VIHDOIN TERVEET HIUKSET

10 lokakuun, 2016

Miten sitä aina kuvia katsomalla huomaakin itsessä asioita ihan eri tavalla, kuin peilin edessä seisoessa. Viime aikoina olen nimittäin huomannut erään positiivisen asian omia kuvia katsellessani – nimittäin mun hiukset, joihin taidan viimein vuosien rimpuilun jälkeen olla tyytyväinen. Hiuksiani on kohdeltu menneninä vuosina kaltoin monellakin tavalla ja vasta nyt ne tuntuvat olevan oikeasti hyvässä kunnossa. Hiukseni tuntuvat tällä hetkellä todella elinvoimaisilta sekä vahvoilta ja sen olen ollut huomaavinani myös kuvissakin. Olen yrittänyt kasvattaa hiuksiani viimeisen kolmen vuoden ajan, mutta tahti on ollut todella verkkaista – latvat ovat haperoituneet ja päässä on ollut niin paljon eri kasvuvaiheissa olevia hiuksia, että letti on tuntunut tosi ohuelta.

Nyt hiusteni onni tuntuu viimein kääntyneen ja ei kai tässä auta kuin varjella tätä tilannetta. Suunnitelin silloin jokunen aika sitten hiusten vaalentamista, mutta en taida rohjeta tehdä sitä nyt kuitenkaan. Vaalennusaineet ovat nimittäin aina kova rasite hiuksille, vaikka sen tekisikin ammattitaitoinen kampaaja. Olen vihdoin saanut kerrytettyä vähän pituuttakin hiuksiini, enkä uskalla nyt riskeerata tilannetta 😀 Ihan kuin kyse olisi jostain suuremmastakin asiasta kuin mokomista pääkarvoista, mutta ehkä siellä joku ymmärtää kuitenkin….

dsc_3987 dsc_3914 dsc_3963 dsc_4010

takki ja mekko H&M // neule Samsoe & Samsoe // farkut Karve Carlings // kengät Superga

Mitään vippaskonsteja en ole hiusteni kunnon paranemisen eteen tehnyt, vaan yksinkertaisesti vain yrittänyt kohdella niitä parhaalla mahdollisella tavalla – käsitellä oikeanlaisilla tuotteitta, jättää lämpökäsittelyt minimiin, käydä säännöllisesti kampaajalla ja pitää huolen kosteutuksesta. Tuo lämpökäsittely on omalla kohdallani varmasti yksi suuria ongelmakohtia hiusten hyvinvoinnin kannalta, kun joudun melkeinpä jokaisen pesun jälkeen suoristaa luonnonkiharan pehkoni. Föönauksen olen kuitenkin jättänyt kokonaan pois ja rautaakin yritän käyttää mahdollisimman vähän. Tämän hetken suosikkihiustuotteeni löytyvät tästä postauksesta(klik!)

Tsemppiä uuteen viikkoon ihanat!

♥ Janni

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Terhi 10 lokakuun, 2016 at 9:13 am

  Noi sun hiukset näyttää kyllä niin hyviltä! <3

 • Reply Anonyymi 10 lokakuun, 2016 at 12:17 pm

  Itse olen kasvattanut hiuksia supernopeaan pitämällä hiukset hyväkuntoisina, n. 15cm ovatkin kasvaneet hujauksessa! Pesen hiukset kerran viikossa miedolla luonnon shampoolla, pidän yöt letillä, en muotoile ollenkaan, käytän satiini tyynyliina, syön silloin tällöin biotiinikuureja, huolehdin veden juonnista ja monipuolisesta ruokavaliosta ja harjaan niin vähän kuin mahdollista. Lisäksi ulkoilu, syvähengitys ja päänahan hieronta ovat toimineet. Enää ei edes tarvitsisi suoristaa, sillä hiukset kiiltävät terveen näköisinä muutenkin. Mitään tuotteita en käytä, sillä kemikaalit pidemmällä tähtäimellä lähinnä vaurioittavat kehoa. Ennen pesin hiukset joka päivä voimakkailla pesuaineilla ja muotoilin, ei ihme ettei kasvua tapahtunut! Nyt talven lähestyessä hoidan kuivia hiuksia kookosöljyllä.

  • Reply JanniAmanda 10 lokakuun, 2016 at 2:31 pm

   Oho! Sä olet panostanut oikein todenteolla! Itse en kyllä halua kaikista hiustuotteista yms.. luopua 🙂 Eikä tuo kerran viikossa peseminenkään varmasti onnistuisi! Hienoa, että olet saanut hiuksesi hyvään kuosiin!

 • Reply Minttu 10 lokakuun, 2016 at 2:15 pm

  Sun hiukset näyttääkin elinvoimaiselta! 🙂 kysyn kuitenkin, miksi _joudut_ suoristamaan usein hiuksiasi, eikö välillä voi antaa olla oma kihara itsensä? Itse myös suoristin hiuksiani muutama vuosi sitten lähes päivittäin, ja mitä enemmän niitä suoristi, sitä käkkärämpää oli mun luonnollinen hius! Aloin tietoisesti jättämään lämpökäsittelyä pois ja nykyään suoristan/kiharran maksimissaan kerran kuussa hiuksia. Tietynlainen karheus ja se kiharuus helpotti, kun jätin suoristajan kaappiin! Nykyään en koe koko kapistusta tarpeelliseksi, ja on mahtavaa kun aamulla ei mene siihen pirun suoristeluun aikaa 😀

  • Reply JanniAmanda 10 lokakuun, 2016 at 2:28 pm

   Joudun, koska en vaan tykkää pitää hiuksiani kiharana ja kyse ei tosiaan ole mistään loivasta laineesta, vaan todella jäykästä kiharasta. Tykkään enemmän omasta lookistani siloitetuilla ja suoristetuilla hiuksilla 🙂

 • Reply Nimetön 10 lokakuun, 2016 at 3:15 pm

  Moikka! Onko noi carlingsin farkut miesten malli? 🙂 Sun hiukset on kyllä upeat!!

 • Reply sanna 10 lokakuun, 2016 at 4:18 pm

  Kauniit hiukset! Itse sain omani kuntoon sillä, että lisäsin ruokavalioon kananmunaa ja otin jokaisella kampaajakäynnillä olaplex-käsittelyn!

  Hiukset on olleet tosi hyvässä kunnossa pitkään ja monet luulee niitä pidennyksiksi. Nyt vai leikkaisin long bobin! 😀

  Tuolla näkyy hiukset hyvin

  http://interiordesignerinspiredbylove.blogspot.fi/2016/05/love-story.html

 • Reply souphie 11 lokakuun, 2016 at 8:33 pm

  Hyviltä näyttää sun hiukset:)<3 Mulla sama juttu, oli aivan järkyttävässä kunnossa letti vuonna 2011! Suorensin silloin hiuksia JOKA päivä... Joten oli aivan hamppua tukka... Nykyään olen vaihtanut kaikki hiustenhoitotuotteet luonnollisiin (ei parabeeneja, paikka-aineita tms) ja föönaan ja suoristan kiharaa tukkaa max. kerran viikossa. Hiukset on nyt aika hyvässä kunnossa ja kasvaneet pituutta kylkiluihin asti! Ennen en saanut kasvamaan edes olkapäille koska kaikki hiukset vaan katkeili!

 • Reply Kaisu 15 lokakuun, 2016 at 11:01 pm

  Mihin sä olet hävittänyt ne kaikki sun Levikset ja Dieselin farkut? Olivat todella paljon paremman näköisiä kun nämä sun nykyään käyttämät.

 • Leave a Reply