VUOSIEN AJAN HÄPESIN HYMYÄNI

13 huhtikuun, 2016

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’oral b 2′ title=’VUOSIEN AJAN HÄPESIN HYMYÄNI’]

Yhteistyössä Oral-B

janzo2

Löytyykö täältä muita sellaisia tyyppejä, jotka ovat joskus syystä tai toisesta hävenneet omaa hymyään? Meikäläinen nostaa tosiaan tässä kohtaa kätensä pystyyn, sillä näin on ollut omalla kohdallani. Mulle tehtiin alakoulussa monia oikomishoitoja ja suussani oli vuorotellen jos jonkin näköisiä rautoja. Ensin kitalaessa, sitten metallikiskot etuhampaissa sekä myös yöraudat. Hammaslääkärissä tuli muutaman vuoden ajan ravattua aika tiuhaan tahtiin ja ehkä sen seurauksena päähäni iskostui ajatus siitä, että hymyssäni todella on jotain pahasti pielessä. Muistan kuinka vihasin erästä kuvaa minusta, jonka äiti oli kehystänyt olohuoneeseemme. Hymyni oli kuvassa mielestäni niin karmea, että jopa käänsin aina kuvan väärinpäin, jos mulle tuli kavereita kylään. Ei hemmetti 😀

Jossain vaiheessa olin kai sitten alkanut tottua raudan täyteiseen hymyyni niin kovin, että oli melkoinen shokki, kun kaikki raudat otettiin pois. Hampaat näyttivät tietenkin ihan erilaisilta kuin ennen rautoja ja pitkästä aikaa valkoinen hammasrivistö loisti ilman, että raudat olivat ”suojaamassa”. Kuulostaa ihan naurettavalta, mutta taas häpesin suutani. Hampaat olivat mielestäni liian isot, enkä ollut vielä tottunut rivistön uuteen ulkomuotoon. Muistan sen päivän koulussa, kun olin käynyt poistamassa raudat, enkä suostunut näyttää ystävilleni hampaitani. Kyllä mulla tuolloin oli suuret ongelmat….

janzo

Monen vuoden ajan peittelin hymyäni ja nauroin aina käsi suun edessä. Asiaan saattoi vaikuttaa myös se, että mulla tosiaan on melko isot hampaat ja sain kuulla siitä tietenkin kuittailua nuorempana. En oikeastaan edes tiedä, että missä vaiheessa viisastuin ja lopetin häpeilemisen, mutta onneksi se kuitenkin tapahtui. Tänä päivänä olen onneksi sinut purukalustoni kanssa – uskallan hymyillä ja nauraa peittelemättä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin hampaisiini nykypäivänäkään täysin tyytyväinen. Olen nimittäin suunnitellut, että voisin jossain vaiheessa käydä suoristuttamassa tuota alarivistöä, joka on edelleen hieman vinksallaan. Harmi, että sitä ei silloin aikoinaan jo fiksattu kuntoon!

En ole koskaan valkaissut hampaitani ja mielestäni oli tosi hassua, että blogiurani alkuaikoina yleisin saamistani kysymyksistä oli, että ”oletko käynyt hampaiden valkaisusta?”. En ollut aikaisemmin ajatellut, että hampaani olisivat jotenkin erityisen valkoiset, mutta siinä sen alkoi jokapäiväisien kyselyiden ansiosta pikkuhiljaa sisästämään. Miksi tätä ei muuten enää nykyään ikinä kysytä? hah. En ole siis koskaan käynyt hampaiden valkaisussa, mutta jo parin vuoden ajan olen käyttänyt Oral-B:n valkaisevaa hammastahnaa. En siksi, että olisin himoinnut valkoisempia hampaita, vaan yksinkertaisesti muuten vain tykästyin kyseiseen tuotteeseen erään aiemman blogikampanjan kautta. Hampaat ovat pysyneet valkeina, mutta uskoisin sen suurimmaksi osaksi johtuvan omalla kohdallani yksinkertaisesti vaaleasta hammasluusta. Olen kuullut kuitenkin monilta tosi hyviä kokemuksia Oral-B:n valkaisevan hampaidenhoitosarjan käytöstä!

