NÄIDEN SEINIEN SISÄLLÄ

15 marraskuun, 2016

dsc_7041

En voi uskoa, että aika on mennyt näin nopeasti – ollaan asuttu Porvoossa ja tässä nykyisessä kodissa parin viikon kuluttua jo kokonaisen vuoden verran – huhh. Edelleen huomaan ihmisten kanssa jutellessani usein sanovani, että olemme vastikään muuttaneet ja heti perään totean, että onhan siitä sittenkin jo jonkin aikaa. 

Porvoo ei edelleenkään tunnu kunnolla kotikaupungilta, vaikka tykkäänkin kaupungista hirmuisesti. Uskon sen johtuvan siitä, että meillä ei asu täällä pahemmin tuttuja ja Porvoossa tulee muutenkin omia kotikulmia lukuun ottamatta pyörittyä todella vähän. Kaikki arkipäivät tulee poikkeuksetta vietettyä Helsingissä ja aika usein viikonloputkin. Kaikki ystävät asuvat pääkaupunkiseudulla tai Kotkassa ja samoin myös perhe. Kaikki arkipäivän asiat tulee yleensä hoidettua Helsingin päässä duunipäivän jälkeen, kuten esimerkiksi kuntosalilla käyminen, hammaslääkäri ja monesti kauppareissutkin. Tietenkin käymme viikonloppuisin Porvoossa kahvittelemassa, lenkkeillään ja käydään ravintoloissa, mutta siltikin tunnen oloni enemmän turistiksi kuin paikalliseksi.koti

Tämä oma kotimme sen sijaan on tuntunut jo alusta lähtien niin kodilta, että en tiedä voisiko edes tämän enempää toivoa. Uskallan väittää, että ollaan koko porukka viihdytty täällä paremmin kuin missään aikaisemmassa kodissa. Tänne on ihana tulla työpäivien jälkeen rauhoittumaan ja ollaan saatu tehtyä tästä tosi meidän näköinen koti. Kesällä oli ihanaa viettää aikaa omalla pihalla ja tehdä sellaisia juttuja, joista ollaan aikaisemmin haaveiltu – grillailla ulkona, ottaa aurinkoa ja vilvoitella omalla terassilla saunan jälkeen.  Täällä on riittävästi tilaa ympärillä ja kaikille tavaroille on omat paikkansa. Aikaisemmin pienemmissä asunnoissa aina ahdisti säilytystilan puute ja pyykinkuivatustelineet sekä muut härpäkkeet olivat aina jossain tiellä. Nyt meillä sen sijaan on vielä tyhjilläänkin olevia kaappeja, eikä joka nurkka pursua tavaraa.

Moni kysyy, että eikö työmatka Porvoosta Helsinkiin ole inhottava. Ainakaan tähän asti se ei ole tuntunut matkalta eikä miltään, kun kotiin päin tullessa tietää, mitä perillä odottaa. Tänne on poikkeuksetta ihana tulla ja näiden seinien sisällä tunnen itseni onnelliseksi. Täällä on yksinkertaisesti älyttömän hyvä olla!

dsc_7068

♥ Janni

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Essi 15 marraskuun, 2016 at 5:30 pm

  Ihan mielenkiinnosta kysyn kauanko Porvoosta menee aamu- ja iltapäivä ruuhkassa Helsinkiin? 🙂

  • Reply JanniAmanda 15 marraskuun, 2016 at 6:44 pm

   No meillä on onneksi toimisto Helsingin itäpuolella vaikkakin kantakaupungin alueella. Siihen ajaa aamuisin n. 40min ja sama iltapäivällä kotiin. Kesällä vähän nopeammin!

 • Reply sinii 16 marraskuun, 2016 at 1:15 pm

  Ihania tyynyjä! Näyttää muutenkin tosi kotoisalta 🙂

 • Reply jenni 16 marraskuun, 2016 at 2:33 pm

  Sulla on kyllä niin ihana sisustustyyli!! Saan aina hurjasti inspiraatiota kun katselen teidän kotinne kuvia:)

  • Reply JanniAmanda 16 marraskuun, 2016 at 7:00 pm

   Voi kiitos 🙂 Ihanaa kuulla, että tykkäät kotipostauksista – lisää on tulossa!

 • Reply mirvaannamarian 16 marraskuun, 2016 at 11:24 pm

  Toi on niin hassua, että sun työmatka on 40 minuuttia, kun mulla on myös ja käyn ihan tossa naapurikaupungissa töissä, työmatka just ehkä 20km! Monella on ihan vaan Stadissakin työmatka jopa tunnin..

  Teillä on niin ihana koti <3 Ja Porvookin on ihana!

 • Reply Anni 18 marraskuun, 2016 at 1:39 pm

  Hei, tosi kivan näköiset hyllyt! Mistä olet ostanut ne ? 🙂

 • Reply Essi 20 marraskuun, 2016 at 5:09 pm

  Teidän koti on kyllä niin kivasti sisustettu! En yhtään ihmettele että sinne on kiva mennä työpäivän jälkeen 🙂

  • Reply JanniAmanda 20 marraskuun, 2016 at 6:33 pm

   Voi kiiitos kovasti Essi! 🙂

  Leave a Reply