LENNOT VARATTU

21 marraskuun, 2016

Tämä synkkä ja harmaa maanantai sai rutkasti piristystä edessä siintävän talviloman suunnittelusta ja tulevan matkakohteen tutkiskelusta. Varattiin tosiaan pari viikkoa takaperin tammikuulle lennot Thaimaahan Bangkokiin ja sieltä vielä jatkolennot Krabille. Lennot on siis nyt varattu, mutta kaikki muu onkin sitten vielä auki ja annetaan suunnitelmien selkeytyä rauhassa. Ollaan yhteensä pari viikkoa reissussa ja tullaan varmasti menemään aika fiiliksen mukaan. Kaksi viikkoa tulee varmasti kulumaan ihan hujauksessa ja viimeiset pari päivää ollaan suunniteltu viettävämme Bangkokissa.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten eräässä aiemmassa postauksessa jo mainitsinkin, niin tämä on meille molemmille ensimmäinen kerta Thaimaassa ja oikeastaan koko Aasian mantereella. Meillä on aika samanlaiset haaveet tämän loman suhteen ja päällimmäisenä varmasti jälleen mielissä totaalinen rentoutuminen ja kiireetön yhdessä olo!

Otetaan siis kaikki vinkit Thaimaahan liittyen ilolla vastaan ja erityisesti suosituksia siitä, että mihin sieltä Krabilta kannattaisi suunnata?

Itse odotan edellä mainitun rennon yhdessäolon lisäksi reissulta uuden näkemistä ja kokemista, kauniita maisemia sekä herkullisia safkoja. Olisi mahtavaa löytää majapaikaksi joku rento ja rauhallinen mesta luonnon helmasta, joka ei olisi aivan täyteen ammuttu muilla turisteilla. Haluan nauttia auringosta, makoilla rannoilla ja viilentyä kirkkaassa turkoosissa vedessä. Odotan innolla pääseväni kuvaamaan insipiroivissa miljöissä ja ikuistamaan upeita auringonlaskuja. On vaan niin huippua päästä tammikuussa hetkeksi talvea pakoon ja uskonkin lopputalven menevän reissun jälkeen tosi kepeästi!

Innostuspäissäni kaivelin vähän vanhoja lomakuvia ja ne saavat nyt kuvittaa tätä postausta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se on aina ihana tunne, kun on jotain, mitä odottaa innolla!

Vinkkejä saa ja pitää laittaa jakoon, jos tulee jotain mieleen 🙂

♥ Janni

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Tupu 22 marraskuun, 2016 at 9:26 am

  Me oltiin viime tammikuussa Krabilla ja Bangkokissa ja suosittelen vahvasti lähtemään Krabilta joillekin saarille. Krabi on todella turistimesta, täynnä krääsäkojuja ja pohjoismaalaisia turisteja. Luonnonläheiseen ja rauhalliseen majapaikkaan siellä tuskin pääsee. Me oltiin muutama päivä Koh Lantalla ja se oli kyllä tosi kiva ja jos nyt lähtisin sinne suunnalle, niin passaisin Krabin kokonaan ja suuntaisin rauhallisemmille saarille.

  • Reply JanniAmanda 22 marraskuun, 2016 at 10:47 am

   Näin just ideana meilläkin 🙂 siksi kyselinkin vinkkejä, että minne kannattaa suunnata. Koh Lanta meilläkin ollut mielissä

 • Reply Laura 22 marraskuun, 2016 at 11:27 am

  Suosittelen suuntaamaan Krabi Townista lautalla Koh Lantalle, lauttamatka kestää n. 2-3h ja sinä aikana voi mukavasti hengailla lautan kannella ja saada brunaa pintaan 😀 Lantalla on mielettömästi upeita ja rauhallisia rantoja sekä paljon valinnanvaraa majoitusten suhteen. Plussaa myös siitä, että Lantalla kaikki on edullisempaa ja ruoka taivaallisen hyvää, verraten Krabiin/ Phuketiin. Toinen todella upea saari on Koh Lipe, joka on kylläkin hieman kauempana, lähellä Malesian rajaa, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Speedboatilla matka kestää n. 5h. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa teille! 🙂