Viime aikoina olen tosin miettinyt, että on varmaan ihan hyvä jatkaa valkaisevien tuotteiden käyttöä ihan valkoisuuden ylläpidon takia. Olen nimittäin viimeisen vuoden sisällä ruvennut juomaan sekä kahvia, että myös tykästynyt punaviiniin. Molemmat ovat tunnettuja hampaiden kellastuttajia, joten ehkäpä on ihan hyvä pitäytyäkin Oral-B:n White Luxe -sarjassa! 😉

Käykääpä hei nyt äkkiä osallistumassa aikaisemman Oral-B kamppispostauksen lukijakilpailuun, sillä näillä näkymin voittomahdollisuudet ovat huippuhyvät. Palkintona on Oral-B:n melkein 200 euron arvoinen älyhammasharja, jonka avulla voit seurata suunhoitoasi puhelimesi näytöltä. Aika high tech -hammasharja siis kyseessä 😉 Osallistumaan pääsette kommentoimalla TÄNNE!

Löytyykö sieltä muita kohtalotovereita, jotka ovat syystä tai toisesta joutuneet myös häpeämään omaa hymyään?

♥ Janni

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply MaijuK 13 huhtikuun, 2016 at 8:03 am

  Kuulostaa ihan liian tutulta! Mulla oli kans lähes koko ala-asteen ajan jos jonkin näköistä hammasrautaa ja voi luoja sitä häpeän määrää silloin. Kolmosluokan koulukuva on edelleen jossain piilossa, koska se on lähes pelottava hahahah. Muistan myös tuon käsi suun edessä nauramisen sen jälkeen kun raudat otettiin pois. Tein sitä pitkälle aikuis-iälle saakka! Olen hävennyt hymyäni ja hampaitani pitkään, mutta nykyään niistä osaa heittää huumoria ja olla suht tyytyväinen 😀 Itseasiassa mulla on edelleen sellainen huomaamaton kaari alahampaiden takana, joka pitää hammasrivistön kunnossa. Hammaslääkärit on sanonu, että sitä ei kannata poistaa, koska hampaat liikkuu vielä aikuisenakin. Siitä ei ole mitään harmia, eikä se myöskään näy minnekään, joten se saa olla paikallaan 🙂 Sinulla on mielestäni luonnollinen ja kaunis hymy!

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 10:59 pm

   Eikä! En ole tiennytkään et sullaki on ollu raudat ja samanlaisia ”ongelmia” 😀 Ei uskoisi, koska sulla on niin nätit hampaat ja hymy!! <3

 • Reply emma 13 huhtikuun, 2016 at 8:34 am

  mulla on ollut vähän samanlaisia kokemuksia – oikomishoidossa käytiin yli viisi vuotta eikä mulla vieläkään ole täysin suorat hampaat. pari vuotta sitten hymyilin ja nauroin myös käsi suun edessä, nyt siitä onneksi on päästy eroon 🙂

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:00 pm

   Onneksi tosiaan itsekin olen päässyt tuosta eroon jo vuosia sitten 🙂 On tullut viisastuttua!

 • Reply P 13 huhtikuun, 2016 at 8:38 am

  Mietin aina kun katson sun kuvia, että on ihanaa kun hymyilet niin paljon. Ja kyllä, sun hampaat näyttää edellee ihmeen valkoisilta! 😀

