallishan tuo on, mutta asuntoon oli valmiiksi tulossa perus parketti niin saatiin tuo samaan hintaan.

 • Reply jenniferi 14 lokakuun, 2015 at 7:21 pm

  Tykkään sun sisustustyylistä ja innolla aina ootan uusia sisustuspostauksia. Me on tehty myös remonttia ja mietin alkuun valkosta tai tosi vaaleaa lattiaa. Mieli kuitenki muuttu aika pitkälti samoista syistä kun sullakin ja lattiaan tuli lopulta tuo sama K-raudan laminaatti. 🙂 Sävy ei ollu mun mielestä liian tumma/vaalea tai punertava/kellertävä, vaan just hyvä. Ainut mikä tuossa aluks mietitytti oli, että onko se vähän turhanki leveää, mutta hyvä tuli. 🙂

 • Reply Sinii 16 lokakuun, 2015 at 10:28 am

  1 ja 5 näyttävät tosi kivoilta ainakin omaan silmään 🙂

 • Reply pompom 6 marraskuun, 2015 at 3:42 am

  meille on kanssa tulossa jossain vaiheessa lattioiden uusiminen. tosin tässä vaiheessa ollaan käytetty sisustussuunnittelijaa, joka tekee koko asunnosta kokonaisuuden:) häneltä tosi hyvä vinkki on ollut vinyylikorkki, varsinkin koiraperheeseen kun laminaatti on tosi liukas… ja kuulemma vähän poissa muodista 😀

 • Leave a Reply