 • Reply Noora 22 marraskuun, 2016 at 11:33 am

  Mitä itselleni tulee mieleen niin päivät kannattaa viettää rannalla oleillessa, koska silloin et pysty oikeen muuta tekemään, koska kuuuumuus on aivan uskomatonta 😀 suosittelen hyödyntämään erilaiset hieronnat ja kasvohoidot, koska ne ovat siellä naurettavan halpoja. Itse kävimme melkein joka ilta niissä!

 • Reply Jenny 22 marraskuun, 2016 at 4:49 pm

  Itse oon käynyt neljä kertaa Thaimaassa, kaksi juurikin Krabilla! Jos Krabille aiotte edes hetkeksi jäädä niin menkää ehdottomasti pitkähäntäveneellä päiväksi johonkin Ao Nangin edustalla olevista saarista. Lähimmät saaret on noin 10-15 min venematkan päässä ja vähän kauempaakin lötyy upeita rantoja! Nimenomaan mielettömät paratiisisaaret vetää turisteja Krabille, mutta niitä ei missään nimessä kannata missata! Omia lemppareita saarista on Chicken Island, Bamboo Island ja Hong Island, mutta mihin meettekin niin tuskin tuutte pettymään! Monilla näistä saarista saattaa näkyä apinoita vapaana, niitä ei kuitenkaan tartte pelätä kunhan toimii perusjärjen mukaan. Mutta laukut kannattaa laittaa kiinni, meinaa ollaan parinkiin otteeseen nähty jonkun apinaveijarin vierailevan jonkun kamojen luona! Mutta nää saaret pitää vaan yksinkertasesti nähdä!!
  Oi että, muistan vieläkin ekan reissun ihmetykset, kun useimmat ravintolat on esim. ulkona niin ettei seiniä välttämättä ole joka suuntaan ja rannalla pöydät nököttää hiekalla!
  Pakko jakaa vielä pari käytännönvinkkiä: jos sattuisitte tulemaan kipeiksi, niin menkää mahdollisimman nopeasti käymään lääkärissä, sieltä meinaa saa sellaset lääkkeet ettei päivää kauempaa tartte hotellilla makoilla ja pääsee jatkamaan lomaa! Hedelmät on ihan älyttömän hyviä eli niitä vaan napaan aina kun mahtuu. Kannattaa myös maistaa kaduilla olevien pancakes-kojujen pannukakkuja – niin hyviä! Noilla pituusasteilla ilma on sen verran kosteaa, että mitään yhtään paksumpaa ei pysty päälle laittamaan eli melkein suosiolla kannattaa jättää kotiin paksummat vaatteet (iltaisinkin jengi vetelee kevyimmät mahdolliset kesämekot päällä yms.) Ja tosiaan edullisia hierontoja kannattaa hyödyntää; parasta kun pääsee jalkahierontaan ja pedikyyreihin vaikka joka päivä!
  Mihin sitten päädyttekin, tulee matkasta varmasti ihana! Ainakin rentoutuminen on melko taattua 🙂 joka kerta kun on astunut koneesta ulos siellä päässä, tuntuu että ois melkein saunaan tullut kun kosteus ja lämpö tulvii iholle! Parhainta matkansuunnittelua ja itse matkaa!

 • Reply Sintti 22 marraskuun, 2016 at 5:40 pm

  Lähtekää Ao Nangista tai krabitownista railaylle! Phra Nang on yksi kauneimmista rannoista – kannattaa ottaa ainakin päiväretkikohteeksi, jos ei pidempää aikaa halua pienellä Railayn niemellä halua viettää. Toki viikkokin siellä on oikein jees! Hintataso on korkeampi, koska kaikki tuodaan sinne veneellä, mutta oikein ihana paikka. Myös sitä kautta pääsee näppärästi kiertelemään esim phi phille ja koh lantalle.

