VOIKO PIMEÄSTÄ KAUDESTA LÖYTÄÄ POSITIIVISIA PUOLIA

25 lokakuun, 2016

dsc_7568Hassua katsoa näitä viikko sitten otettuja kuvia, joissa syksy oli vielä upeimmillaan. Tämä viikko kun on alkanut hieman erilaisissa tunnelmissa ja saatiinpa tänään nauttia ensimmäisistä räntäkuuroistakin jo. Tänä aamuna oli myös ensimmäistä kertaa täysin pilkkopimeää, kun kävin koiran kanssa lenkillä ennen töitä. Luin juuri äsken Saran postauksen ja pohdinnan siitä, että miten tästä edessä olevasta pimeästä kaudesta taas selvitään ja huomasin itse olevani täysin samojen ajatuksien äärellä. Onhan siitä tosiaan aina ennenkin selvitty, mutta yhtä hurjalta se aina tässä vaiheessa kuitenkin tuntuu.

Tarkemmin pohdittuna talvi menee lopulta yleensä aika paljon kivuttomammin, kuin mitä etukäteen pelkään, jostain syystä sitä täytyy silti aina ajautua synkistelemään. Mä olen muutenkin taipuvainen stressaamaan aina etukäteen kaikista mahdollisista asioista ja tämä on yksi naurettavimmista synkistelyn aiheista ikinä. Talvi ja pimeys kun valtaavat Suomen aina tietyin väliajoin, eikä sille nyt vaan perhana voi yhtään mitään. Olen monta kertaa ajatellut, että pitäisi ihan oikesti alkaa pikkuhiljaa keskittymään enemmän positiiviseen ja löytää talven tulosta myös niitä hyviäkin puolia. Nyt aionkin tällä kertaa tehdä tämän ihan konkreettisesti ja keksiä huomiseen mennessä ainakin kymmenen positiivista juttua liittyen talveen ja pimeyteen – ei tuon kai luulisi ihan mahdoton tehtävä olevan? Lista laitetaan ehdottomasti jakoon myös tänne blogiinkin, jospa joku muukin saisi siitä irti edes hitusen parempia fiiliksiä pimeän kauden varalle!

Voitte myös ehdottomasti kantaa kortennen kekoon tämän listan kasaamisessa – voiko pimeydestä ja talvesta ammentaa myös positiivisia puolia esiin?
dsc_7592 dsc_7579

♥ Janni

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply salla 25 lokakuun, 2016 at 10:39 pm

  Ensinnäkin, sairaan siistejä kuvia! 🙂

  Talvesta, pimeydestä ja kylmyydestä voin itse löytää helpostikin positiivisia asioita:
  -kylmällä kelillä kahvi ja muut kuumat juomat maistuu ekstrahyvälle
  -kynttilät ja takkatuli <3
  -pimeinä pakkasiltoina parasta on mennä luontoon katselemaan tähtiä
  -JOULU tulee <3
  -hiihto, laskettelu ym talviurheilu on talven parhaita puolia
  -revontulet on aina yhtä siisti nähdä

  Talvessa on oikeasti paljon hyvää! Ja osaapahan nauttia sitten kesästä ja lämmöstä talven jälkeen 🙂

  • Reply JanniAmanda 26 lokakuun, 2016 at 8:35 pm

   Voi ihanaa kiitos :)) siinäpä oli monta kivaa juttua!

 • Reply Emma 25 lokakuun, 2016 at 10:54 pm

  Mun mielestä pimeissä aamuissa on jotain lohduttavaa, ihan kuin saisi olla hetken vielä piilossa ennen päivän velvollisuuksia ja seurata kuinka se päivä sieltä valkenee:) Myös joulunodotus tuo hymyn huulille. Pimeydessä loistavia jouluvaloja alkaa pikkuhiljaa ilmestyä sinne tänne ja viltin alla voi juoda kuumaa glögiä ja tuoksutella kanelikynttilöiden tuoksua <3

  • Reply JanniAmanda 26 lokakuun, 2016 at 8:35 pm

   Ei vitsit jouluvalot täytyy kaivaa esiin kyllä mahdollisimman pian!! 🙂 Kiitos ihanasta kommentista!

 • Reply Sofia 26 lokakuun, 2016 at 1:05 pm

  Kun iltaisin on pimeää, kotona oleminen tuntuu aivan erityisen hyvältä. Kun esimerkiksi pitkän päivän jälkeen voi hautautua viltin alle, juoda jotain kuumaa, sytyttää kynttilät, tehdä jalkakylvyn tai kasvonaamion ja nauttia rauhallisuudesta ja on helpompi mennä aikaisin nukkumaan. Itse vähän kesällä syyllistyn siihen, että kokoajan pitäisi tehdä jotain ja olla ulkona, kun kerrankin on valoisaa ja lämmintä jne. Ja jos hiukan uskaltautuu sieltä viltin alta pois, niin kaikki kahvilat on esimerkiksi paljon tunnelmallisempia tähän aikaan vuodesta. Aurinkoisina päivinä ja kun on vielä lunta maassa (okei ehkä kahtena päivänä vuodessa..) niin talvi on todella kaunis ja ulkoilukin houkuttelee huomattavasti enemmän. Ja sitten vielä yksi sana: JOULU <3 Sen voimalla pärjää tämän vuoden loppuun helposti ja tammikuussa voi uskotella itselleen että maaliskuussa olisi jo ihana kevät.

  • Reply JanniAmanda 26 lokakuun, 2016 at 8:40 pm

   Aivan ihana kommentti 🙂 Tässäkin tuli monta positiivista juttua. Taidakin tästä mennä laittamaan teetveden kiehumaan! Ihanaa loppuvuotta sinne!