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:00 pm

   Nykyään en kyllä joo enää peittele hymyä 🙂 Ihana kuulla, kiiitos! <3

 • Reply Elina 13 huhtikuun, 2016 at 8:47 am

  En ole ulkonäkökeskeinen ihminen ollut oikeastaan ikinä, joten en varsinaisesti häpeä hymyäni, vaikka minun hampaissa totisesti olisi vähän oikomista. 😀 Lisäksi mulla on ihan resut hampaat, vaikka olen hoitanut niitä aina hyvin. Omaksi onnekseni mulla ei hampaat kuitenkaan hymyillessä juuri näy ja jos näkyykin, niin en murehdi asiaa. Jos ihminen kokee tarpeelliseksi haukkua, arvostella, tai määritellä toista ihmistä sen hampaiden vinouden takia, niin sitten siinä haukkujassa on jotain pahasti pielessä. Harmittaa kyllä, ettei silloin lapsena ole noita hampaita oiottu, kun olisihan se suora hammasrivi tietysti kivempi.

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:03 pm

   Juuri näin – oikea asenne! 🙂 Oletko harkinnut, että menisit oikomaan aikuisiällä? Itse haluaisin ehkä ton alarivistön suoraksi vielä joskus… mutta en tiedä saanko sitä koskaan kuitenkaan aikaiseksi. Ehkä tai ehkä ei…

 • Reply Rosa 13 huhtikuun, 2016 at 9:36 am

  Mulla on myös isot hampaat, mutta tykkään niistä! Ainoa vaan, että ne on todella keltaiset ja vähän huonossa kunnossa kiitos pienten kokiskoukkujen. Valkaisin hampaat ennen ylioppilaaksi pääsyä ja haaveilen siitä uudelleen. Pelkään vaan että se tuhoaa näitä legoja entisestään, mutta kai ne nyt ihan turvallisia on 😀 tai ehkä otan noi vaalentavat hammastahnat käyttöön.

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:04 pm

   Mä en tosiaan osaa tohon sanoa, mut kannattaa ehkä ensin testata vaik noita Oral-B:n tuotteita. Moni on saanut noilla vaalennettua hampaita, vaikka eihän tulos tietenkään ole yhtä huomattava kuin oikeasa valkaisussa! 🙂

 • Reply Pikkumyyx 13 huhtikuun, 2016 at 10:11 am

  Hei.
  Olen aina ihaillut hampaitasi! Todella nätit 🙂
  Hymysi vaikuttaa myös todella luonnollielta! Itsellä hymyily niin, että hampaat näkyy, näyttää ihan luonnottomalta ja idiootilta. Ihailen ihmisiä, jotka pystyvät hymyilemään luonnollisesti hampaat vilkkuen 🙂

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:05 pm

   Ensinnäkin isot kiitokset ja kyllä mä uskon, että sinäkin aidoissa tilanteissa hymyilet aidosti, kun olet oikeasti iloinen 🙂 Se on sitten eri asia, että osaako hymyn heittää naamalle käskystä 😀

 • Reply miija 13 huhtikuun, 2016 at 11:22 am

  Ite kans pitkään nauroin käsi suun edessä kun häpesin suutani/hampaitani. Mulla ei oo koskaan rautoja tms ollut, mutta itseäni silloin häiritsi etuhampaiden välissä oleva isohko rako (sille on kai joku oma nimityskin mutta en nyt muista?).
  Jossain vaiheessa vaan totesin että hitot, Madonnallakin on samanlainen rako eikä hän sitä häpeile, miksi siis minäkään. Nykyään mun mielestä mun hampaat on söpöt ja persoonalliset just sen raon takia. 🙂
  Mulla ei oo mitenkään erityisen valkoiset hampaat ja noita valkaisevia tuotteita olis kyllä varmasti syytä käyttää. Tosin mulle valkoisuutta tärkeempää on ollut suun terveys yleisesti ja mulla ei ookaan koskaan ollut yhtään reikää tai muutakaan korjattavaa hampaissa vähäistä hammaskiveä lukuunottamatta ja sitä jaksaa hammaslääkäritkin aina ihastella ja ihmetellä. 😀