 • Reply Liina 22 marraskuun, 2016 at 9:36 pm

  Viime tammikuussa itse tein ekan reissun Thaimaahan ja rakastuin. Ruoka on todella herkullista ja maisemat, esim juurikin ne auringonlaskut todella upeita. Tiesin, että siellä on todella kuuma, mutta siltikin se pääsi yllättämään 😀 puolet matkalaukun vaatteista jäi käyttämättä, koska mitään vähänkään puristavaa ei voinut pitää. Kaiken kaikkiaan upea paikka ja mahtava reissu, todellakin aion palata ja tutkia uusia paikkoja. Koh Lantaa suosittelen! Hieronnat on kans ihan must. Nehän ei tosiaan maksa tuolla mitään, eikä paljon mikään muukaan! Ihanaa lomaa, juuri oikea kohde rentoutumiselle!!

 • Reply Karoliina 23 marraskuun, 2016 at 4:38 pm

  Moikka
  Ihanaa, että pääsette reissun päälle 🙂
  Komppaan muita kommentoijia, ja suosittelen lähtemään Krabin hulinoista lähisaarille.
  Olin itse viikon Ao Nangissa ja kaksi viikkoa Koh Lantalla. Lanta aivan ihana paikka rentoutumiseen, joten suosittelen ottamaan majoitukset sieltä 🙂 Lanta on tosi vuoristoinen paikka, joten suosittelen tekemään aamupäivä-vaelluksen sademetsän keskellä polkua pitkin vuoren huipulle. Kipuaminen kesti n. 1,5h kosteassa ilmastossa, mutta ehdottomasti vaivan arvoista! 🙂

  ihanaa loman odotusta Janni! 🙂

 • Reply Ellu 24 marraskuun, 2016 at 9:44 pm

  Moikka!
  Kuten monet muut jo on sanoneet, niin ehdottomasti retket lähisaarille on ihan must!! Mä kävin Krabilla muutamas vuos sitten, ja erityisen ihanina paikkoina mieleen jäi Ko Poda ja Chicken Island. Näille tehtiin siis päiväretkiä. Lisäksi Phi Phi saaret oli tosi jees. Ja tosiaan, ilo vaan irti kaikista mani- ja pedikyyreistä ja hieronnoista! Ja ruuasta 😉
  Innolla odotan matkakuvia. 🙂

 • Reply SuPu 25 marraskuun, 2016 at 10:29 pm

  Olin Krabin suunnalla viime vuoden vaihteessa, ja itsekin silloin ensimmäistä kertaa Aasiassa.
  Otimme Krabin kentältä samoin tein kuljetuksen (matka aika n. 2,5h) kohti Koh Lantaa jossa vietimme 5 päivää. Koh Lanta oli aivan ihana paikka, ja saaren kiersi skootterilla kivasti päivässä ympäri. Lantalta otimme laivan Koh Lipelle, ja vaikka matka kesti kokonaisuudessaan 7-8 tuntia, niin sillä hetkellä kun varpaat upposivat Lipen vitivalkoiseen rantaan, tiesin että matka oli ollut sen arvoinen. Lanta ja Lipe eroavat tunnelmaltaan toisistaan täysin, molemmat ihania paikkoja…mutta Koh Lipe oli kuin pala taivasta <3 Suosittelen todella menoa sinne, paikkaa ei turhaan kehuta, vaikka matka sinne ja takaisin verottaakin muutaman reissupäivän.
  Loppumatkasta vietimme vielä Krabilla 3 päivää ennen kuin suuntasimme eteenpäin, ja mielestäni se oli ihan riittävästi sielä.

 • Leave a Reply