KYMMENEN YHTEISTÄ VUOTTA

6 marraskuun, 2015

Kyllä – luitte aivan oikein. Meillä oli eilen Joonaksen kanssa kymmenes vuosipäivä ♥

DSC_9618En oikein edes tiedä, että mitä sanoisin. Olen ihan äärettömän onnellinen, että olemme tässä – edelleen. Vastakohdat todella täydentävät toisiaan meidän tapauksessamme. Olemme nimittäin monissa asioissa hyvin erilaisia, mutta sitten taas toisaalta arvomaailmamme kohtaavat lähes täydellisesti keskenään. Jotenkin kaikki vain tuntuu olevan juuri sopivassa balanssissa ja uskon, että nämä kymmenen yhdessä vietettyä vuottakin sen vahvistavat!

Kuulin tuossa yhtenä päivänä, kun Anna Abreulta kysyttiin eräässä tv-haastattelussa, että ketä henkilöä hän ihailee tai pitää jopa omana esikuvanaan; hän vastasi oman aviomiehensä. Ohjelman juontaja alkoi epäilemään, että hänet on täytynyt jollain konstilla kotona lahjoa tuon vastauksen eteen, mutta itse jäin miettimään, että voisin vastata samoin. Emme tosin ole vielä avioliitossa, mutta mieheni on todella ihminen, jota arvostan enemmän kuin ketään ja josta voisin ottaa vielä entistäkin enemmän mallia omaan toimintaani. Vuosien varrella olen oppinut Joonakselta uskomattoman paljon ja hänellä on ollut todella suuri vaikutus siihen, kuka olen tänä päivänä.

Joonas on ihan alusta lähtien hyväksynyt minut juuri sellaisena kuin olen. Olin silloin seurustelumme alkuaikoina äärimmäisen ujo ja tietyllä tapaa todella epävarma itsestäni. En uskaltanut olla oma itseni, paitsi tietenkin lähimpien ystävieni ja perheeni seurassa. Joonaksen kanssa tunsin itseni todella nopeasti kotoisaksi ja suhde etenikin alusta lähtien kovalla vauhdilla. Olimme yhdessä melkein 24/7 ja kävin kotona aina vain pikaisesti hakemassa lisää vaatteita sekä tuomassa edellisiä pesuun. Parin kuukauden seurustelun jälkeen lähdimme ensimmäiselle yhteiselle matkalle ja pian sen jälkeen muutimmekin jo saman katon alle. Meni kai melkein pari vuotta niin, ettemme viettäneet yhtä yötä kauempaa toisistamme erossa.

Joonas uskoo minuun ja kannustaa minua kaikissa tilanteissa, sekä rohkaisee aina toimimaan niin, mikä itsestäni hyvältä tuntuu. Hän ajattelee minun parastani ja tunnen itseni tärkeäksi. Joonas on mulle tuki ja turva sekä tarvittaessa se, joka potkii persuksille ja luo uskoa itseeni. Hän jaksaa sanoa mulle kivoja asioita päivittäin ja antaa kehuja. Joonaksen vahva oma tahto on sellainen asia, joka monesti ärsyttää minua, mutta se on myös yksi hänen parhaita puoliaan. Hän ei jää paikalleen junnaamaan eikä tottele, vaikka yritän välillä käskyttää ja ohjailla liikaakin. Hän toki ottaa minut aina huomioon, mutta pitää vahvasti kiinni kuitenkin omista jutuistaan, eikä hän aina kysele minulta lupia. En kestäisi liian sellaista miestä, joka taipuisi aina joka asiassa minun tahtooni. Luonnetta saa ja pitää olla!