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:08 pm

   Puhut niin asiaa – hampaiden terveys on tietenkin kaiken a ja o, eikä se niiden valkoisuus! Mun mielestä hammasraot on just ihanan persoonallisia, mutta uskon kyllä, että teininä sen hienoutta ei ole tajunnut. Silloin kun piti olla samanlainen kuin valtaosa muista… itsekin olen hävennyt itsessäni vaikka mitä, mutta nykyään olen tosi sinut itseni kanssa! 🙂

 • Reply Tytti 13 huhtikuun, 2016 at 1:48 pm

  Moikka!
  Tuttu tunne. Minulla laitettiin raudat vasta kun olin 17-vuotias. Koska avopurentaa ei oltu hoidettu nuorempana, ei raudat poistaneet avopurentaa jolloin jouduin leukaluuleikkaukseen. Ylähammasrivistöä siirrettiin 9mm taaksepäin ja alarivistöä 4mm eteenpäin. 2kk soseruokaa sekä yli puoli vuotta jouduin syömään hyvin pehmeätä ruokaa. Nykyään hammasrivistö täydellinen, ylimääräiset 10kg tipotiessään ja elämä hymyilee. Ennen rautojen laittamista häpesin hymyä enkä ikinä hymyillyt kuvissa että hampaat näkyisivät. Nykyään itsevarma minä hymyilee hampaat irvistäen:)

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:10 pm

   Aivan mahtavaa kuulla 🙂 Hienoa, että hampaasi saatiin lopulta kuntoon! Elämä hymyilee ja sinä myös – huippua! Ihanaa kevään jatkoa Tytti!

 • Reply Nimetön 13 huhtikuun, 2016 at 1:59 pm

  Juurikin näin myös täällä.
  Raudat oli ylä-asteella ja sinä aikana ”opettelin” hymyilemään aina,että suu pysyy kiinni tai käsi suun edessä ja muistan sen päivän,kun raudat otettiin pois ja menin kouluun.Kaverit halusivat nähdä hampaani ilman rautoja,mutta se hävetti ja meni pitkän aikaa,ennenkuin osasin hymyillä ilman kättä suun edessä tai suu kiinni.Tämä varmasti tosi yleistä monella,kellä ollut raudat.
  Itse olin täysin rautoja vastaan,koska vain yksi kulmuri oli vinossa,mutta näin aikuisena oon tosi tyytyväinen,että ne mulle pakottamalla laitettiin, vaikken halunnut.Nykyisin kriteerit oikomishoidolle kunnallisella puolella on noussut niin paljon,että harmittaa,koska omalla pojalla sama juttu hampaissa,eikä niihin suostuta rautoja laittamaan,kun ei ole kuin esteettinen vika=(

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:12 pm

   Just näin – myöhemmin osaa sitten arvostaa 🙂 ihan hassua ajatella, että en kehdannut näyttää hampaitani ystävilleni! Tosi harmillista tuo käytäntöjen muuttuminen kunnallisella :/ Samaa olen kuullut muualtakin – kurjaa!

 • Reply Merituuli 13 huhtikuun, 2016 at 8:16 pm

  Samanlaisia kokemuksia myös täälläpäin! Mulla taidettiin laittaa raudat, kun menin kolmannelle luokalle ja alusta saakka käytettiin vaikka mitä niskavetoa, kiinteitä rautoja ylä- sekä alahampaissa ym. – varsinkin joidenkin noiden yörautojen kanssa näytin varmasti ihan Frankenstainilta, rautakiskoa kulki vähän pään jokapuolella.. Muistan, miten olin niin onnellinen, kun sain raudat pois juuri ennen seiskaluokan ensimmäistä päivää! Kunnes katsoin oikojalla peiliin: onko mun etuhampaat olleet aina noin valtavat?! Raudat todella tuntuivat ”peittäneet” omia hampaita niin kauan, ettei niiden ulkonäöstä ollut enää paljon muistikuvaa ilman rautoja. 😀
  En muista, että olisin kyllä tuon jälkeen ns. hävennyt hymyäni, onneksi! Vaikka olen saanut (ja saan kavereiltani edelleen) kuittailua isoista etuhampaistani (oikeasti: näytän kuvissa lähinnä majavalta, jos käännän päätäni taaksepäin kuvattaessa), ei asia hetkauta minua nykyään enää paljoa – sentään hampaat ovat jotakuinkin suorassa vuosien oikomisen jälkeen 🙂

