PELKILLÄ KÄSIMATKATAVAROILLA

25 helmikuun, 2016

Onko siellä ruutujen takana sellaista jengiä, joilla on tapana lentää pidemmillekin reissuille aina pelkillä käsimatkatavaroilla? Itse en ole kai ikinä matkustanu pelkillä käsiksillä yhtä yötä pidempää reissua, mutta nyt Madridin matkaa varatessani en ottanut meille yhtään laukkua ruumaan. Jos rehellisiä ollaan, niin mua hieman jännittää, että miten mä tuun pärjäämään. Joskun ennen muinoin mulla oli tapana pakata reissuille mukaan ihan järkyttävän paljon turhaa tavaraa, mutta siitä tavasta on onneksi päästy eroon aikoja sitten. Edelleen mun mielestä on kuitenkin kiva ottaa tarpeeksi vaatetta ja kosmetiikkaa mukaan niin, että niiden kanssa ei tarvitse sniiduilla ihan äärimmilleen. Matkoilla on aina kiva kuvailla asukuviakin uusissa ympäristöissä ja muutenkin on kiva olla muutama erilainen vaaterkerta mukana. Nyt ajattelin kikkailla omia tavaroitani myös Joonaksen lentolaukkuun ja ottaa molemmille lisäksi jotkut reput, joihin mahtuu vielä kätsysti jotain. Entäs jos innostun kuitenkin shoppailemaan ja kamat eivät lähtiessä vaan millään enää mahdu laukkuihin… first world problems… Miten te pakkausgurut hoidatte nämä ongelmat?

Kuvissa näkyy äärimmäisen rento sunnuntaiasu, joka kieltämättä kyllä näyttää siltä, että päälle on heitetty summamutikassa ensimmäiseksi käteen osuneet kamat. Ei se kyllä kovin kaukana totuudesta olekaan, mutta noissa kuteissa oli ihanan rentoa hörppiä superhyvää kahvia Porvoon paahtimon muhkeisiin nahkatuoleihin uppoutuneena.

DSC_9092 DSC_9089 DSC_9098

 

♥ Janni

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Jenny 25 helmikuun, 2016 at 7:47 pm

  Mulla ei ole sulle pakkausvinkkejä, koska hamstraan itse läjäpäin (liikaa) vaatteita reisuun mukaan 😀 mutta tulin kommentoimaan vähän eri asian tiimoilta; kelasin postauksia taaksepäin ja huomasin, että olitte Saran kanssa Barcelonan reisulla hotellissa Sant Antoni. Oliko hyvä hotelli ja suosittelisitko muille? Metrolla helposti ytimeen ja rannalle? Kyseinen hotla on meidän vaihtoehdoissa ensi kesän Barcelonan reissulla ja olisi kiva kuulla kokemuksia! 🙂

  • Reply JanniAmanda 25 helmikuun, 2016 at 7:54 pm

   hahah! Joo siellä tosiaan oltiin 🙂 Ihan hyvä perushotla hyvien metroyhteyksien päässä. Jos ei ihan ytimeen tai biitsin välittömään läheisyyteen halua, niin varmasti tosi passeli. Meillä ei ollut muistaakseni valittamista! Ihanaa reissua – Barcelona on huikea!

 • Reply Liiina 25 helmikuun, 2016 at 8:30 pm

  Mun tuttavat matkustaa nykyään melkein vallan pelkillä käsimatkatavaroilla. Alkuun hekin jännittivät kuinka pärjäävät viikon reissun vain niillä kamoilla, mutta nykyään tavara määrä on vähentynyt vielä alkuajoistakin 😀 mutta hyvä vinkki on pukea ne isoimmat ja painavimmat vaatteet päälle koneeseen ja todellakin miettiä mukaan monikäyttöisiä ja helposti yhdisteltäviä asuja. 🙂 ja kosmen kohdalla kaiken a ja o on ne mini pakkaukset.. 🙂 pakkauskin kyllä on yksi taiteenlaji 😀

 • Reply Terhi 26 helmikuun, 2016 at 12:11 am

  Juuri varasin lennot Sveitsiin ja pohdin samaa että pärjäänkö pelkällä käsimatkatavaroilla.. Päädyin vielä ostamaan laukun, ihan vaan suklaatuliaisten vuoksi : D kerroppa miten käy sun pakkailujen niin josko ens kerralla jättäisi laukun ostamatta.

 • Reply matilda 26 helmikuun, 2016 at 12:17 am

  Näytät ihan älyttömän hyvältä näissäkin kuvissa! Ja asukin näyttää ihanalta, just tuommosta on kiva heittää sunnuntaisin päälle :’)

  Kivaa reissua!

 • Reply EllaMandel 26 helmikuun, 2016 at 7:08 am

  Moikka!

