UNELMALLINEN VAATESÄILYTYS

21 helmikuun, 2017

Yksi suurimmista syistä siihen, miksi aikoinaan haaveilimme isommasta asunnosta, oli ainainen säilytystilojen puute. Meillä ei ainakaan omalla mittapuullani ole edes taipumusta hamstrata ylimääräistä tavaraa, mutta kerrostalokaksioiden säilytystiloissa tulee rajat melko nopeasti vastaan. Varsinkin keittiössä sekä vaatteiden säilytyksessä ahdistusta aiheutti monesti tilanpuute ja kaikki tavarat joutui aina vain tunkemaan sinne, minne sattui  milloinkin mahtumaan.

Tämä ongelma tuli reilu vuosi sitten ratkaistua kertaheitolla, kun muutimme nykyiseen asuntoomme. Onhan 112 neliöinen asunto melko iso kahdelle ihmiselle ja pienelle koiralle, mutta tilan tuntu on IHANAA! Kodissamme on kolme makuuhuonetta; kaksi isompaa ja yksi pienempi. Isommista huoneista toinen on meidän päämakuuhuoneemme ja toinen sen sijaan yhdistetty vieras-/työhuone. Myös pienen makuuhuoneen funktio selvisi heti alkumetreillä, kun mieheni alunperin ehdotti, että siitä tehtäisi minulle vaatehuone. Luonnollisesti se kuulosti minunkin mielestäni varsin loistavalta idealta ja suunnitelma laitettiin toteutukseen.

En ole tainnut ikinä sen suuremmin haaveilla isosta ”walk in closetista”, mutta on tämä kieltämättä aika unelmallinen. Ennen vaatesäilytykseni oli  todella rajallinen ja osa vaatteista jäi varmasti vähemmälle käytöllekin ihan vain sen takia, etten ikinä huomannut niitä pinojen alimmaisia ja takimmaisia juttuja. Nyt mulla on viisi rekkiä omistettu vaatteille ja vain muutamat jutut ovat hyllyillä viikattuina. Alusvaatteet, sukat ym.. ovat isoissa koreissa ja kaikelle on oma paikkansa. Kenkiä ei tarvitse vanhaan tapaan tunkea päällekkäin johonkin, vaan ne mahtuvat siististi riviin niille tarkoitettuun kaappiin. Tätä luksusta ei välttämättä kestä ikuisesti, jos vaikkapa meinaamme joskus hankkia perheenlisäystä ja sellainen meille suodaan, niin tällaisia ”ylimääräisiä” huoneita ei välttämättä tule jäämään. Nyt täytyy siis ottaa kaikki ilo irti!

– Janni

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply nepsu 22 helmikuun, 2017 at 8:22 am

  Näyttää tosi ihanalta ja valoisalta sun walk in closet! Ihan unelma!

  • Reply Janni 22 helmikuun, 2017 at 6:54 pm

   Voi kiiitos! 🙂

 • Reply Mariska33 23 helmikuun, 2017 at 6:53 pm

  Tosi kiva ja varmasti toimiva, arkea helpottava ratkaisu 🙂

  • Reply Janni 25 helmikuun, 2017 at 6:21 pm

   Joo todellakin! 🙂

  Leave a Reply