TERASSIN KUNNOSTUS

13 kesäkuun, 2016

Yhteistyössä K-Rauta

Nyt luvassa vihdoin pientä raporttia meidän terassin kunnostusprojektissa. Pieniä palojahan olen jakanut aina silloin tällöin, mutta nyt vähän tarkemmin tarinaa siitä, että mitä ollaan täällä saatu aikaiseksi. Nyt siis juttua terassin pintakäsittelystä sekä muusta kunnostuksesta!

Meiltä tosiaan löytyy terassit sekä etu-, että takapihalta ja niiden molempien parissa on tehty hommia kevään aikana. Tässä vähän lähtötilannekuvaa etupihalta:

DSC_5417

Terassin lautojen pintakäsittely aloitettiin Tikkurilan huoltopesulla. Pesuaine sekoitettiin lämpimään veteen ja sen jälkeen levitettiin harjalla. Pesuaineen annettiin lopuksi vaikuttaa noin viisitoista minuuttia ja sen jälkeen huuhdeltiin koko terassi huolellisesti puutarhaletkulla. Joissain tapauksissa terassi voi vaatia ennen öljyämistä perusteellisemman ja tehokkaamman pesun, mutta meille tämä riitti mainiosti. DSC_5435 DSC_5423 DSC_5438 DSC_5447

Pesun jälkeen päästiinkin sitten terassin varsinaisen pintakäsittelyyn eli meidän tapauksessamme öljyämiseen. Valitsin K-Raudasta Cellon Terrace – öljyä värittömänä, joka sitten sävytettiin liikkeessä tikkurilan ulkopintoihin tarkoitetuilla sävyillä. Väriksi valikoitui tummin mahdollinen ruskea (Karhu), joka oli hyvin lähellä terassimme alkuperäistä sävyä. Öljy levittämiseen käytimme paksua sivellintä ja jatkovartta, joka pelasti pahimmilta selkäkolotuksilta. Levittäminen eteni joutuisasti lauta kerrallaan ja öljy levittyi vaivatta tosi tasaisesti terassin pintaan. Kuivumiseen kului aikaa useita tunteja ja yksi kerros öljyä riitti suurimpaan osaan terassia. Muutamiin kaikista kuluneimpiin kohtiin levitin vielä toisen kerroksen, jotta lopputuloksesta tuli mahdollisimman siisti. Ennen levittämistä kannattaa ehdottomasti suojata leveällä maalarinteipillä/sanomalehdilllä tms.. kohdat, joille et halua roiskuvan öljyä! DSC_5831 DSC_7901 DSC_7940

Mulla ei valitettavasti ole takapihan lähtötilanteesta kuvaa, mutta käytännössä kaikki on mennyt uusiksi tuota patiota lukuunottamatta. Uudet rakenteet on tehty lasikaton asentamista varten, mutta saimme siihen vasta viime viikolla luvan Porvoon rakennusvirastolta. Myös kaiteet on uusittu ja patiota tuettu. Takapihan terassi oli lähtötilanteessaan todella avonainen ja siihen kaipasimme myös muutosta. Ostimme melko ison kuormallisen valkoiseksi maalattua säleikkörimaa ja teimme rimoituksen kaiteen alle. Näin terassista tuli heti suojaisampi ja siistimmän näköinen niin sisäpuolelta, kuin ulkoakin katsottaessa. Rimoituksien asennusta varten lainasimme käyttöön jiirisahan, jonka avulla pätkimme rimat oikeaan pituuteen. Voin kulkaapa kertoa, ettei ollut ensikertalaisille ihan helppoa saada jiirejä osumaan oikein. Lopulta saimme kuitenkin juonesta kiinni ja lopputulokseen olemme todella tyytyväisiä. Samassa vaihdoimme vanhat, kuluneet ja osittain jopa sammaloituneet kaiteet uusiin painekyllästettyihin versioihin!

DSC_7660 DSC_7836 DSC_7840 DSC_7860

Ja tässä kuvaa lopputuloksesta:DSC_8141 DSC_8153

Voitte halutessanne käydä lukemassa vähän yksityiskohtaisemman sepustuksen tästä meidän terassiprojektista K-Raudan Cello -blogista täältä. Kyseiseltä sivustolta löytyy rutkasti muutakin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvää materiaalia, joista ainakin meikäläinen on saanut monia hyviä vinkkejä!

♥ Janni

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply PäiviH 13 kesäkuun, 2016 at 8:52 pm

  Onpas kivan näköinen terassi 🙂
  Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta mistä olet löytänyt sen ihanan vihreän mekon, joka oli kello postauksessa? Kyselin sitä jo siinäkin postauksessa, mutta malttamattomana kysyn vielä tässäkin 🙂

  • Reply JanniAmanda 13 kesäkuun, 2016 at 10:12 pm

   Heyyy kiitos 🙂 Se on River Islandilta viime kesän lopulla ostettu!

 • Reply Milla 14 kesäkuun, 2016 at 6:46 am

  näyttää kivalle 🙂
  Meilläkin on vaiheessa tuo taranssi remppaa,viime kesänä saatiin laudoitettua lattia,kaikki muut jäi uupumaan ja edelleen on sama vaihe kun aloimmekin talon kimppuun ja tänä kesänä on uusittu ikkunat ja julkisivuremppa alkoi eilen.
  No meneehän se kesä näinkin ja ehtiihän tuon teranssin mutta juurikin nuo kaiteet puuttuu ja niitä olen kaipaillut,sekä jotain kivaa löhösohva juttua tuohon mutta kaikki aikanaan 🙂

  Teillä kyllä näyttää tosi hyvälle jo! 🙂

  • Reply JanniAmanda 14 kesäkuun, 2016 at 10:16 pm

   Nimenomaan kaikki aikanaan 🙂 tsemppiä projekteihin sinne ja kiiitos paljon!

 • Reply arja 14 kesäkuun, 2016 at 1:20 pm

  Oi että miten hyvännäköinen terassi teille tuli! Kelpaa istuskella 🙂 Mistä tuo upea matto on – onko se ihan ulkokäyttöön tarkoitettu?

  • Reply JanniAmanda 14 kesäkuun, 2016 at 10:15 pm

   Kiiitos 🙂 niin kyllä kelpaa, kunhan kerkeisi kunnolla nautiskelemaan! Ei ole ulkomatto, vaan täytyy siirtää aina sisälle ennen kuin se katto tulee. Löysin sen tori.fi 🙂

 • Reply Nimetön 14 kesäkuun, 2016 at 2:51 pm

  Näyttää niin kivalta! 🙂

 • Reply Mii 14 kesäkuun, 2016 at 8:10 pm

  Tuli kyllä ältsin kiva!! 🙂

  • Reply JanniAmanda 14 kesäkuun, 2016 at 10:13 pm

   Kiiitos 🙂 ja vielä tulee kivemmaksi!

  Leave a Reply