KIITOLLISUUSPÄIVÄKIRJA

25 tammikuun, 2017

Yritin tässä pääni puhki miettiä, että olenko tehnyt joskus uudenvuodenlupauksia, mutta ei tule kyllä mitään kunnollista mieleen. Eli joko niitä ei ole tehty tai sitten niitä on toteutettu sen verran huonolla menestyksellä, että ne ovat pyyhkiytyneet mielestä kokonaan. Tänä vuonna Danone Activia heitti minulle haasteen, jossa minun piti uuden vuoden kunniaksi kokeilla jotain uutta, omaa hyvinvointiani nostattavaa juttua. Tässä ei ole kyse ihan perinteisestä uudenvuodenlupauksesta, mutta vähän sinne päin kuitenkin.

Pakko myöntää, että hyvinvointihaasteesta puhuttaessa nousivat itselleni automaattisesti ensimmäisenä mieleen liikuntaan ja ruokavalioon liittyviä juttuja. Kokeilisinko kasvisruokavaliota, aloittaisinko uuden harrastuksen tai kokeilisinko taas säännöllisesti salilla käymistä. Mikään noista ei varmasti olisi tehnyt meikäläiselle pahaa ollenkaan, mutta tällä kertaa halusin jotain muuta – lempeämpää. En halunnut asettaa itselleni yhtään enempää paineita ja siksi ajattelinkin keskittyä tässä haasteessa henkisen hyvinvoinnin puolelle.

Pyörittelin mielessäni muutamia ideoita, kunne eräs ystäväni ehdotti kiitollisuuspäiväkirjaa. Innostuin siitä heti, vaikka en itseasiassa ole edes varma, että ymmärsinkö ystäväni ehdotuksen oikein. En lähtenyt selvittämään tarkemmin, sillä minulla oli jo selkeä idea mielessä. Päätin alkaa kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa joka ilta ennen nukkumaanmenoa!

Ideana on siis listata ylös joka ilta, että mitä hyvää kyseisessä päivässä oli ja mistä olin kiitollinen. Ne voivat olla pieniä tai isoja asioita. Oli sitten miten huono päivä tahansa, niin aina löytyy myös jotain positiivistakin ja aihetta kiitollisuuteen. Itse olen ainakin usein taipuvainen siihen, että pyörittelen päässäni ennen nukahtamista juurikin niitä päivän negatiivisia juttuja ja stressaan. Tämän tavan kautta viimeisenä mieleen jäävät ne kiitollisuutta tuottavat positiiviset jutut ja uskon sen vaikuttavan tosi paljon vallitsevaan mielialaan.

Olen viime aikoina pohtinut muutenkin tällaisia juttuja tosi paljon ja yrittänyt karistaa stressiä parhaani mukaan. Olen pääosin aina tosi positiivinen tyyppi, mutta saan välillä ihmeellisiä paniikkeja täysin turhista asioista. Olen yrittänyt viime aikoina  suhteuttaa asioita ja hakea hieman perspektiiviä. Positiivisien asioiden konkreettinen ylöskirjaaminen ei vie kuin muutaman minuutin aikaa, mutta olen jo nyt huomannut, miten hyvä olo siitä tulee!

Näin lyhyen ajanjakson jälkeen en oikein osaa vielä analysoida tuloksia oman hyvinvointini kannalta, mutta tämän uuden rutiinin helppous on yllättänyt minut täysin. Ajattelin etukäteen, että joidenkin päivien kohdalla positiivisien juttujen listaaminen olisi vaikeampaa, mutta niitä on ainakin tähän mennessä löytynyt joka päivältä pitkä lista. Iltaisin niiden ranskalaisien viivojen sisään sisällytettyjä juttuja tuijottamalla ainakin viimeistään tajuaa, että mulla on oikeesti kaikki paremmin kuin hyvin! ♥

Seuraavassa postauksessa kertoilen tähän liittyen vähän konkreettisempia havaintoja, mutta nyt laitetaan vielä käyntiin Danone Activian järkkäämä lukijakilpailu, jossa joku onnekas voittaa 500 euron arvoisen lahjakortin oman uuden vuoden haasteensa toteuttamiseen. Palkinto siis näin ollen räätälöidään voittajan toiveen mukaisesti (esim: kuntosalikortti tms..)

Kilpailun säännöt tulevat tässä:

1. Kerro tämän postauksen kommenttiboksissa, että mikä oli oma uudenvuodenlupauksesi tai haastoitko itsesi kokeilemaan jotain uutta tänä vuonna?

2. Osallistumisaikaa on tämän viikon sunnuntaihin 22.1. klo 23.59 asti.

3. Voittaja julkaistaan blogissani 29.1. ja häneen otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti myös sähköpostilla

4. Tarkemmat säännöt löydätte täältä!

 

♥ Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply