BETONIMAINEN KEITTIÖN VÄLITILA

28 tammikuun, 2016

[mittaustagi]
DSC_7294

Olen saanut keittiömme välitilasta sen verran paljon kysymyksiä niin tutuilta kuin teiltä blogini lukijoiltakin, että ajattelin omistaa sille nyt oman postauksensa. Keittiössämme oli edellisien asukkaiden jäljiltä välitilassa siniturkoosia mosaiikkilaattaa, joka toi meille lähinnä mieleen uima-altaiden pohjat jossain etelässä. Oli siis sanomattakin selvää, että asialle oli tehtävä jotain. Muutamia eri vaihtoehtoja tuli punnittua, mutta aika nopeasti päädyimme vertailemaan erilaisia sisustuslaasteja, jotka tuntuvat olleen melko pinnalla jo pidemmän aikaa. Olin ihastellut betonimaisia pintoja monessa paikassa niin keittiön välitiloissa, kuin muissakin pinnoissa, mutta sen enempää mulla ei ollut näistä hajua. Netistä löytyi todella paljon hyödyllistä tietoa ja lopulta menin vielä ammattilaisen puheille.

Decosista sain ystävällistä palvelua ja ammattilainen esitteli minulle muutamia erilaisia välitilaan sopivia ratkaisuja. Hän suositteli meille kalkkilaastia, jota sai kahdessa eri karkeusasteessa ja useissa eri sävyissä. En kuollaksenikaan enää muista, että kumpi tämä meille valittu karkeusaste oli, mutta sävy oli mahdollisimman vaalea mattaharmaa. Sain myymälästä kotiin pari erilaista mallilaattaa ja seuraavana päivänä haettiin sitten tarvittavat tuotteet. Itse en olisi uskaltanut lähteä laastin levitystä toteuttamaan, vaikka sen pitäisikin olla todella helppoa. Vanhoja laattoja ei tarvinnut irrottaa, mutta saumavälit piti tietenkin ensin tasoittaa. Koko homman hoiti sama rakennusalan ammattilainen, joka meillä oli tekemässä muutakin remonttia, joten en osaa kertoa sen tarkemmin eri työvaiheista. Sen osaan kertoa, että kalkkilaastia levitettiin kaksi kerrosta ja sen jälkeen pintaan hieman hiottiin haluamamme kaltaiseksi. Pinnan voi jättää rosoisemmaksi tai sitten siloittaa täysin tasaiseksi – me halusimme jotain siltä väliltä. Lopputulokseen voi tietysti vaikuttaa myös jo laastin levitysvaiheessa levittämällä sen joko mahdollisimman tasaiseksi tai sitten jättämällä pintaan enemmän elävyyttä. Lopuksi pintaan vedettiin telalla vielä viimeistelyvaha, joka kovetti pinnan lopullisesti.

Lopputulos on juuri sellainen kuin halusimmekin ja olemme tosi tyytyväisiä tähän ratkaisuun!

DSC_7307DSC_7343DSC_7331

  Mitä siellä tykkäillään? Lisää laajempia kuvia keittiöstä täällä.

– Janni

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Milla 28 tammikuun, 2016 at 9:52 pm

  Hienon näköistä.

  Itse toteutimme laastilla.oli oikeastaan tosi helppoa.
  Ensin pesimme laatat kunnolla.sitten laastia pari kertaa päälle.
  Saimme itse tehtyä erilaisia kuvioita samalla kun laasti oli levitetty.
  Eikä edes valunut yhtään.
  Kun oli kuiva niin päälle maali joka sopii kosteaan tilaan niin pari kertaa sitä.
  Ja maalin tottakai sävytettiin miksi halusimme.
  Olen ollut tyytyväinen.
  Hintaa tuli about 30€ kun ostoslistalla ei ollut kun laasti ja maali.
  Muut tarvikkeet oli omasta takaa kun mies on remppa hommissa muutenkin.

 • Reply Janika 28 tammikuun, 2016 at 11:03 pm

  Ei voi muuta sanoa kun lyhyesti että aivan uskomattoman kaunis väri! Sopii todella hyvin kaapien ovien ja tason kanssa 🙂 oliko teillä remontointi vaiheessa paljon erimielisyyksiä värien/materiaalien/toteutusten valinnassa vai olitteko suunnilleen samoila linjoilla tulevasta?:)

 • Reply Riia 29 tammikuun, 2016 at 12:40 am

  Ihan huippuhienon näköstä! Ei olis itelle tullu tollasta mieleen. Sul on ihana blogi!:)

 • Reply P 29 tammikuun, 2016 at 7:12 am

  Vitsi miten kivan näkönen! 🙂

 • Reply ANNII 29 tammikuun, 2016 at 9:14 am

  Todella hyvän näköinen!!

 • Reply ANNII 29 tammikuun, 2016 at 9:15 am

  Todella hyvän näköistä!!

 • Reply Johanna 29 tammikuun, 2016 at 1:00 pm

  saako pyyhittyä esim. rasvaroiskeet pois??

  • Reply JanniAmanda 29 tammikuun, 2016 at 3:18 pm

   Juurikin sen viimeistelyvahan ansiosta tuo on helppo pitää puhtaana 🙂

 • Reply Teemu 13 joulukuun, 2016 at 10:57 pm

  Miten nyt hieman pidemmän kokemuksen kautta voit sanoa puhtaana pitämisestä? Lähtevätkö kaikki vaikeimmatkin tahrat, kuten punajuuri, mustikka, tomaatti, kurkuma tms.? Onko teillä kalkkilaastia myös lieden takana?

  • Reply JanniAmanda 13 joulukuun, 2016 at 11:27 pm

   Mitään tahroja ei ole jäänyt ja on myös lieden takana! Sitä viimeistely ainetta kannattaa laittaa useampi kerros 🙂

  Leave a Reply