 • Reply Taina 26 lokakuun, 2016 at 1:15 pm

  Pimeys kieltämättä ahdistaa ja sängystä nouseminen aamuisin on juuri pimeyden takia kamalan vaikeaa. Pitäisi ehkä ostaa kirkasvalolamppu…Mutta onhan tässä hyviäkin juttuja, paras niistä on joulu. Päästään lappiin viikoksi, lomamatkalle. Lomaa viimeksi toukokuussa, joten tarpeeseen tulee. Ja joulun jälkeen alkaa taas päivä pitenemään, talvipäivänseisaus taitaa olla 21.12. Ja kivaa on kun voi ostella taas uusia vaatteita ja vanhatkin ovat taas melkein kun uusia kun ovat kesän olleet varastossa. Ja etenkin se lasten riemu kun lunta taas tulee!

  • Reply JanniAmanda 26 lokakuun, 2016 at 8:43 pm

   No siis toi sängystä nouseminen on viime aikoina ollut ihan törkeen vaikeeta! Ihania ajatuksia tuli sultakin 🙂 Kiitos ihanasta kommentista ja hyvää loppuvuotta sinne!

   • Reply Taina 28 lokakuun, 2016 at 5:43 pm

    Kiitos itsellesi ihanasta blogistasi ja samoin, hyvää loppuvuotta 🙂

 • Reply Talvi fani 26 lokakuun, 2016 at 1:36 pm

  Itselle talvi on AINA ollut lempparivuodenaika! 🙂 Toki nautin äärettömän paljon myös kesästä, ja ymmärrän kesäihmisiä, mutta silti: talvi on vaan paras! Matkat Lapin ja Pohjois-Norjan kaamokseen, lumi ja pimenevät illat, raikkaat ja kirpakat lenkkeilysäät, arktinen tunnelma, kodin lämpö, joulun kauneus ja kevättalven hiihtokelit, lumiukkojennrakentelu, kirjojen lukuprojektit, lämpimät vaatteet, merinovillan ja muiden erinomaisten laatuvaatteiden toimivuus, tähtiharrastuksen aloittaminen aina iltojen pimentyessä, nuotioillat pakkasyössä, neulominen sisällä kuuman kaakaon äärellä, leffaillat perheenkesken, perusarjen rutiinit, pimeyden keskellä loistavat jouluvalot… Pimeydessä on mielestäni paljon äärettömän kaunista. Rakastan mennä pihalle pakksöinä, kävellä metsässä ja huomata, miten pimeys ei olekaan pimeyttä. Tähdet loistavat, kuu valaisee ja hanki loistaa. Ja revontulibongarille on talvi myös parasta aikaa vuodesta! 🙂 Ja myös näin armottomana Frozen fanina olen odottanut talvea jo ihan sen takia, että olo on enemmän Frozen!

  • Reply M 26 lokakuun, 2016 at 3:22 pm

   Toinen talvifani ilmoittautuu ja tulipa niin hyvä mieli tästä fiilistelystä, kiitos! 🙂

  • Reply JanniAmanda 26 lokakuun, 2016 at 8:46 pm

   Eikä!!! Siis ihan mahtavia pointteja!! Tästä sai kyllä itsellekin niiiiin paljon inspiraatiota – huippua! Tekisi mieli mennä heti ripustamaan ensimmäiset jouluvalot terassille ja taidan sen tehdäkin! KIIIITOS <3 ja ihanaa loppuvuotta sinne!

 • Reply Saarai 27 lokakuun, 2016 at 9:54 am

  Minun on pikemminkin vaikeaa samastua ihmisiin, jotka EIVÄT pidä pimeydestä ja talvesta. En oikeastaan edes ymmärrä, miten niin monet jaksavat valittaa pimeästä ja löytävät siitä niin monta negativiista asiaa. Minulta jos kysyttäisiin, en löytäisi pimeästä oikeastaan yhtään huonoa juttua. Minun mielessäni sanaan pimeys yhdistyy vain yksi sana ja se on TUNNELMA. Talviaika on aivan järjettömän ihanan tunnelmallista aikaa, ja siihen liittyy aivan mahdottoman paljon positiivisia asioita, joita tuossa aiemmissakin kommenteissa ihmiset on jo kirjoitelleet. Toivottavasti yhä useampi oppisi näkemään pimeän ja talven kauneuden ja sen tuomat mahdollisuudet, eikä vain haikailisi sen ainaisen kesän perään (ei sillä, kesäkin on kiva, mutta jos se olisi ainoa vuodenaika, en kyllä kestäisi). Talven parhaita nautintoja ovat mm. kerrospukeutuminen ja paksut takit, kuuma kaakao kirpeässä pakkasilmassa ulkoilun jälkeen, hankiaisilla kävely, jouluvalot ja kynttilät, joululahjojen osto (!!!), leffaillat tunnelmavalaistuksessa, tähtien tähyily, hiihtäminen, lumilautailu, lumiukkojen ja -lyhtyjen rakentelu, bussilla matkustaminen kun saa katsella talvista maisemaa ikkunasta, kirjojen lukeminen (tämäkin parasta vilttiin käpertyneenä sen jälkeen kun on ensin käynyt pakkaskävelyllä tai muuten ulkoilemassa!) ja listaahan voisi jatkaa vaikka kuinka! 🙂

  Ihanaa talvea, muista nauttia siitä! 🙂

  http://ateljeesaara.blogspot.fi/

 • Leave a Reply