SOHVADILEMMA – HELP!

6 helmikuun, 2016

Olen ehkä jo maininnutkin, että vanha sohvamme on valitettavasti uuden kodin olohuoneeseen aivan liian pieni. Ostoslistalla on siis uusi sohva ja mielellään kulmamallia. Sohvan tulisi olla muhkean rento löhösohva, mutta kuitenkin hyvin muodossaan pysyvä. Kankaan tulisi olla pellavaa ja värin maanläheinen luonnonvalkoinen tai vaaleanharmaa. Olen kartoittanut valikoimaa tässä parin kuukauden ajan ja nyt vihdoin iskin silmäni erääseen todella miellyttävän näköiseen sohvaan. Kyseessä on kuvissakin näkyvä Furninovan Vesta -moduuli, joka miellyttää omaa silmääni todella kovasti. Kävin katsomassa sohvaa jo livenäkin ja se vaikutti kyllä juuri niin hyvältä kuin kuvat antoivat olettaakin. Sohva tuntui tukevalta ja superlaajasta kangasvalikoimasta löytyi todella kivoja sävyjä ja pellavaisia materiaaleja!

Mutta…..

furninova vestaKyseisessä sohvassa on vain yksi asia, joka minua mietityttää. Istuin- sekä selkänojatyynyt ovat kiinteät, mikä saa minut miettimään sohvan kestävyyttä. Ainakin itselläni on ollut aina aikaisemmin tapana tietyin väliajoin vaihdella tyynyjen paikkoja, jotta sohva kuluisi tasaisemmin. Ainahan joku osa on enemmän käytössä kuin toinen ja näin olen kuluu paljon nopeammin – kangas kuluu ja pehmuste painuu ajan myötä. Nyt kun kaikki osat ovat koko ajan kiinteästi omilla paikoillaan niin menettäisikö sohva nopeasti muotonsa?

Ajattelin kokeilla onneani ja kysäistä, että onko kenelläkään teillä kokemusta tuosta Furninova Vesta -sohvasta? Kuulisin enemmän kuin mielelläni kokemuksia, kun netistä niitä löytyi ennestään todella nihkeästi!

PS. Kyseinen sohva olisi vielä tämän viikon loppuun asti Kruunukalusteessa -20% alennuksessa, joten päätös tästä olisi tehtävä mielellään huomenna – kääks!

♥ Janni

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Linda 6 helmikuun, 2016 at 10:01 pm

  Meillä 3,5 v sitten hankittu Furninovan Zeus-sohva, joka on muodoltaan näköjään hyvin tämän Vestan kaltainen. Meillä on kaksi kissaa ja siksi valittiin Vepsäläisen myyjän kanssa kangas, jonka pitäisi kestää myös lemmikkikodissa. Luotettiin myös aika sokeesti siihen, että jo tuolla hinnalla saa jo laadukkaan ja pitkäikäisen sohvan. Sohvassa alkoi kuitenkin selkeästi näkyä täytteiden painumista jo vuoden käytön jälkeen ja kangas on noussut silmuille kissojen kynsissä. Jos olisimme miettineet ostopäätöstä yhtään kauaskantoisempia niin olisi meillekin valikoitunut sohva, jossa pestävät ja siirreltävät tyynyt. Omamme jälleenmyyntiarvo on jo lähes nolla, joten tällä mennään kunnes kyllästymme lopullisesti! Kaunishan tuo Vesta on, mutta suosittelen miettimään käytännöllisempää vaihtoehtoa!

  • Reply JanniAmanda 7 helmikuun, 2016 at 11:09 am

   Meidän dogista ei ole oikeastaan ikinä jäänyt jälkiä huonekaluihin, joten ainakaan se ei minua huoleta. Ikävä kuitenkin kuulla, jos pehmusteet ovat pahasti painuneet. Täytyy miettiä ja tutkia vielä asiaa! Kiitos Linda kommentistasi! 🙂

 • Reply Nina 7 helmikuun, 2016 at 9:16 am

  Itselläni ei ole kyseistä sohvaa, mutta miettisin myös vielä toista vaihtoehtoa, jossa on irroitettavat ja vesipestävät päälliset. Pellava on kaunis ja miellyttävä, meidän edellisessä sohvassa oli n. 60% pellavaa eikä sitä saanut pestä koneessa, mikä oli todella raivostuttavaa. Sitä edellisessä sohvassa taas oli kiinteät istuin- ja selkätyynyt ja sohva oli pilalla alta aikayksikön kun päällisiä ei saanut irti ja pestyä.

