HERKKUJA AIDOSTA MAIDOSTA

8 joulukuun, 2016

adf.track(546989, ’Arla-kaikkiblogit’);

dsc_8490

Miten paljon teidän taloudessa kulutetaan maitoa? Meillä oikeastaan melko vähän, mutta aina silloin kun käytetään, niin pyrin ostamaan mahdollisimman laadukasta ja aitoa tavaraa. Osallistuin Arlan yhteistyökampanjan myötä tämän viikon maanantaina hauskaan workshopiin, jossa valmistettiin kahta erilaista herkkua, jossa Arlan punainen luomumaito toimi pääosissa. Monelle tulee punaisesta täysmaidosta mieleen lähinnä mummola ja joulupuuro, mutta tosiasiassa se soveltuu todella monenlaiseen ruoanlaittoon ja leivontaan.

Arlan luomu täysmaito on luonnollista sekä puhdasta ja siinä on säilytetty kaikki maidon alkuperäinen rasva. Maitoa on käsitelty ennen kaupan hyllylle päätymistä todella vähän ja sen rasvapitoisuuskin vaihtelee luonnollisesti vuodenajan mukaan. Luonnollisuutensa vuoksi Arlan luomutäysmaito on säilyttänyt kermaisen täyteläisen maun ja siksi sillä onkin täydelliset ominaisuudet herkulliseen ruoanlaittoon!

Workshopissa valmistimme herkullista suussa sulavaa ricottajuustoa ja makeaa Fudgea, jotka saimme jokainen maustaa oman mielemme mukaan. Molemmat reseptit ovat Hannan Soppa -blogista tutun Hannan käsialaa ja hänen johdollaan valmistimme herkut paikanpäällä.

dsc_8657

RICOTTA

7,5 dl Arla luomu täysmaitoa

2,5 dl kuohukermaa

1 tl suolaa

2 rkl sitruunan mehua

mausteet

puolikas valkosipulin kynsi

timjami

Mittaa kattilaan maito, kerma ja suola. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää sitruunan mehu heti, kun seos alkaa kiehumaan ja käännä samalla lämpöä pienemmäksi. Anna seoksen poreilla pari minuuttia. Ota pois hellalta ja anna tekeytyä viisi minuuttia. Kaada seos harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua huoneenlämmössä tunnin ajan. Mausta ricotta halutessasi ja siirrä kannelliseen rasiaan jääkaappiin.

Rakastan itse kaikkia erilaisia juustoja ja olin tosi innoissani, kun kuulin, että tulemme valmistamaan workshopissa Ricottaa. En ole ikinä ennen tehnyt itse mitään juustoa ja oli tosi mielenkiintoista päästä kokkailemaan. Päätin vielä maustaa oman tuotokseni valkosipulilla sekä tuoreella timjamilla ja siitä tuli ihan älyttömän hyvää. Ollaan tyhjennetty jo melkein koko purkki, kun ollaan vedetty sitä voileipäkeksien kera. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä vielä monta kertaa uudelleen, kun sen valmistaminenkin oli suht koht helppoa ja nopeaa!

dsc_8660Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

FUDGE

1 kg sokeria

2,5 dl täysmaitoa

1,25 dl kuohukermaa

1,25 dl glukoosisiirappia

1 tl suolaa

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna. Keitä seosta keskilämmöllä, kunnes se on 114 asteista (käytä mittaria). Kaada fudgemassa jäähtymään 20 minuutiksi isoon kulhoon tai vuokaan. Kaavi seos monitoimikoneeseen ja vispaa melalla/k-vatkaimella kolme minuuttia. Vuoraa paperilla n.20cm x 20cm vuoka ja siirrä fudge siihen jäähtymään. Kun fudge on kokonaan jäähtynyt, leikkaa se paloiksi. 

Fudget olisivat saanee omaan makuuni olla hieman pehmeämpiä koostumukseltaan ja tuo kilon sokeripussin kaataminen seokseen tuntui itsestäni vähän hurjalta. Omat fudgeni maustoin vaniljalla sekä lakritsijauheella, jotka sopivat aika passelisti yhteen.  Näitä popsimalla saa pahemmankin luokan sokerihiiri makeannälän sammutettua alta aikayksikön ja yksi pala kahvin kanssa riittää varmasti!

dsc_8614

Uskon, että näissä molemmissa, etenkin tuossa ricottassa maidon laatu oli todella suuressa roolissa maun kannalta. Arlan luomu täysmaidon kermaisuus ja rasvaisuus tekivät juustostakin täyteläisen ja maukkaan!

indiedays-ja-brm-yhteislogo

– Janni

No Comments

Leave a Reply