MATKAKUUMETTA ILMASSA

11 lokakuun, 2016

thaimaa2

Viime talvena meillä oli mieheni kanssa kovat suunnitelmat lähteä johonkin pidemmälle reissuun sen kunniaksi, että meillä tuli täyteen kokonaiset kymmenen vuotta yhdessä. Suunnitelmat menivät kuitenkin vähän uusiksi, kun reissun sijaan päätimmekin kymmenennen vuosipäivän kunniaksi ostaa tämän ensimmäisen yhteisen asuntomme. No ei sitä tietenkään noin oltu suunniteltu, mutta uusi koti löytyi yllättäen ja talvi meni remppahommien sekä muuttoon liittyvän härdellin merkeissä. Nyt tänä vuonna otetaan sitten vahinko takaisin ja lähdetään alkuvuodesta johonkin lämpimään. Matkaa ei ole vielä varattu, eikä kohdettakaan kunnolla päätetty, mutta johonkin päin Kaakkois-Aasiaa reissu varmasi suuntautuu. 

Meille on aina ollut tosi haastavaa töiden vuoksi lähteä talvella reissuun. Lyhyitä kaupunkilomia on tullut tehtyä joka talvi, mutta mihinkään pidemmälle ei oikein edes kannata mielestäni alle pariksi viikoksi lähteä. Pari vuotta sitten tosin oltiin siellä Kap Verdellä, mutta sen verran pienessä paikassa se viikkokin oli sinänsä riittävä, vaikka toki sitä loikoilua olisi toisaalta voinut jatkaa vielä toisenkin viikon. Nyt tänä vuonna laitetaan reissu onnistumaan ja napataan pieni breikki talven pimeyteen tammikuussa. Odotetaan matkalta eritoten rentoutumista, lämpöä, biitsiä ja irtiottoa arjesta!

Uskokaa tai älkää, mutta kumpikaan meistä ei ole vielä ikinä käynyt missään päin Aasiaa. Siihen löytyy syy varmasti juuri siitä, että talvella reissuun lähteminen on ollut meille pitkään vähän ongelmallista. Onneksi kuitenkin suurin osa ystävistämme on varsinaisia konkareita Aasian reissujen suhteen ja vinkkejä löytyy varmasti vähän joka lähtöön. Tällä hetkellä vahvimmilla ainakin omassa mielessäni on ihana rentoiluloma Thaimaassa. Voisimme ottaa lennot Bangkokiin ja menomatkalla ottaa siitä suoraan jatkolento jollekin saarelle. Takaisintulomatkalla voisi sitten suunnata Bangkokiin jo paria päivää ennen paluulentoa Suomeen ja tutustua sen parin päivän ajan myös Bangkokiin. Tämä suunnitelma on tosiaan vielä ihan ajatuksen tasolla ja voi olla, että tullaan lopulta lähtemään jonnekin ihan muualle. Meikäläinen on kytännyt lentodiilejä tosi tarkoituksella jo hyvän aikaa ja toivottavasti päästään pian varailemaan – en malttaisi enää odottaa!

thaimaa

Onko teillä tiedossa jotain kivaa reissua tulevan talven varalle?

♥ Janni

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Katarina Kirvesmäki 11 lokakuun, 2016 at 9:49 pm

  Haha eikä! Meillä on ihan samat suunnitelmat, mutta joulukuulle 🙂 Aluksi Bangkokiin ja sieltä luultavimmin Krabille lento, josta suunnataan erinäisille saarille 🙂 Mäkään en oo koskaan ollut Aasiassa ja oon tosi innoissani että vihdoin pääsen sinne! Vielä on lennot ostamatta, mutta luultavimmin tän viikon aikana saadaan ostettua ne.

  • Reply JanniAmanda 11 lokakuun, 2016 at 9:50 pm

   Jeiii mäkin on ihan älyttöämän innoissani 🙂 Superhyvää reissua teille. Kaikki vinkit otetaan vastaan sit teidän reissun jälkeen!

 • Reply Michela 11 lokakuun, 2016 at 10:39 pm

  these pictures are amazing 🙂
  Miki xx

  littletasteofbeauty.blogspot.it

 • Reply Ansku 11 lokakuun, 2016 at 11:41 pm

  Mites San Blasin saaristo? 😉 http://www.peaceandstyle.fi/2016/10/tarina-siita-kun-vierailimme.html

 • Reply inkku 12 lokakuun, 2016 at 8:16 am

  Hei,

  itse asuin Thaimaassa puoli vuotta ja sen ajan sisällä tuli nähtyä vaikka ja mitä ihania paikkoja. Bangkokin lähettyvillä olevista saarista suosittelen Koh Tao:a, aivan ihana paikka! Itse varasimme Bangkokista oman minibussin ja kuljettajan joka vei meidän yötä vasten satamaan, josta sitten lähti aamulla lauttamatka saarelle 🙂 Suosittelen!

 • Reply Kride 12 lokakuun, 2016 at 9:06 am

  Itse lähdössä tammikuussa Tobagoon:) mutta samaa mieltä inkun kanssa että Koh Tao on ihana.

 • Reply Anni 12 lokakuun, 2016 at 9:14 am

  Musta olis ihanaa lähteä talvella pidemmäksi ajaksi reissuun, se ei vaan tän hetken työtilanteessa oo mahdollista. Teen työtä jossa työsuhteet on määräaikaisia elokuun alusta toukokuun loppuun ja kesät oon työttömänä. Haaveena olis kyllä vielä joskus olla esim marras-maaliskuu väli pois suomesta 🙂 pienipalkkaisessa työssä on vaan hankala saada rahaa säästöön ellei sitten säästä arjessa ihan kaikesta.

 • Reply Riikka 12 lokakuun, 2016 at 1:19 pm

  Talvisin on ihana päästä lämpimään! Me oltiin viime joulu-tammikuussa siellä Ausseissa, tänä vuonna suuntana taitaa olla jenkit ja lämmön sijaan ehkäpä New York! Mua ei ole koskaan oikeen kiinnostanut Aasia, mutta joskus kyllä haluan sinnekin vielä, joskus sitten kun pystyy taas olemaan sen vähintään kaksi viikkoa reissussa.

  • Reply JanniAmanda 12 lokakuun, 2016 at 1:58 pm

   Muakaan ei ole iiiihan hirveästi kiinnostanut, mutta nyt kun haavena on kunnon rentoiluloma ja huoletonta biitsillä löhöilyä, niin Thaimaa voisi olla tosi sopiva paikka 🙂 Nyci ois kyllä kans super jees!

 • Reply Minni 15 lokakuun, 2016 at 10:01 am

  Thaimaa, Phuket helmikuussa. Lämpöä ja hyvää ruokaa, en malta odottaa 😛 Viime talvena ensimmäisen kerran.

 • Leave a Reply