Monille pareille on normaalia olla esimerkiksi matkoilla useita päiviäkin ilman yhteydenpitoa, mutta minulle on ehdottoman tärkeää kuulla toisen kuulumisia päivittäin. Vietämme useita öitä kuukaudessa erillään, mutta emme ikinä mene edes nukkumaan ilman hyvän yön toivotuksia. Me olemme tietenkin omia yksilöitämme, mutta myös toisaalta muodostamme todella vahvan tiimin keskenämme ja voin ehdottomasti sanoa, että Joonas on osa minua. Monet tuulet ovat suhdettamme horjuttaneet, mutta yksikään ei ole sitä onnistunut lopulta kaatamaan. Yhdessä olemme selvinneet suurimpienkin myrskyjen läpi, joita viimeiset kymmenen vuotta ovat eteemme tuoneet!

DSC_9619Olen äärettömän kiitollinen kaikesta!

♥ Janni

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Eveliina25 6 marraskuun, 2015 at 8:53 am

  Oi kuinka ihana teksti ja onnea teille ja rakkautta tuleviinkin vuosiin <3 voin itse sanoa samaa omasta rakkaastani, jonka kanssa löydettiin toisemme vain pari vuotta sitten, sitä ennen meni 6 vuotta väärän miehen kanssa:D kyllä sen tietää ku oikea tulee kohdalle ja ihanaa kun olette löytäneet toisenne niin varhain.

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:07 am

   Kiiiitos paljon ja samoin teille sinne! <3

 • Reply Linda 6 marraskuun, 2015 at 9:13 am

  Upeita kuvia! Paljon onnea ja lisää yhteisiä vuosia <3

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:09 am

   Kiiitos <3

 • Reply Elina 6 marraskuun, 2015 at 11:48 am

  Onnea hirmuisesti<3 on ihailtavaa miten puhut miehestäsi!

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:13 am

   Kiiitos <3

 • Reply Salla 6 marraskuun, 2015 at 12:29 pm

  Vau kymmenen vuotta on paljon aikaa – meikäläinen on ollut 2. luokalla kun ootte tavanneet 😀 Upeasti kirjoitit yhteisestä elostanne ja miehestäsi! Paljon onnea teille ❤

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:13 am

   haha mä olin tosiaan 16v silloin 🙂 kiitos! <3

 • Reply lotta 6 marraskuun, 2015 at 1:07 pm

  Voi anna tällasen asian tulla myös mun elämään. Te kuulostatte aivan ihanalta parilta, juuri Tota Se varmaan parhaimmillaan onkin <3

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:13 am

   Voi kiiitos lotta! :)<3

 • Reply Lina-Maria 6 marraskuun, 2015 at 1:30 pm

  Voih, olipa ihana lukea teistä! Onnea ja rakkautta teille! On vaan niin hienoa kuulla kuinka jotkut parit oikeasti pystyvät yhdessä, kasvavat yhdessä ja rakentavat terveen, tasavertaisen suhteen. 🙂

  Kun lukee tai kuulee juttuja suurimmasta osasta parisuhteista nykyään, kaikki ovat jotenkin tosi itsekkäitä ja ajatellaan, että se toinen henkilö on vain minun mieltymyksiä varten. Seurustelusta ja kumppanista on ihan valtavat odotukset. Tai sitten jopa vähätellään parisuhdetta ja sen merkitystä. (tietty on erilaisia ihmisiä, ja joillekin parisuhde ei merkitse yhtä paljon kuin jollekin toiselle)
  Tuntuu, että monet sinkut tai vasta suhteeseen päätyneet pelkäävät jotenkin menettävänsä oman itsensä ja että halu olla suhteessa olisi jotenkin heikkoa – ”Paljon vahvempaa ja itsenäisempää olisi olla yksin.”

