PAREMPI PAVLOVA

17 heinäkuun, 2016

DSC_2874

Pavlova on ollut yksi suosikkiherkuistani jo pitkään, mutta vasta tänä juhannuksena kokeilin ensimmäisen kerran tehdä sellaisen itse. Ihmeen kaupalla se onnistui omaksi yllätykseksenikin aivan täydellisesti. Tässä minun tekemässäni versiossa oli pieni poikkeus normaaleihin pavlovaohjeisiin verrattuna ja se on mielestäni juuri se ratkakaiseva tekijä tämän herkullisuudessa. Korvasin nimittäin osan kermavaahdosta kuningatarrahkalla, joka toi kivasti pientä happamuutta ja makuakin tietysti. En ole itse mikään mahdoton kermavaahdon ystävä ja tuollainen määrä pelkkää kermaa saattaisi mielestäni tehdä pavlovasta aivan liian makean. Rahkan lisääminen täytteen joukkoon tasoittaa siis makeuttakin aika kivasti!

Pavlovaan tarvitset:

Pohja:

4 kananmunan valkuaista

2½ dl hienoa sokeria

2 tl maissitärkkelysjauhoja

1 tl sitruunamehua

Täyte:

2 dl kuohukermaa

200g kuningatarrahkaa

tuoreita mansikoita

tuoreita pensasmustikoita

mintun lehtiä

———————————–

Ohje:

1.Kuumenna uuni 125 asteiseksi.

2. Erottele kanamunan valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Kulhon täytyy olla täysin kuiva sekä rasvaton, joten suosittelen käyttämään metallikulhoa (kattila käy hyvin). Ole myös varovainen, ettei valkuaisten joukkoon lipsahda pientäkään määrää keltuaista, koska silloin marenki ei onnistu.

3. Sekoita puolet sokereista kananmunavaahdon joukkoon hiljalleen koko ajan samalla vatkaten. Sekoita maissitärkkelys lopun sokerin joukkoon ja lisää nekin vaahtoon koko ajan edelleen vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kiinteää. Sekoita lopuksi marenkinvaahhtoon sitruunamehu.

4. Nostele marenki lusikalla pyöreään muotoon leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Anna marenkipohjan jäähtyä kunnolla, ennen täytteiden lisäämistä!

5. Vatkaa kermavaahto ja sekoita sen joukkoon kuningatarrahka.

6. Laita marenkipohjan päälle kermavaahtorahkaseos ja lisää sitten tuoreet marjat. Koristele mintun lehdillä, jotka antavat myös freesiä makua pavlovaan!

Vinkki! Voit lisätä täytteeseen marjojen joukkoon myös raastettua suklaata tai keksimurua!

DSC_2887

Pavlovanhan voi tehdä lukuisilla eri täytteillä, mutta oma suosikkini on ehdottomasti tämä kesäinen marjaversio. Talvella suosisin mielummin hedelmiä, kun tuoreita marjoja ei silloin ole Suomessa saatavilla. Silloin korvaisin myös kuningatarrahkan jollain toisella maulla!

♥ Janni

2 Comments

  • Reply Pikkumyyx 17 heinäkuun, 2016 at 10:00 am

    Pakko antaa makuvinkki! Tein juhannukseksi vaihtelun vuoksi mangoversion, rahkaksi siis mangorahka ja päälle viipaloitua tuoretta mangoa sekä passionia. Täydellinen kombo<3

  • Reply Piia 17 heinäkuun, 2016 at 12:49 pm

    Mä en oo mikään leipoja, niin en ole ikinä tehnyt tota millään reseptillä, pitäis varmaan,
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  • Leave a Reply