  • Reply JanniAmanda 13 huhtikuun, 2016 at 11:14 pm

   Joo siis mulla oli JUST toi sama fiilis! Hampaat näyttivät ihan valtavilta rautojen poiston jälkeen ja se oli jotenkin shokki 😀 Täytyy myöntää, että itse lintsasin aika usein niistä yöraudoista… laitoin ne illalla ja otin sitten pois, kun en saanut unta. Hienoa kuulla, että säkään et enää nykypäivänä häpeile 🙂 Kyllä sitä vaan kummasti viisastuu!

 • Reply Nimetön 14 huhtikuun, 2016 at 12:56 am

  Mä vaan luukutin et näytän liian pyöreekasvoselta (oli mulla alapurentaa korjaava yökäyttöä vaativa aktivaattori, jonka kuvittelin hoikentavan leukaluun ulkonäköä). Oli yks kuvakulma, jonka itelleni sallin- ja koulukuvaajat ei ikinä ollu samaa mieltä. Ainoo luokkakuva, josta tykkäsin, on lukion tokalta (onnistuin viimein kääntämään pääni siihen tiettyyn kulmaan, jossa poskiluu korostuu!).
  Sit kerran tässä tajusin olevani siroluinen ja hento. Mitä tahansa kun luuppaa liian liki liian kauan, niin alkaa näyttää alienilta ja ahistaa.
  Mut en osaa vielkään hymyillä hampaat näkyen. Sen mallinen pää. Blogien myötä oon aivopessy itteni uskomaan, et hampaiden valkaisu vois piristää, haluun vaan kokeilla jenkkihymyä 😀

 • Reply Henu 14 huhtikuun, 2016 at 1:15 pm

  Mulla on kyllä suorat hampaat mutta suu sen mallinen että hymyillessä ikenet näkyy tosi paljon ja mulle on siitä monesti sanottu niin jotenkin arkailen hymyillä vaikkei pitäisi

  • Reply JanniAmanda 14 huhtikuun, 2016 at 2:02 pm

   Mulla on sama!! Jengi on sanonut et näytän hevoselta 😀 mut what ever!!

 • Reply Heini 14 huhtikuun, 2016 at 1:23 pm

  Mä oon kiinnittänyt huomiota sun hampaisiin ja nimenomaan positiivisessa mielessä. 🙂 Oon ajatellut, että sulla on todella kaunis hymy! Ihanaa, ettet enää häpeile sitä! 🙂

  • Reply JanniAmanda 14 huhtikuun, 2016 at 2:03 pm

   Ihana kommentti <3 kiitos Heini!! 🙂

 • Reply Noora 16 huhtikuun, 2016 at 12:12 pm

  Minäkin häpesin hampaitani, ja hymyilin aina suu kiinni! Ylähampaani eivät ole kovin suorat eivätkä pienet, ja pidin hymyäni aina rumana. Tapasin kuitenkin lukiossa poikaystäväni, joka oli silloin kovin ujo ja niukkasanainen kehuissaan (ja jälkimmäistä on kyllä edelleen :D). Mutta kun hän sitten sanoi seurustelumme alkuainoina, että minun pitäisi hymyillä rohkeasti hampaat näkyen, sillä minulla on nätti hymy, katosi kaikki epävarmuuteni! Nyt 25-vuotiaana iso, hampaat paljastava hymy onkin jo lähes tavaramerkkini, enkä enää voisi kuvitellakaan peitteleväni hymyäni! 🙂

 • Leave a Reply