MATKAVINKKEJÄ MADRIDIIN

24 helmikuun, 2016

madrid
Muutamia vinkkejä sainkin jo teiltä ihanilta Madridin matkaamme silmällä pitäen – jättimäinen kiitos niistä! Tosiaan reissu starttaa tasan viikon päästä ja kaipailisin vielä lisää hyviä vinkkejä, mikäli teiltä sattuu sellaisia takataskuista löytymään. Meistä kumpikaan ei ole aikaisemmin kyseisessä kaupungissa käynyt, joten kaikki vinkit ovat tosi arvokkaita!

Meidän reissun päätarkoitus on tällä kertaa ihan vain rento hengailu ja mitään älyttömiä shoppailumaratoneja tms. ei ole suunnitelmissa. Haluttaisi tietää hyvistä ravintoloista, viihtyisistä kahviloista ja rennoista baareista, joissa voisi istua iltaa lasillisen ääressä. Lisäksi kiinnostaa kaikki viihtyisät kaupunginosat, puistot ja ne kaikista kuvauksellisimmat mestat. Näiden lisäksi tietenkin kaikki hyödylliset käytännön vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita, jotta neljän päivän reissusta ei menisi turhaa aikaa yleiseen hapuiluun.

Isot kiitokset jo etukäteen!

Kuvat: Pinterest

♥ Janni

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Sonja 24 helmikuun, 2016 at 6:27 pm

  Oltiin just viime keväänä Madridissa miehen kanssa ja tykättiin kovasti. Kaupunkiin oli helppo tutustua, metrolla kulkeminen oli helppoa ja aika moneen paikkaan pääsi kävellen. Kaupunki ei ole kovin iso kävelemiseen, jos siihen on tottunut. Itse tykkään mieluummin mennä kävellen kuin metrolla, silloin tekee hyviä löytöjä!
  Suosittelen Parque del Buen Retiro-puistoa! Käytiin siellä viettää päivää. Eväät voi pakata mukaan ja syödä siellä piknik-tyyliin. Siellä oli joitakin ravintoloita, mutta suosittelen omia eväitä, sillä itse ainakin petyin ruokaani siellä. Käytiin puistossa soutelemassa, oli tosi kivaa! Siellä oli tosi paljon katseltavaa ja paljon tilaa myös auringonottoon.
  Rentouttavaa lomaa! 🙂

 • Reply SaaraIlona 24 helmikuun, 2016 at 9:45 pm

  Kauppahalli on jo varmaan mainittu muissakin kommenteissa – kannattaa käydä! Lisäksi suosittelen lämpimästi ravintola Metroa, yksi parhaista kokemuksista ikinä: http://metro-bistro.com/. Ihanaa Madridin matkaa 🙂

 • Reply SaaraIlona 24 helmikuun, 2016 at 9:45 pm

  Kauppahalli on jo varmaan mainittu muissakin kommenteissa – kannattaa käydä! Lisäksi suosittelen lämpimästi ravintola Metroa, yksi parhaista kokemuksista ikinä: http://metro-bistro.com/. Ihanaa Madridin matkaa 🙂

 • Reply n 25 helmikuun, 2016 at 8:25 am

  ite en oo ikinä (vielä) päässyt käymään madridissa, mutta kaverit on kyllä ja kehuja on sadellut! mm. ravintolat, yöelämä ja parque del retiro on tsekattava. ja kannattaa muistaa se siesta aika… 🙂

 • Reply A 25 helmikuun, 2016 at 8:28 pm

  Madrid on ihana! Vinkkeinä Retiron puisto kristallipalatseineen, shoppailukatu Gran Via lukuisine kattoterasseineen, auringonlaskua on pakko mennä katsomaan Templo de Debodille, jogurttijäätelöä syötävä Llaollaossa, käytävä yhdellä monista markkinoista, tsekattava kauppahalli Mercado de San Miguel jne jne. Maisemia kannattaa käydä katsomassa Circulo de Bellas Artesin katolta.

  Kaupunginosista Malasana on kunnon espanjalaista meininkiä ja lukuisia baareja ja kuppiloita ja Chueca tyylikästä gay-aluetta , siellä on ehdottoman hyvä ostoskatu Fuencarral, suosittelen. Keskusta on hyvin turistoitunut ja hälyisä, älä odota siltä liikaa 🙂 Nauttikaa!

 • Reply M 25 helmikuun, 2016 at 9:48 pm

  80 Grados Malasanassa on ihan super ravintola: todella hyvää ruokaa, tunnelmallinen miljöö ja ihanan autenttinen Espanja-meininki! Jos sattuu menemään syömään vasta ysin maissa (joka siis yleisin ruokailuaika Madridilaisilla), saattaa joutua täällä niinkuin muissakin hyvissä Madridin ravintoloissa pöytää odottelemaan 30-40min. Malasanan alueella on muutenkin tosi ihana alue. http://ochentagrados.com/restaurante/malasana/. Malasanassa myös tosi suloinen Restaurante Ojala on erikoinen kokemus, jos suuntaa alakertaan baariin, jossa on lattia valmistettu hiekasta. Hyvien drinkkien lisäksi täältä saa tosi hyviä hamppareita. http://grupolamusa.com/restaurante-ojala/

  Chuecan aukiolle kannattaa mennä iltadrinksuille. Madridissahan muuten on vilkkaimmat illat drinksuilulle on keskiviikko ja lauantai.

  Retiroon jos eksyt, niin kannattaa ehdottomasti mennä niitä perus-turistinähtävyyksiä (iso lampi jne.) syvemmälle, sillä Retirosta löytyy myös ihana ruusupuutarha ja kivoja kulkureittejä.

  Sunnuntaisin La Latinassa on ne kuuluisat markkinat, mutta mielestäni ne on tosi turistimaiset ja ihan liian yliarvostetut, kuten moni muukin turistinähtävyys Madridissa.

  PS. Pidä käsilaukusta kiinni, erityisesti metrossa! Ne häikäilemättömästi yrittää varastaa siellä nenän edestä, jos ei ole valppaana. Puhelinkin varastettiin suoraan kädestä baari-illan päätteeksi. Varaa myös hyvät kävelykengät, sillä käveltyä tulee varmasti paljon ja tie ei ole suurimmilta osin mitenkään erinomaisessa kondiksessa!

  • Reply JanniAmanda 25 helmikuun, 2016 at 10:03 pm

   Oi olipa kattavasti kivoja vinkkejä!! Kiitos <3

  Leave a Reply