  Mä oon nyt kaks kertaa matkustanut pelkillä kässäreillä, Gdanskiin ja Riikaan. Ainoa, mikä on oikeastaan harmittanut, on se, ettei voi ostaa halpaa viiniä tuliaisiks! 😀 Mulla kaikki meikit ja muu kosmetiikka on alle desin puteleissa, niin ne on saanut just tungettua kahteen minigrippiin, toinen omaan laukkuun ja toinen poikaystävän laukkuun sen omien kosmetiikkajuttujen kanssa. Gdanskiin lähin vähän tyhjemmällä laukulla, koska tiesin, että sielä tulee kuitenkin shoppailtua, Riikaan taas vähän täydemmällä, koska se loma oli tarkotettu vain rentoutumiseen. 🙂 Pakkausneuvo on, että otan erilaisia toppeja/t-paitoja useampia ja max. 2 neuletta/jakkua yms. joista toinen päälle koneeseen, jos tiedän, että shoppailtua tulee. Ja päällä olevien housujen lisäksi toiset laukkuun (paitsi jos on kesä, niin sit hameita/shortseja/mekkoja laukkuun, ne ei vie kamalasti tilaa :-D) Hei tulipa sekavaa! Mutta mun mielestä viikonkin reissu onnistuu pelkillä kässäreillä, jos vaan pakkaa fiksusti!

 • Reply Fevejii 26 helmikuun, 2016 at 7:46 am

  Itse opin työn puolesta, jossa matkustin yhdessä vaiheessa jopa viikottain erityisesti Euroopassa, jättämään ison matkalaukun kotiin. Käsimatkatavaralaukkuun mahtuu itseasiassa yllättävän paljon tavaraa (esim. Barcelonan reissulla ostin talvitakin ja se mahtui hyvin laukkuun muiden tavaroiden joukkoon). Ja se on niin kiva mennessä ja tullessa, kun ei tarvitse jäädä enää odottelemaan laukun tuloa tai arpoa tuleeko se varmasti perille.

  Ota kevyitä, vähän tilaa vieviä vaatteita. Paksuimmat laita lennon ajaksi päälle. Jos tulee shoppailtua, niin kuten sanottu, yllättävän paljon käsimatkatavara vetää tavaraa sisäänsä (älä siis pakkaa jo mennessä ihan viimeistä myöten täyteen) ja kannattaa huomioida mukaan sellainen käsilaukku (Longchampit tästä syystä reissaavalle loistavia, sillä saa tarvittaessa myös pakattua matkalaukun sisään, mutta vetää myös paljon tavaraa sisäänsä), johon mahtuu tarvittaessa pakkaamaan myös tavaraa. Äärimmäisessä tilanteessa on myös ihan ok harrastaa lentokenttärumban ajan kerrospukeutumista.

  Jos ajatuksissa jo mennessä ostaa kengät, niin ota matkakengiksi joko sellaiset kengät, joista olet valmis luopumaan tai kengät, jotka vie vähän tilaa laukusta (esim. Tory Burch malliset ballerinat saa pieneen tilaan).

  Hygieniatuotteissa kannattaa muistaa alle 100 ml pakkaukset (eli ei auta ottaa isoja vajaita purkkeja mukaan, sillä se purkin koko on kuitenkin se, joka ratkaisee). Kuivashampoota ei saanut jossain vaiheessa viedä käsimatkatavaroissa, mutta en tiedä, onko siihen voinut tulla jo muutoksia.

  Seuraava reissuni suuntautuu Dubaihin, jossa tarkoitus viettää 10 päivää ja myös tänne olen lähdössä pelkillä käsimatkatavaroilla 🙂

 • Reply Noora 26 helmikuun, 2016 at 8:51 am

  Muistakaa hei tarkistaa että käsimatkatavarana saa viedä koneeseen sekä laukun että repun. Moni lentoyhtiö määrää nykyään että vain yksi käsimatkatavara ja esim. käsilaukkuki on tungettava sinne lentolaukun sisään tai lasketaan kahdeksi 🙂

 • Reply LL 26 helmikuun, 2016 at 12:49 pm

  Hei,
  Hyvin onnistuu alle viikon reissut kokeiltu on useampaan kertaan! 🙂 Viinit joutuu kylä jättämään 😀
  – Matkakokoinen kosmetiikka ja vain pakolliset (pieni hiusharja, yms suoristusraudat)
  – Helposti yhdisteltävät vaatteet (ei tuu otettua `ehkä käytän´ vaatteita)
  – Reppu/yms käsilaukku johon saa tungettua ylimääräiset
  – Hyvät peruskengät. (tää usein itsellä ongelmallisin mutta yleensä saan aina toisetkin kengät mahtumaan.)
  Ensimmäistä kertaa ikinä jouduin tänä syksyllä punnitsemaan käsimatkatavarat Charles de guallen lentokentällä!!! hieman kuumotti ja piti laittaa myös reppu. Jäi juuri siihen 12kg rajaan joten ei hätää. en ole ikinä vastaavaan törmännyt aikaisemmin.

