TERASSIPROJEKTIN SUUNNITTELUA

28 maaliskuun, 2016

Kesän lähestyminen tarkoittaa meille tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä pihahommia. Terassia pitäisi hieman muunnella, hommata kalusteita (ja grilli!) sekä laittaa jotain simppeletä istutuksia. Itsehän olen tosiaan asunut aikaisemmin koko elämäni kerrostalossa ja siksi tämä kaikki on ihan uutta, mutta olen tästä jotenkin superinnoissani. Olen jo nyt raahannut vanhat parvekekalusteemme terassille ja aurinkoisina aamuina vetänyt aamiaista terassilla toppatakki päällä. Jotenkin vaan niin siistiä, kun on oma piha. En malttaisi odottaa kesää ja lämpimiä päiviä, kun päästää oikein tosissaan ottamaan ilo irti pihasta!

terassi

Mutta hommaa tosiaan riiittää! Meillä on suunnitteilla valokatteen asentaminen terassille, pintojen käsittelyä sekä rimoituksia, jotta terassista saadaan vielä astetta suojaisampi. Mut yllätti se, että yhden valokatteen asentamiseenkin tarvitaan niin paljon paperityötä toimepideluvan saamiseksi. Jotenkin vähän turhauttavaa, mutta pakkohan nuo on hoitaa, että saadaan hommat alulle. Lisäksi meiltä puuttuu tietenkin kaikki terassikalusteet ja sunnitteilla olisi ruokailuryhmän lisäksi hommata ainakin aurinkotuolit, joku ratkaisu rentoon hengailuun ja lisäksi haaveillaan riippumatosta! Terassipinta-alaa löytyy ihan hyvä määrä niin etu- kuin takapihaltakin ja se on kyllä aika huippua! terassi2

Istutuksistahan mulla ei oikein ole mitään hajua ja homma kannattaisi varmaan aloittaa repimällä vanhat rehut pois. Haluan karsia turhat pois ja istuttaa muutamaan isompaan kukkapenkkiin jotain mahdollisimman simppeliä sekä helppohoitoista. Lähinnä suunnitteilla vain jotain vihreää, sillä kesäkukkia voi sitten ostaa erikseen ruukkuihin ja sijoitella niitä haluamiimme paikkoihin. Lisäksi olisi huippua hommata vaikkapa pari oliivipuuta. Näissä asioissa tullaan varmasti konsultoimaan jotain paremmin aiheesta perillä olevia tyyppejä!

terassi3

Kevät alkaa tosiaan olla edennyt siihen pisteeseen, että hommia voisi laittaa pikkuhiljaa alulle. Ollaan kutsuttu ystäviä kylään Vapuksi, joten olisi kivaa, että silloin olisi jo jotain uutta valmiina. Olisi niin siistiä hengailla ulkona ja grillailla, jos vain sää suosisi!

Onko muilla mitään samankaltaisia projekteja tälle keväälle?

Kuvituksena inspiroivia kuvia Pinterestistä.

♥ Janni

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mari / Puolitoista kerrosta kotia 28 maaliskuun, 2016 at 1:34 pm

    Ihania kuvia olet koonnut. Itsellä myös syyhyää ulkohommiin. Muutettiin reilu vuosi sitten, kun saatiin kolmas lapsi ja ed. koti jäi pieneksi. Viime kesä meni pienen nyytin kanssa ja ehkä tänä vuonna saisi vähän enemmän oman näköiseksi pihaa. Olen kyllä ikuinen tuunailija, ei siitä valmista tule ikinä. Lavat odottelee tallissa. Olen haaveillut mustasta lavoista tehdystä sohvasta terassille.

  • Leave a Reply