  • Reply JanniAmanda 7 helmikuun, 2016 at 11:08 am

   Tuo on saatavilla myös irroitettavilla päällisillä 🙂 mutta tosiaan ei meillä mitenkään ihan kauheasti sohva ole ikinä likaantunut, mutta ainahan toki vahinkoja voi sattua. Olemme vesipesseet sohvamme päälliset vain kerran koko 10 vuotisen historiamme aikana. Täytyy pohtia! 🙂

 • Reply Hilmaiida 7 helmikuun, 2016 at 10:15 am

  Heippa!

  Meille saapui alkuviikosta uusi sohva ja oon aivan rakastunut siihen ja sen tyyliin. Jokseenkin mietin että se voisi olla myös sun ja teidän tyyliä. Käyhän vilkaisemassa Boconceptin sivuilla Osaka malliston sohvia. Osakoissa saa valita kankaan, haluaako istuinpäällisiin tikkausta vai ei, haluaako millaiset känojat ja jalatkin saa valita oman maun mukaan 🙂 Suosittelen!

  • Reply JanniAmanda 7 helmikuun, 2016 at 11:05 am

   Moikka! Osaka ei valitettavasti ole oikein meidän tyyliä, kun on sen verran kulmikas ja turhan ”skarppi” meidän makuun 🙂 Hyvä sohva varmasti kyllä, mutta pehmeyttä ja muhkeutta jäisin itse kaipaamaan!

   • Reply Hilmaiida 8 helmikuun, 2016 at 9:54 am

    Kannattaa kuitenkin tsekata noin muuten Boconceptin mallistoja 😛 Toivottavasti löydätte sohvan jostakin ^^

 • Reply Milla 7 helmikuun, 2016 at 10:41 am

  Oon kanssa kuullut että ei hyvä sohva.
  Esim jos on eläimiä.
  Tuttava sanoi että vaaleassa näkyi tahroja joita sai olla pyyhkimässä vähän väliä pois ja nukkaantui helposti se päälliskangas.
  Joten sen perusteella en suosittele.
  Kyllähän sillä hinnalla pitäisi saada hyvää mutta oon kuullut ettei saa.

  Omaa kokemusta ei ole sohvasta.
  Itse ostimme kodin1 sohvan pari vuotta sitten ja hyvin on kestäny lapsi/ eläin perheessä.

  Innolla jään odottamaan minkälaiseen sohvaan päädytte.

  • Reply JanniAmanda 7 helmikuun, 2016 at 11:03 am

   Mä en niinkään niitä tahroja pelkää, vaan sitä pehmusteiden painumista. Nykyään on olemassa tosi hyviä suoja-aineita, jotka estävät tahrojen imeytymisen päälliskankaaseen. Suojaamattomassa vaaleassa kankaassa tietenkin näkyy tahrat helposti, sehän on ihan selvää 🙂 Oletko siis kuullut muuta huonoa sohvan laadusta ja kestävyydestä, jos nyt kankaita ei lasketa?

 • Reply Ninni 7 helmikuun, 2016 at 11:22 am

  Meillä on tuo kyseinen sohva, tosin kangas taitaa olla toinen. Sohva ostettu kolme vuotta sitten, ja meillä kestänyt loistavasti kuluttavassakin lapsiperheen arjessa. Pelkästään positiivisia kokemuksia kyseisestä kappaleesta.

  • Reply JanniAmanda 7 helmikuun, 2016 at 11:43 am

   Mahtavaa kuulla! Toi on niiin meidän näköinen, mutta silti nuo asiat mieityttävät kuitenkin!

 • Reply Susanna 7 helmikuun, 2016 at 5:11 pm

  Me ihastuttiin Furninova Vestaan sen ulkonäön vuoksi ja siinä on myös ihana istua. Meillä on ollut sohva nyt 4kk eikä harmita yhtään ostos! Edellisessä sohvassa ärsytti sohvatyynyjen asettelu ja painuminen! Otettiin Vesta korkealla selkänojalla ja untuvatäytteellä 🙂

 • Reply Sinii 8 helmikuun, 2016 at 10:21 am

  Moikka, osaatko suositella jotakin hyvää suoja-ainetta sohvan päällyskankaalle? 🙂
  Ostettiin Stemmasta kulmasohva, jonka muotoa muokkailimme hieman. Ainakin mahtuu oleskelemaan verrattuna edelliseen pienempään versioon 😀

 • Leave a Reply