GRILLIKOULUSSA

20 kesäkuun, 2016

[mittaustagi]

[conversionpixel campaign=’familia’ title=’GRILLIKOULUSSA’]
kollaasi1

Me päästiin viime viikolla Joonaksen kanssa ottamaan osaa ihan älyttömän hauskaan sekä mielenkiintoiseen Familian grillikouluun yhteistyön merkeissä. Intiimi grilli-ilta järjestettiin brändin perustajan kotona ja paikalla oli Familian henkilökunnan lisäksi liuta bloggaajia. Sateinen ilta kului katetulla terassilla Kauniaisissa herkullisen ruoan, viinin sekä jutustelun merkeissä. Oli selvää, että halusin ottaa Joonaksen tapahtumaan mukaan, sillä hän rakastaa ruoanlaittoa ja hoitaa sen meillä suurimmaksi osaksi aina. Itsekin olen tosi kiinnostunut ruoasta ja jopa sen laittamisestakin, mutta toteutus jää yleensä kuitenkin lopulta miehen harteille. Sain kyllä Familian grillikoulusta itsekin tosi mielenkiintoisia uusia oppeja grillailuun ja erilaisien lihojen valmistamiseen. Grillailuhommat ovat olleet meille viime aikona muutenkin tosi ajankohtaisia, kun meillä viimein on siihen mahdollisuus nykyisen kotimme pihalla.

Familia oli itselleni melko tuntematon vielä ennen tätä, mutta jatkossa tulee aivan varmasti käytettyä heidän tuotteitaan. Familian valikoimista löytyy yli sata erilaista lihaa strutsista wagyu-härän lihaan. Familia pyrkii tuomaan lihaa niistä maista, joissa tuotanto tukee parhaiten niin ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurillisesti kuin taloudellisestkin kestävää kehitystä. Jokaisessa pakkauksessa on jäljitettävyyskoodi, joka kertoo lihan teurastus- ja leikkuulaitoksen sekä -päivämäärän. Täältä voitte käydä halutessanne lukemassa lisää Familian arvoista. Familian tuotteita löytyy niin tuoreina kuin pakastettunakin. Pakastetuotteet ovat kesäisin käteviä esimerkiksi mökille lähdettäessä, sillä liha säilyy matkan aikana kylmempänä viilentäen samalla muitakin kylmätuotteita!

Illan menussa oli:

Maissitortilloja, joiden sisällä maminha -naudanlihaa, Salsa verdeä ja marinoitua punasipulia

Entrecote -grillipihvi vihersalaatin ja kvinoasalaatin kera

Grillissä valmistettu mutakakku lakritsisuolalla

Saimme seurata ruokien valmistusta kokoajan grillin äärellä oppeja kuunnellen…

DSC_0892 kollaasi2 DSC_0926

Tässä valmis alkupalataco:DSC_0935

Ja sitten pääruoan valmistuksen kimppuunDSC_0951 DSC_0938 DSC_0955 DSC_0960 DSC_0970

Nam – tämä oli ehdottomasti yksi parhaita syömiäni pihvejä ikinä ja kevyet lisukkeet toimivat loistavasti tuhdin lihan parina.DSC_0972

Jälkkäri oli myös superherkullinen ja laksritsisuola toi perinteiseen mutakakkuun mahtavan uuden vivahteen!DSC_0978

Saimme tapahtumasta mukaamme herkulliset tuotekassit ja eilen oli sitten aika päästää omat sisäiset grillimestarimme valloilleen. Kutsuttiin ystäviä syömään ja Joonas kehitteli meille superhyvät grillisapuskat. Valmistimme saalmistamme tuotekasseista peräisin olevaa Familian maminha -nautaa raikkalla salaattipedillä, itse tehdyn coleslawn sekä varhaisperunoiden kera.

Lihan pintaan hierottiin tuoretta persilijaa, paprikamaustetta, chilimaustetta, mustapippuria, hyppysellinen suolaa sekä vegeta -mausteseuosta. Opimme grillikoulussa, että lihaa ei saa suolata liikaa ennen grilliin laittoa, ettei se kuivu liikaa.

DSC_1046

Myös tämä savusuola löytyi onneksemme tuotekasseista, jotka saimme kotiin vietäväksi. Se antaa grillilihaan todella hyvän maun!

DSC_1042 DSC_1051

Lihat olivat maustumassa jääkaapissa pari tuntia kelmuissa ennen grilliin menoaDSC_1066

Liha paistettiin grillin ylätasolla 58asteiseksi ja sen jälkeen annettiin vetäytyä kymmenisen minuuttia folion alla

DSC_1079 DSC_1092 DSC_1101 DSC_1109

Lopuksi liha siivutettiin ohuesti salaattipedille ja päälle lisättiin savusuolaa sekä teryaki-seesaminsiemenöljyä.DSC_1112

Ruoka oli aivan tajuttoman hyvää ja upposi parempiin suihin ihan mahdotonta kyytiä. Liha oli suussa sulavaa ja maminha on ehdottomasti meidän uusi grillisuosikki. Täytyy ehdottomasti ottaa selvää, että mistä sitä saisi ostaa jatkossakin! Kuvassa näkyy hämärästi myös grilli-iltaman kolmeviikkoinen spesiaalivieras ♥DSC_1126

Familian tuotteita löytyy tosiaan koko ajan kasvava valikoima ympäri Suomea hyvin varustetuista ruokakaupoista. Kylmähyllyjen sekä pakastealtaiden lisäksi Familian lihoja myydään myös lihatiskeillä. On aina hauskaa toteuttaa sellaisia kampanjoita, jotka ovat itselle muutenkin ajankohtaisia ja siksi tämä grillikoulu oli itselleni todella mieleinen. Toivottavasti joku sai tästä inspistä myös oven takana odottelevan juhannuksen grillimeininkeihin!

Familian Facebook -sivulta löytyy myös paljon reseptejä ja grillivinkkejä, jotka kannattaa ehdottomasti napata talteen!

♥ Janni

4 Comments

  • Reply Rita 21 kesäkuun, 2016 at 9:06 am

    Heippa!! Ollaan mieheni kanssa ajateltu, että olisi kiva tulla juhannuslauantaina käymään Porvoossa ja mietin, että onkohan siellä mikään auki silloin? Tietäisitkö sinä? 🙂

    • Reply JanniAmanda 21 kesäkuun, 2016 at 9:36 am

      En kyllä osaa sanoa var,aa, mutta uskoisin, että kaupat ovat kyllä kiinni!

      • Reply Rita 21 kesäkuun, 2016 at 10:08 am

        Kiitos vastauksesta! 🙂

        Kerkesinkin jo vähän googletella ja näyttäs siltä, että muutama kiva kahvila on avoinna mut sit ne uniikit sisustusliikkeet on kyllä kaikki kiinni! (harmi) Pitää siis vielä miettiä! Tokihan sitä voi ihan mennä piknikillekin jonnekkin kivaan paikkaan 🙂

  • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. 21 kesäkuun, 2016 at 10:55 am

    Nam, te saitte aikaan kyllä kotona aika herkulliset setit! Oli kiva tavata, toivottavasti törmätään jatkossakin blogin merkeissä. Aurinkoista ja herkullista kesää. 😛

  • Leave a Reply