 • Reply Ipsue 26 helmikuun, 2016 at 3:58 pm

  Mä tein kuukauden reissun Aasiaan pelkillä käsiksillä ja hyvin meni. Ongelmaksi ei ehkä niinkään muodostunut tila vaan painorajat, jotka kannattaa muuten tsekata. Finskillä on esim vaan 8kg siinä… Harvoinhan ne niitä punnitsee mutta kannattaa silti olla varautunut ja pitää se mielessä jos punnitseminen tuleekin eteen. Tosiaan vinkkinä ehkä vaan kun tekin lämpimään kohteeseen meette et lenkkarit jalkaan ja yhdet kengät laukkuun eikä muita. Kaksilla pärjää hyvin, mutta usein tulee otettua useammat. Kosmetiikkaa joutuu miettimään aika tarkkaan ja esimerkiksi kasvojenpuhdistus kannattaa miettiä olisko mahdotonta tehä puhdistusliinoilla jolloin ei tarvii mitään kasvovesiä jne ottaa. Ja kuten aikasemmin jo mainittu niin pitkät ja raskaimmat vaatteet päälle 🙂 jos tulee shopattua liikaa perillä ni sitte vaa ostaa laukun ja chekkaa sen ruumaan

 • Reply P 26 helmikuun, 2016 at 4:40 pm

  Siis toihan on ihan älyttömän söpö asu, ihanan rento!!

 • Reply Anniina 27 helmikuun, 2016 at 2:01 pm

  Mä oon matkustanut viikon reissulle Budapestiin käsimatkatavaroilla ja monta kertaa pidennetylle viikonloppureissulle. Viikon Kreikan reissulle meillä oli poikaystävän kanssa yksi yhteinen laukku ja se matka oli näistä haastavin, koska oli niin kuuma. Vaatteet likaantuvat melkein yhden käytön jälkeen kun hikoilee niin paljon ja jos vaikka pukee märkien uikkareiden päälle jotkut vaatteet, ne ovat sitten merivedestä ihan lähmäiset. Mä taisin jotain toppeja pestä vedellä loppumatkasta. 2010 olin Pariisissa sen tuhkapilven aikaan ja silloin piti kans harrastaa nyrkkipyykkiä, kun matka pitkittyi. Semmosia tarinoita 😀

  Mulla ei ehkä ole lisättävää näihin vinkkehin, toistan vaan edellisiä kommentoijia: painavimmat vaatteet koneeseen päälle, vain yhdet kengät, helposti yhdisteltäviä vaatteita ja kannattaa olla tarkkana painorajoitusten kanssa. Esimerkiksi läppäri, tabletti ja järkkäri painaa aika paljon. Nesterajoitukset aiheuttaa joskus päänvaivaa, matkapakkaukset on hyviä ja suosittelen kans kasvojenpuhdistusliinoja, joista joku oli vinkannut.

  Jos ootte menossa vain pidennetyksi viikonlopuksi (näin muistelen?), niin kyllähän siksi ajaksi saa halutessaan ihan hyvin otettua joka päivälle vähän erilaiset asut mukaan 🙂

  • Reply JanniAmanda 28 helmikuun, 2016 at 8:08 pm

   Kiitos vinkeistä!! 4 yötä ollaan 🙂

 • Reply ida 27 helmikuun, 2016 at 8:55 pm

  Itse en ole matkustanut kuin 2 reissua ruumaan menevän matkalaukun kanssa ja reissuja olen tehnyt PALJON! Matkustan aina pelkillä käsimatkatavaroilla. Pisin reissu pelkillä käsimatkatavaroilla 2 viikkoa ja paremmin kuin hyvin pärjää!

  Vaatteita ei oikeasti niin paljon tarvitse mukaan ja hotelli/hostellissa voi aina pestä vaatteitaan. Shoppailu on muutenkin yliarvostettuaja matkailusta voi nauttia ilman että pitää ostella puoli matkakohdetta mukaansa.

  Suosittelen kokeilemaan ja huomaamaan miten oikeasti vähällä pärjää ja matkojen idea ei kuitenkaan se shoppailu ole.

  • Reply JanniAmanda 28 helmikuun, 2016 at 8:06 pm

   Joo kyllä se on nyt kokeiltava! Helppo hommahan toi olisi ilman blogia ja hinkua kuvata kivoja erilaisia asuja reissun aikana 🙂 lets see how it goes!

  Leave a Reply