RAVINTOLAVINKKI TALLINNAAN

12 heinäkuun, 2016

Käytiin tosiaan viime viikon perjantaina ystäväni kanssa Tallinnassa päiväreissulla, kuten jo yhdessä aiemmassa postauksessa kerkesin kertoillakin. Tallinnassa pitäisi aivan ehdottomasti käydä useammin, kun sinne meneminen on niin superhelppoa sekä edullista. Kaupungista löytyy mielestäni ihan tosi kivat shoppailuapajat, paljon kokeilemisen arvoisia ravintoloita ja Tallinnan vanha kaupunkikin on niin kaunis. Buukattiin laivamatkat edellisenä iltana ja lähdettiin aikaisin seuraavana aamuna. Meillä ei ollut sen kummempaa suunnitelmaa tehtynä päivälle – ainoastaan se tiedettiin, että suunnattaisi jossain vaiheessa päivää Kalamajan alueelle syömään. Ei oltu kumpikaan käyty kyseisessä kaupunginosassa aikaisemmin ja sellaiset huhut olivat kiirineet meidän molempien korviin, että mestoilta löytyisi ihan mahtavia ravintoloita. Tämän reissun jälkeen voidaan kyllä itsekin allekirjoittaa nämä huhut ihan täysin, sillä testaamamme ravintola Fabrik vei kyllä pisteet kotiin – NAM!

DSC_4029 DSC_4034 DSC_4040 DSC_4048 DSC_4070 DSC_4066

Syötiin Fabrikissa pitkän kaavan mukaan kolmen ruokalajin päivälliset ja oltiin ihan älyttömän tyytyväisiä. Jokainen annos vei kielen mennessään ja oma suosikkini oli tuo ensimmäisessä kuvassa näkyvä alkuruoka, jossa oli porkkanaa, vuohenjuustoa ja punajuurta kera lisukkeiden – NAM. Kolmen ruokalajin kokonaisuudelle kahden viinilasillisen sekä kahvin kera tuli hintaa reilut neljäkymmentä euroa, joten todella edullisesta setistä voidaan puhua verrattuna Suomen ravintolahintoihin. Tässä voi kyllä sanoa hintalaatusuhteen olevan enemmän kuin kohdillaan. Suosittelen ehdottomasti käymään Fabrikissa, mikäli suunnitteilla on reissu Tallinnaan!

DSC_4073 DSC_4078 DSC_4081 DSC_4095

Vabriku 6, Tallinn, Eesti

www.fabrik.ee

Kalamajan alueelta löytyy kuulemani mukaan myös ihania pieniä putiikkeja sekä paljon esimerkiksi kivoja sisustusliikkeitä. Meidän oli tarkoitus keretä kierrelle niissäkin perjantaina, mutta pienen haahuilun jälkeen aika alkoi tuolla päiväristeilyllä hieman loppua kesken. Toistaalta, jäipähän jotain seuraavaankin kertaan!

Onko teillä jotain suosikkiravintolaa Tallinnassa, jota voisitte suositella?

♥ Janni

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anna 12 heinäkuun, 2016 at 10:32 pm

  Tallinna on kyllä ihana kaupunki, nyt kun on parin lähiaikoina tehdyn reissun vuoksi päässyt tutustumaan vähän pintaa syvemmälle.

  Söimme viimeksi isommalla porukalla vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Pegasuksessa. Alkupalaksi useampi meistä söi tartar-pihvin. Itselleni se oli ensimmäinen ikinä ja oli aivan mielettömän hyvää! Voin vaan suositella! 🙂 Mutta se miksi tähän ravintolaan tulisi erityisesti mennä, on ne drinkit. En ole koskaan pitänyt gin tonicista, mutta tuon paikan versioon rakastuin. Se ei ollut aivan perinteinen vaan sitä oli twistattu mm. mintun lehdillä ja jollain vaaleanpunaisella aineella. Dry Martini oli myös todella hyvä. Unohtamattakaan paikanpäällä johonkin olutjuureen itsetehtyä, lämpimänä tarjoiltua tummaa siemenleipää. Oih <3

  Toinen paikka mihin tykästyin aivan täysillä sijaitsee juuri tuolla ihanalla Kalamajan alueella: F-Hoone. Miljöö on aivan mielettömän kiva ja paikasta saa mahtavan makuiset sienidumplingsit. Näitäkään en ollut koskaan ennen syönyt ja maistuivat todella hyville. Molemmmilla reissuilla piti nämä syödä 😛 Lisäksi hintaa 12 kappaleen annokselle oli ehkä 6e! Toisella kerralla söin kikhernepyöryköitä, quinoaa, rucolaa ja ihanaaaaa cashewkreemiä sisältävän annoksen. Sekin oli todella hyvää. Tässä paikassa viihtyvät myös paikalliset. Tätäkin voin lämpimästi suositella! 🙂

  Liekkö jaksoit lukea kommenttini loppuun 😀 Hieman ehkä innostuin näistä ravintoloista.. 🙂

 • Reply Minttuliini 13 heinäkuun, 2016 at 8:58 pm

  Kiitti vinkeistä, reissu varattu kesälle. Kävelittekö Kalamajaan keskustasta vai käytittekö taksia?

 • Leave a Reply