PARI PÄIVÄÄ BANGKOKISSA – MITÄ JÄI MIELEEN?

9 helmikuun, 2017

Vietettiin Thaimaan reissun viimeiset päivät Bangkokissa ja moni toivoi, että kertoisin hieman omia kokemuksiani sieltä. Vietettiin Bangkokissa kolme yötä, mutta kaupungin tutkiskeluun oli vain pari päivää aikaa, sillä saavuttiin kaupunkiin keskiyöllä ja lähdettiin viimeisenä päivänä aikaisin aamulla. Ihan aluksi täytyy oman kokemuksen perusteella todeta, että tuo aika ei Bangkokin kaltaisessa suurkaupungissa riittänyt laisinkaan. Olisi pitänyt ottaa todella paljon enemmän selvää kaupungista etukäteen, tehdä joku suunnitelma parille päivälle ja pitäytyä kiltisti siinä. Nyt meillä meni paljon aikaa turhaan haahuiluun, mutta listasin kuitenkin ylös muutamia juttuja, joita meillä jäi mieleen

1. Liikkuminen

Olin kuullut ja lukenut etukäteen Bangkokin kaoottisesta liikenteestä, mutta odotin paljon pahempaa. Liikenne todella oli vilkasta ja ruuhkissakin tuli seisottua, mutta ainakaan me ei jouduttu kärsimään mistään sen suuremmasta ongelmasta liikenteen vuoksi. Takseja ja tuktukeja on joka kadun kulmalla ja sky trainia sekä metroa oli todella helppo käyttää.

Taksikuskeille oli kuitenkin kielimuurin takia melko hankalaa selittää, että mihin on matkalla, kun kuski ei usein kartasta näyttämälläkään vielä päässyt jyvälle halutusta määränpäästä. Lopulta päästiin kuitenkin aina oikeaan paikkaan perille, mutta ei välttämättä ensimmäisellä yrittämällä. Taksissa pitää joka kerta itse pyytää kuskia laittamaan mittarin päälle, mikäli ei halua maksaa kyydistä ylihintaa. Tätä säätöä kompensoi onneksi se, että taksit ovat Bangkokissa naurettavan halpoja. Aloitusmaksu on alle euron luokkaa ja keskustan alueella liikkuu melkeinpä minne tahansa 2-3 eurolla.

2. Majoitus

Hotelleja löytyy kaupungista joka lähtöön ja hinnat ovat Euroopan tasoon verrattuna todella maltillisia. Suosittelen ehdottomasti ottamaan hotellin jostain läheltä kaupungin ydintä ja sky train -radan varrelta, sillä se helpottaa kaupungissa liikkumista todella paljon. Monissa hotelleissa on upeita kattoterasseja uima-altaineen ja myönnettäköön, että se kuului omiin kriteereihini huonetta varatessa. Oli ihanaa päästä pulahtamaan uima-altaaseen pitkän kaupungilla vietetyn päivän päätteeksi. Monesti näillä kattoterasseilla on toki myös upeat näkymät. Me yövyttiin täällä!

3. Ruoka

Bangkokista löytyy ravintolatarjontaa laidasta laitaan ja oli ihanaa vaihtelua kaiken thaikkuruoan mättämisen jälkeen päästä vähän erilaisien herkkujen äärelle. Kaupungista löytyy varmasti kaikkea aina autenttisesta thaimaalaisista katukeittiöstä moderniin eurooppalaisiin ravintoloihin. Meille oli kerennyt vajaan parin viikon aikana tulla thaimaalaisen ruoan kiintiö sen verran täyteen, että ei taidettu syödä Bangkokissa sitä enää ollenkaan. Sen sijaan saatiin älyttömän hyvää sushia eräässä japanilaisessa ravintolassa (jonka nimeä en kuollaksenikaan muista) ja syötiin mahdottoman herkulliset menut ihanien drinkkien kera täällä (suosittelen). Kannattaa ehdottomasti tsekata ravintolatarjontaa reilusti etukäteen ja valita paikkoja, sillä noin laajassa tarjonnassa hakuammunta ei usein miten tuota hyvää tulosta!

