MAAILMAN PARAS PAIKKA

27 helmikuun, 2017

Olenkohan mä tulossa vanhaksi, kun viihdyn nykyään kotona vähän liiankin hyvin… Toki tykkään välillä yhtälailla olla myös menossa, mutta kotona vietetyt rauhalliset viikonloput ovat melkeinpä niitä parhaita. Ei itseasiassa lähdetty viime kesänä mihinkään reissuunkaan ihan vain siitä syystä, että haluttiin olla kotona. Kai tämä on tietyllä tapaa aika ideaali tilanne ja on tietystin ihan mahtavaa, että omassa kodissa tuntee viihtyvänsä näin hyvin. Tuntuu kuitenkin hassulta, kun vielä pari vuotta sitten ahdistuin, jos joka viikonloppu ei ollut jotain menoa ja meininkejä. Nykyään tilanne on sitten melkeinpä päinvastoin ja ahdistus iskee nimenomaan siinä vaiheessa, jos kaikki viikonloput ovat bookattu täyteen jo monta viikkoa eteenpäin.

Älkää käsittäkö väärin, sillä tottakai tykkään edelleen matkustaa, käydä ulkona ja puuhailla kaikkea mahdollista, mutta arvostus omaa kotia kohtaan on vaan noussut valtavasti viimeisen parin vuoden aikana. Veikkaan, että kesää kohden kalenteri alkaa taas kuitenkin väkisinkin täyttymään ja odotan sitäkin jo toisaalta innolla. Kesällä on muutenkin talveen verrattuna niin paljon enemmän kaikkia kivoja tapahtumia ja tekee mielikin olla koko ajan menossa. Mulla on kuitenkin tapana laittaa silloin tällöin jo etukäteen kalenteriin myös sellaisia ”älä sovi tähän mitään” -päiviä, jotta tilaa jää myös rentoutumiselle ja spontaaneille jutuille. Mulla oli toissa kesänä sellainen tilanne, että kesäkuusta elokuun loppuun asti joka ikinen viikonloppu oli täynnä ohjelmaa ja se oli loppujen lopuksi aika raskasta. Silloin tein alkusyksystä ensimmäisen kerran kalenteriin noita edellä mainitun kaltaisia muistutuksia ja sen jälkeen siitä onkin tullut tapa. Kai tätä voisi kuvata sillä yhdellä sanalla, joka on viime aikoina ollut kovasti esillä ja jota en jostain syystä voi sietää, mutta sanon sen nyt kuitenkin: HYGGE!

Muistakaa siis ottaa riittävästi aikaa itsellenne ja nauttikaa hetkestä. Välillä on ihan mahtavaa olla tekemättä mitään!

– Janni

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Blogiasi vuosia lukenut 28 helmikuun, 2017 at 8:26 am

  Moi, sun vanhas blogissa oli joku sellanen daimvadelmamarenki (tammikuu 2013 julkaistu )systeemin ohje, ja oon useemman kerran sillä tehny. Nyt tuli taas raskaushimoissani yhtekkiä mieleen se , pystyykö ohjetta vielä saamaan tai näkemään jostain?Kiitos etukäteen!

  • Reply Janni 28 helmikuun, 2017 at 8:32 am

   http://www.janniehari.fi/2013/01/13/uunijaateloa/

   • Reply Janni 28 helmikuun, 2017 at 10:44 am

    Kiva kuulla, että oot tykännyt uunijäätelöohjeesta 🙂 Tuolta oikealta ylhäältä löytyy tosiaan tuo search -kohta, johon voi kirjoittaa hakusanoja. Se on helpoin tapa etsiä vanhoja postauksia. Ihanaa kesän odotusta sinne <3

 • Reply Jenni 28 helmikuun, 2017 at 8:42 am

  Moikka! Onko toi Elloksen matto se harmaa vai luonnonvalk/ruskea? 🙂 ja oletko ollut tyytyväinen siihen? Mites kesällä, vaihdatki kevyempään?

  • Reply Janni 28 helmikuun, 2017 at 10:44 am

   Luonnonvalk./ruskea 🙂 oon ollut todella tyytyväinen. Ollut meillä käytössä ympäri vuoden!

 • Reply Olga 28 helmikuun, 2017 at 10:18 am

  Moikka!
  Katselin jo instagramissa tuota teidän lattiaa ja olen rakastunut. Heh. Rakennamme mieheni kanssa tällä hetkellä taloa ja lattiamateriaali on mietinnässä.
  Kysyisinkin sulta, että olisiko sulla antaa linkkiä kyseiseen lattiaan sekä kokemuksia, mitä olet tykännyt? 🙂

 • Reply Roosa 28 helmikuun, 2017 at 10:49 am

  Koti viikonloput on kyllä ihan parhaita. Hieman kiertelyä kaupungilla, kahvit, lounas ja ilta sohvan nurkassa. Ah, niin parasta <3 Olen siis kanssasi täysin samaa mieltä tästä. 😀 Olen myös huomannut, että talvisin onkin kiva olla paljon kotona, mutta kesällä ei sitten taas haittaa olla menossa enemmän.

 • Reply Sonja 28 helmikuun, 2017 at 10:58 pm

  Mistä sun ideat sisustukseen syntyy?:)
  Rakastan sisustamista, tuntuu vaa ettei sellasta varmaa silmää oo 😀

  Teillä on nii ihana koti. Sulla on kiva blogi ja on ihanaa kun vastaat kommentteihin!:)

  • Reply Janni 28 helmikuun, 2017 at 11:14 pm

   Moikka Sonja! Oma silmäni on ainakin kehittynyt vuosien varrella ja oma tyyli on löytynyt pikkuhiljaa. Olen aina ollut tosi kiinnostunut sisustuksesta ja toki myös lähipiirilläni on ollut osuutta asiaan, kun sisustuspuuhat ovat tulleet tutuksi jo lapsena esimerkiksi omien vanhempieni kautta. Jättimäinen kiitos kehuista ja ihan huippua, jos täältä saa inpistä

 • Reply Sonja 28 helmikuun, 2017 at 11:01 pm

  Sen verran vielä, hassu kysymys ehkä mutta onks sulla vinkkaa jotain kivaa nojatuolia? Ei kovin isoa, kun olkkarin yks kulma ammottaa tyhjyyttä, haluisin siihen jonkun kivan tuolin :”D

 • Reply Milla 1 maaliskuun, 2017 at 10:11 am

  Ihanan kodikas koti sulla kyllä on! Muakin on purrut sisustuskärpänen ja metsästyksen alla on ollut seinäkello! Onko toi sun mistä ja tikittääkö se kovaa? 😀 Asun pienessä yksiössä ja en pysty nukkumaan tikittävän kellon kanssa samassa huoneessa hahah 😀

  • Reply Janni 2 maaliskuun, 2017 at 8:43 am

   Voi kiiitos!! 🙂 Tuo seinäkello on House Doctor merkkinen ja ei kyllä tikitä kovinkaan kovaa. En itsekään pysty ikinä nukkumaan tikittävän kellon kanssa samassa huoneessa ja tuo ei ainakaan mua ole ikinä häirinnyt!

  Leave a Reply