SUKLAA-HASSELPÄHKINÄJUUSTOKAKKU

13 helmikuun, 2016

Viime sunnuntaina kyseltiin Instagramissa vilahtaneen juustokakun reseptin perään. Lupailin laittaa sen jakoon heti alkuviikosta, mutta hupsista keikkaa nythän on jo lauantai. Noh.. parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tämä suussa sulava herkku on tosiaan Joonaksen käsialaa ja hän saneli reseptin. Pienenä varoituksen sanana voin sanoa, että tämä kakku on ihan supermakea, mutta eipähän tarvitse ottaa useampaa palaa. Yksi pieni pala vie makeannälän varmasti!

20160207_100804

Tarvitset:

150g Maraboun suklaahippukeksejä

2 dl hasselpähkinärouhetta

75g voita

250g maustamatonta sulatejuustoa (Koskenlaskija ruoka)>

2,5 dl fariinisokeria

400g vaniljatuorejuustoa

2-3 kananmunaa

1 dl maapähkinävoita

päällinen

200g maitosuklaata

1dl kuohukermaa

Ohje:

Sulata voi ja sekoita siihen murskatut keksit sekä 1,5dl hasselpähkinärouhetta. Painele seos irtopohjavuokaan ja paista uunissa 10 minuuttia 175 asteessa. Laita kattilaan maustamaton sulatejuusto ja fariinisokeri. Keitä niin kauan, kunnes seos sakenee kinuskiksi, mutta varo ylikuumentamasta. Kaada kinuski paistetun pohjan päälle. Vatkaa kulhossa vaniljatuorejuusto ja kananmunat kuohkeaksi. Sekoita kevyesti joukkoon maapähkinävoi niin, että seos jää hieman ”raidalliseksi”. kaada seos pohjan ja kinuskin päälle. Laita kokonaisuudessaan uuniin 30 minuutiksi 175 asteeseen.

Päällinen:

Mittaa kerma kattilaan ja kiehauta koko ajan hämmentäen. Paloittele suklaa kerman joukkoon ja sekoita, kunnes suklaa on tasaisesti sulanut. Kaada seos jäähtyneen kakun päälle. Koristele lopulla hasselpähkinärouheella ja laita jääkaappiin jähmettymään mieluiten yön yli.

Leppoisaa lauantaita!

♥ Janni

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply mirellacristina 5 maaliskuun, 2016 at 6:40 pm

    Namnam näyttääpä herkulliselta! Voisin itsekin tehdä joskus tämän ohjeen mukaan:)

  • Leave a Reply