4. Shoppailu

Bangkok on ehdottomasti shoppailijan paratiisi. Ostoskeskukset ovat ihan jumalattoman kokoisia ja merkkejä löytyy pilvin pimein. Esimerkiksi jättimäinen Siam Squarella sijaitseva ostoskompleksi on jaettu useampaan osaan niin, että luxusmerkit, paikalliset merkit, mainstream -merkit, ravintolaosastot yms. ovat kaikki omissa siivissään. Muista ostoskeskuksista voisin mainita Central Worldin(oma suosikkini) ja hotellimme vieressä sijainneen Terminal 21.

Shoppailusta puhuttaessa ei toki sovi unohtaa yö- ja viikonloppumarkkinoita, jotka ovat myös suosituimpia turistinähtävyyksiä. Me käytiin sunnuntaina Chatuchak viikonloppumarkkinoilla, joiden ainakin väitetään olevan maailman suurimmat. Mestoille on pystytetty noin 6000 kojua ja kävijöitä päivän aikana jopa 200 000. Myytävänä on ihan mahdottomat määrät tavaraa aina aidoista antiikkihuonekaluista lemmikkieläimiin. Oma suosikkini oli jättikokoinen second hand -osasto, ihanat astiavalikoimat ja paikallisien suunnittelijoiden kojut. Markkinoilla saisi vietettyä vaikka kuinka monta tuntia kojuja tutkien, mutta jossain vaiheessa tulee kyllä ähky kaikesta tavaranpaljoudesta. Chatuchakista löytyisi vaikka mitä ihanaa sisustustavaraa kotiin, mutta mattoja, huonekaluja ja astioita on miltei mahdoton saada reissulta mukaan.

6. Illanvietto

Bangkokista löytyy varmasti lukuisia mahtavia tapoja viettää iltaa, mutta itse halusin ehdottomasti mennä auringonlaskun jälkeen istuskelemaan jonkin pilvenpiirtäjän katolle siemailemaan hyviä drinkkejä. Jonkun teidän lukijan suosituksesta päädyimme Cloud47 drinkkibaariin (täältä myös postauksen kuvat), eikä tarvinnut pettyä – kiitos vain vinkistä. Upea paikka, upeat näkymät, rentoa musiikkia ja älyttömän hyviä drinkkejä. Ymmärsin, että nuo kattoterassit ovat usein melko fiinejä paikkoja ja moniin on esimerkiksi pukukoodit ym.. niin tämä oli siihen nähden ehdottomasti ihanan rento valinta. Muita kehuttuja kattoterasseja muun muassa Vertigo, Red Sky ja Sirocco.

Tässä nyt muutamia omia fiiliksiäni Bangkokista lyhyeltä parin päivän visiitiltä. En jotenkin saanut muodostettua hektisestä suurkaupungista tuossa ajassa kovin kokonaisvaltaista kuvaa, mutta enemmän jäi kuitenkin mieleen positiivisia asioita ja voisin ehdottomasti tutkimaan Bangkokia vielä uudemmankin kerran. Bangkokissa oli tosi vahvasti suurkaupungin tunnelma ja kontrasti olikin tietysti todella suuri, kun lennettiin etelärannikolta Thaimaan pääkaupunkiin. Parin päivän aikana tuli käveltyä jalat ihan tohjoksi ja puhelimen askelmittarikin todisti, että kilometrejä kertyi valtava määrä. Kysykää ihmeessä, jos kaipaatte lisätietoa jostain yllä sivutusta aiheesta – toivottavasti tästä olisi jollekin Bangkokiin päin suuntaavalle hyötyä!

– Janni

No Comments

Leave a Reply