WC-REMONTIN SUUNNITTELUVAIHE

20 maaliskuun, 2017


Advertisement

Kaupallinen yhteistyö: IDO

Tähän nykyiseen kotiin muuttaessamme laitoimme pintoja kuntoon kaikissa tiloissa lukuun ottamatta vessaa, kylppäriä ja kodinhoitohuonetta. WC:n remontoiminen on ollut suunnitteilla jo yli vuoden verran, mutta vasta nyt ryhdyttiin tuumasta toimeen. Asiaa vauhditti tässä jonkin aikaa sitten tieto siitä, että minulle aukesi mahdollisuus toteuttaa remonttiprojekti yhteistyössä IDO:n kanssa.  Alettiin heti lyömään suunnitelmia lukkoon ja kartoittamaan sekä IDO:n tuotevalikoimaa, että uusia pintamateriaaleja vessaa varten!

IDO oli mulle jo entuudestaan tuttu tuotemerkki ja ehkä ainoa brändi, jonka olisin osannut itse mainita heti suoralta kädeltä omassa kategoriassaan. IDO on tosiaan suomalainen kylpyhuonealan toimija, jolta löytyy historiaa jo yli 140 vuoden takaa. IDO on edelleen ainoa saniteettiposliinin valmistaja Suomesta ja siitä syystä kyseinen brändi onkin varmasti melkeinpä jokaiselle suomalaiselle jollain tapaa tuttu!

Olin jo koko vuoden verran koonnut Pinterestiin moodboardia kasaan, joten päähäni oli jo aika hyvin selkiytynyt se, että millaista lähdetään hakemaan. WC:n alkuperäinen ulkonäkö oli tosi kaukana omista mieltymyksistäni ja oli heti selvää, että kaikki tulee menemään uusiksi. Vanhasta tilasta puuttui myös käytännöllisyys melkeinpä kokonaan ja muun muassa järkeviä säilytystiloja ei pienen peilikaapin lisäksi ollut oikeastaan ollenkaan. Kaikki tavara jäi rumasti esille ja jouduin pitämään kosmetiikkatuotteita väliaikaisissa Ikean säilytyslaatikoissa.

Ennen remonttia vessan hallitsevana elementtinä oli kirkkaansininen mosaiikki (kuva alempana), jonka jälkeen mieleni kaipaisi jotain ihan muuta – valkoisia isoja pintoja, kontrastiksi mustaa ja ehkä ripaus jotain puuta. Neutraaleihin väreihin olisi helppo yhdistää erilaisia tekstiilejä, kauniita kosmetiikkatuotteita ja ehkä joku viherkasvikin. Halusin käytännöllisyyttä ja ennen kaikkea riittävästi säilytystilaa. Haaveilin alunperin klassisen peilikaapin tilalle vain isoa peiliä, mutta säilytystilojen kannalta kolmiovinen IDO GLOW -peilikaappi kuulosti  kuitenkin paljon järkevämmältä idealta. Peilikaapin lisäksi uudistetusta vessasta löytyy säilytystilaa altaan alta löytyvästä IDO SEVEN D -laatikostosta sekä erillisestä korkeasta kaapista. Kalusteiden suhteen noudatettiin mahdollisimman simppeliä linjaa – raikasta valkoista ja moderneja muotoja. Näette  valmiin lopputuloksen mahdollisimman pian, kun saadaan vielä viimeiset silaukset tehtyä!

Tässä muutamia inspiraation lähteinä toimineita kuvia

Ja tässä kuvia WC:n alkuperäisestä tilanteesta: (lisää kuvia voitte tsekata halutessanne vielä täältä)

Seuraavassa postauksessa tosiaan luvassa ennen ja jälkeen -kuvia sekä muutenkin kattavampaa raporttia remontin toteutuksesta. Olen niin fiiliksissä uudesta vessasta, että haluaisin näyttää sen teillekin jo nyt heti, mutta viimeiset silaukset on vielä tehtävä. Putkimiestä sekä sähkömiestä tarvitaan vielä tekemään kytkentöjä ja muutamia pieniä hankintojakin täytyy vielä tehdä. Onneksi remontti on nyt kuitenkin suurimmilta osin ohi ja täällä päästään jo ihailemaan muutosta. Palaillaan pian niiden ennen ja jälkeen -kuvien kera – STAY TUNED!

Onko teillä ilmassa remonttikuumetta/-haaveita tällä hetkellä? Millainen olisi teidän unelmien kylppäri/wc?

IDO:n sivuilta löytyy kylpyhuone-/vessaremonttia suunniteleville paljon inspiraatiota sekä vinkkejä toteutukseen. Täältä pääsette kunnolla tutkimaan!

– Janni

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Terhi 20 maaliskuun, 2017 at 9:36 am

  Jiiiks, en malta odottaa että pääsen näkee teidän uuden vessan! Inspiraatio kuvien perusteella on varmasti niin hieno 😍

  • Reply Janni 20 maaliskuun, 2017 at 4:28 pm

   Pian näät!! <3 Se on kyl superkiva!

 • Reply Helppa 20 maaliskuun, 2017 at 5:28 pm

  Mä ootan kuvia kans 😊!

  • Reply Janni 20 maaliskuun, 2017 at 8:34 pm

   Jeee tulossa on!! 🙂

 • Reply Ss 20 maaliskuun, 2017 at 6:12 pm

  Huhhuh millanen alkuperänen oli, kieltämättä omaanki makuun liian värikäs.. en kans malta odottaa lopputulosta!

  Mulla ei oo remonttisuunnitelmia mutta sellanen pieni investointi kun eka ikioma koti olis tässä tämän vuoden suunnitelmissa. Saa nähdä päädytäänkö uudehkoon missä eiolin tarvis paljoa remontoida vaiko sitten sellaseen että jotain täytyy laittaa 🙂

  • Reply Janni 20 maaliskuun, 2017 at 8:34 pm

   No joo todellakin hieman liikaa väriä 😀 Kuvia täyden muodonmuutoksen kokeneesta vessasta tulossa pian! Onnea kodin etsintään! 🙂

 • Reply Ann 21 maaliskuun, 2017 at 11:08 pm

  Oh, i love the white brick style wall tiles. Totally my cup of tea. Can’t wait to see how you guys make the renovation! Lots of pictures, yes please! 😉

  • Reply Janni 22 maaliskuun, 2017 at 4:16 pm

   Yea I agree! More to come!! 🙂

  Leave a Reply