LISÄÄ POSITIIVISTA AJATTELUA

29 tammikuun, 2017


Yhteistyössä Danone Activia

Danone Activian heittämää uuden vuoden haastetta on nyt reilut kolme viikkoa takana ja on aika jakaa fiiliksiä. Omaksi haasteeksenihan valikoitui lisätä positiivista ajattelua päivittäin kirjaamalla päivän hyvät asiat joka ilta ylös kiitollisuuspäiväkirjaan. Tavoittenani oli sen avulla karistaa ennen nukkumaan menoa negatiiviset asiat pois mielestä ja keskittyä sen sijaan positiiviseen.

Mainitsinkin jo ensimmäisessä postauksessa haasteen alkumetreillä, että olin yllättynyt, miten helppoa positiivisien asioiden keksiminen olikaan. Tähän päivään mennessä ei ole tullut vaikeuksia listata pitkää litania päiväkirjaan illalla, vaikka päivä ei olisi muuten ollutkaan kovin loistokas. Päivittäin elämässäni on loputon määrä asioita, joista voin olla kiitollinen. Olenhan minä tämän sisäistänyt tietenkin ennenkin, mutta nyt niiden asioiden konkreettinen ylös kirjaaminen on avannut silmiäni vielä enemmän.

En ole vetänyt kiitollisuuspäiväkirjalle mitään raameja ja sivut ovatkin täyttyneet monenlaisista asioista. Päivän positiivisiin asioihin liittyvät useasti ympärilläni olevat ihmiset, hyvät yöunet, mukava työpäivä tai kotiin liittyvät asiat. Olen kuitenkin kirjannut ylös myös pienempiäkin juttuja, kuten vaikkapa hyvää mieltä tuoneet sanat ystävältä, herkullinen lounas työpäivän lomassa, makeat naurut duunikavereiden kanssa, puhelu isovanhemmille tai kiva kommentti blogin lukijalta. Hyviä hetkiä ja hymyn aihetta mahtuu jokaiseen päivääni niin paljon, että kiitollisuus niitä asioita kohtaa on noussut tiestysti entisestään.

On ollut mahtavaa sisällyttää tämä rutiini osaksi iltoja juuri ennen nukkumaan menoa. Kiitollisuuspäiväkirjan kannen sulkemisen jälkeen jään yleensä vielä sängyssä pohtimaan siihen kirjoitettuja asioita ja monesti mieleeni putkahtaa vielä lisää ihania juttuja kuluneen päivän varrelta. Positiiviset asiat siis todella jäävät pyörimään mieleen, mikä olikin koko homman pointti. Toki poikkeuksellisiä iltojakin on ollut, mutta pääosin olen tämän ansiosta saanut nukahtaa kiitollisella fiiliksellä päivän päätteeksi. Minulla kun on aikaisemmin ollut inhottavana tapana valojen sammuttamisen jälkeen mietiskellä ja murehtia sängyssä juuri päinvastaisia asioita, mikä taitaa olla aika yleistä. Suosittelen ehdottomasti muitakin samaan tapaan taipuvaisia kokeilemaan kiitollisuuspäiväkirjan pitämistä!

Edellisessä aiheeseen liittyvässä postauksessa julkaistiin Danone Activian järjestämä arvonta, jossa palkintona oli 500e lahjakortti oman uudenvuodenlupauksen tai -haasteen toteuttamista helpottamaan. Voittajaksi valikoitui nimimerkillä ”jiip” kommentoinut tyyppi:

” Päätin tänä vuonna keskittyä enemmän kehonhuoltoon ja kokeilla ainakin yhtä uutta lajia tällä saralla kuten pilatesta, joogaa, fustraa ja mitä kaikkea näitä on. Lupasin myös itselleni käydä säännöllisesti hieronnassa etten kokonaan muutu puupökkelöksi! ”

Voittajaan ollaan oltu jo henkilökohtaisesti yhteydessä – isot onnittelut vielä täältä!

– Janni

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Riikka 29 tammikuun, 2017 at 10:00 am

  Ei liity aiheeseen, mutta oli pakko tulla sanomaan, että tämä sun blogi näyttää ihan superhyvältä!

 • Reply xod 29 tammikuun, 2017 at 2:07 pm

  Miten sun uuden blogin saa lisättyä bloggeriin? 🙂 Kun laitan osotteen niin sanoo ”Käytit URL-osoitetta, johon liittyvää syötettä ei löytynyt. ”

  • Reply Janni 29 tammikuun, 2017 at 8:45 pm

   Enpä muuten osaa sanoa! Täytyy selvittää! 🙂

  Leave a Reply