  MUTTA parisuhteessa voi oppia ja kasvaa niin paljon! Minäkin täällä puhun nyt kokemuksesta. 🙂 Yksin ollessa on niin helppo vaan lakaista huolet, virheet ja oma huono itsekäs käytös maton alle, mutta parisuhteessa niin ei voi tehdä, jos haluaa pysyä yhdessä onnellisesti. Toisen kanssa tavallaan asettuu peilin eteen ilman aseita tai mitään suojaa ja kohtaa oikean itsensä.
  Mulla on ihan sellanen fiilis, että olen nyt vahvempi kuin sinkkuna ollessa ja kasvamassa kohti tasapainoista minuutta. Suhteen ei siis tarvitse tarkoittaa sitä, että hukkaisi ja unohtaisi oman itsensä ja olisi vaan riippuvainen toisesta – ei todellakaan. 🙂

  Kiitos tästä postauksesta Janni! Tuli ekstra hyvä mieli näin perjantaipäivään!

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:15 am

   Todella viisaita sanoja! Olen aivan samaa mieltä 🙂 Niinhän se kuitenkin on, että erilaisille ihmisille parisuhde merkitsee eri asioita, kuten totesitkin! Paljon onnea ja kaikkea hyvää myös teille <3

 • Reply Emma 6 marraskuun, 2015 at 1:46 pm

  Hurjasti onnea ihanalle parille! Toivon, että joskus minulla ja poikaystävälläni tulee 10 vuotta täyteen 🙂

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:16 am

   Isosti onnea myös teille! 🙂

 • Reply elisabet 6 marraskuun, 2015 at 3:50 pm

  Awww<3 Ihana teksti ja tosi paljon onnea teille!

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:16 am

   Kiiiitos paljon! <3

 • Reply Anns 6 marraskuun, 2015 at 6:03 pm

  Ihana teksti ja kuvat myös! 🙂 Onnea!!

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:16 am

   Kiiiitos kovasti!

 • Reply HannaK 6 marraskuun, 2015 at 6:21 pm

  <3 onnea ihanat!

 • Reply Tarja 6 marraskuun, 2015 at 7:31 pm

  Ihanat <3

 • Reply Terhi 6 marraskuun, 2015 at 7:34 pm

  <3 <3 <3

 • Reply Heli 6 marraskuun, 2015 at 7:49 pm

  Olipa ihana kirjoitus, olin melkein tippa linssissä täällä. 🙂 Paljon onnea vuosipäivän johdosta ja rakkauden täyteisiä tulevia vuosia!

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:17 am

   Kiiiitos kovasti 🙂 kiva kuulla, jos teksti kosketti! <3

 • Reply Sanni 6 marraskuun, 2015 at 9:24 pm

  Onpa ihania kuvia ja aivan ihana teksti <3 Kaikkea hyvää teille jatkossakin ja rakkaudentäyteisiä vuosia 🙂

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:18 am

   Kiiitos tuhannesti Sanni! <3

 • Reply Anna 7 marraskuun, 2015 at 11:43 am

  Valtavasti onnea teille ja kaikkea hyvää tuleviin vuosiin! Näytätte hyvältä! ♥

  -Anna

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:18 am

   Kiiitos kovasti 🙂

 • Reply ANNI 7 marraskuun, 2015 at 6:55 pm

  ❤❤❤ ihana kirjoitus! Harvoin ajattelen ”tuntemattomista” pareista että ovatpa ihania, mutta teistä jotenki hehkuu ja paistaa läpi onnellisuus ja toisten arvostus, olette ihania!! Paljon onnea teille tuleviin vuosiin! ❤

  • Reply Janni 8 marraskuun, 2015 at 11:18 am

   Kiiitos Anni!! Aivan ihana kuulla <3

 • Reply iris 8 marraskuun, 2015 at 7:40 pm

  onneksi olkoon!!<3 kuinka kauan olitte muuten seurustelleet ennen kihloja?? entä ennen jetin hankintaa? mua niin ahditaa kun ollaan seurusteltu 5 vuotta ja kihloja ei kuulu:( onko mitään neuvoa? tuntuu etten jaksaisi "vaan seurustella" kun ikääkin tulee… onko sulla jotain vinkkejä? en tiiä mitä tehdä:(

 • Leave a Reply