REMONTOITU WC: ENNEN JA JÄLKEEN

26 maaliskuun, 2017


Advertisement

Ihanaa sunnuntaiaamua kaikille! Nyt on vihdoin aika esitellä lopputulos remontoidusta wc -tilastamme. Vanhasta ei jäänyt tässä projektissa jäljelle yhtään mitään, kun kaikki pinnat sekä kalusteet uusittiin. Remontti toteutettiin yhteistyössä IDO:n kanssa ja kaikki uudet kalusteet ovatkin siis heiltä peräisin. Olen itse tähän lopputulokseen ihan mielettömän tyytyväinen ja vessasta tuli juuri sellainen, josta ennen remonttia unelmoin. Raikasta, yksinkertaista ja valoisaa!

Kokonaisvaltainen muutos tulee aika hyvin esille näistä ennen ja jälkeen -kuvista

Kulmamallisista kalusteista tosiaan luovuttiin ja toiminnot siirrettiin yhdelle seinälle. Ihastuin tuohon IDO:n SEVEN D -allaskaapin simppeliin tyyliin ja myös  saman sarjan altaan ulkomuoto miellyttää omaa silmääni todella paljon. Allas on kauttaaltaan keraaminen ja sen molemmille puolille jää pienet laskutasot. Allaskaapissa on kaksi laatikkoa, joihin mahtuu yllättävän hyvin tavaraa!

Allaskaapin mukana tulleiden lokerikkojen ansiosta laatikoissa pysyy tavarat järjestyksessä.

Peilikaapiksi valitsin IDO GLOW -kolmiovisen version. Olen aivan myyty tämän kyseisen peilikaapin antamasta valosta, jonka muodostavat yhdessä sekä kaapin ala-, että yläreunassa olevat LEDit. Alareunan valo syttyy automaattisesti katkaisijasta ja ylävalon saa käyttöön hipaisemalla kaapin alla olevaa sensoria. Valo on ihan äärimmäisen luonnollinen ja kirkas, joten se sopii ihan loistavasti meikkailupuuhiinkin. Lisäksi 900 mm leveä kaappi vetää tavara todella hyvin!

Wc-istuin on peilikaapin kanssa samaa GLOW -sarjaa ja sekin noudattaa samaa modernia linjaa. Harkitsimme seinään kiinnitettävää versiota, mutta tuo paikka on sen verran hankala, että päädyimme kuitenkin lopulta perinteiseen lattialle kiinnitettävään. Wc-istuimen kannessa on kivana lisänä slow close -toiminto, jonka ansiosta kansi sulkeutuu pehmeästi.

Oli alusta alkaen selvää, että halusin vessan seiniin tuollaista kapeaa valkoista laattaa tiililadonnalla ja tummilla saumoilla. Lattian valinta sen sijaan tuotti enemmän pään vaivaa, kun alun perin suunnittelemaani kuusikulmaista laattaa ei tahtonut millään löytyä oikeassa materiaalissa, koossa ja värissä. Käytiin kaupoilla useaan otteeseen, mutta lopulta päädyttiin melko perinteiseen tummanharmaaseen 10×10 -laattaan. Tumman lattialaatan valinnassa laatan pintamateriaali oli itselleni todella tärkeä kriteeri; laatan piti olla mattapintainen, mutta ei missään nimessä liian karhea. Meillä oli edellisessä vuokra-asunnossamme karhea tumma laatta kylppärissä ja se keräsi itseensä ihan mahdottomasti likaa sekä pölyä ja se oli todella työlästä puhdistaa. Sopiva laatta löytyi kuin löytyikin lopulta ja sekin saumattiin samalla hiilenharmaalla, kuten seinätkin!

Kuten jo sanottu, niin en voisi itse olla enempää tyytyväinen tähän lopputulokseen. Reilun vuoden odotus palkittiin ja sain unelmieni wc:n vihdoinkin. Olen kaikkiin kalustevalintoihin ihan äärimmäisen tyytyväinen ja kaikista IDO:n kalusteista huokuu laadukkuus, joka on varmasti kyseisen brändin 140 vuoden historian ja kehityksen aikaan saama. IDO:n kalustevalikoima on todella kattava, nykyaikainen ja kaikki tämän päivän trendit on otettu selvästi huomioon suunnittelussa. Tarkemmin pääsette tutustumaan IDO:n valikoimaan täällä!

Oven ympärille tulevat listat sekä osa seinien kulmien silikoneista puuttuu vielä, mutta muuten kaikki on remontin osalta valmista. Lisäksi haluaisin vielä seinälle jonkinlaisen hyllyn ja muuta pientä, mutta niitä kerkeää laitella hyvin myöhemminkin. Mitä te tykkäätte lopputuloksesta? Ja miellyttävätkö valintamme teidän silmäänne?

– Janni

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Mari 26 maaliskuun, 2017 at 9:15 am

  Niin upea!!

  • Reply Janni 26 maaliskuun, 2017 at 10:32 am

   Kiitos!!

 • Reply Milla 26 maaliskuun, 2017 at 12:03 pm

  On kyllä jotenkin kivan graafinen, olisin ehkä jättänyt vaaleammat kaakelien välit, mutta muuten aika ihana! Ja mikä ihana valo tossa peilikaapissa!!! Mulla on just ongelma kylppärissä että valo on niin kellertävä, ettei siellä voi oikein meikata.

  • Reply Janni 26 maaliskuun, 2017 at 4:15 pm

   Toi tumma sauma oli ehdottomasti juuri se, mitä haluttiin 🙂 Ja joo siis kellertävässä valossa meikkaaminen on tosi inhottavaa. Nyt on kirkas valo, joka tulee juuri oikeasta suunnasta!

 • Reply Mira 26 maaliskuun, 2017 at 12:53 pm

  Apua kuinka kaunis vessa <3 Oon aina ihaillut siun tyyliä niin vaatteissa kuin sisustuksessa, niissä aina joku siisti "juju" 😀 Hyvää kevättä Janni 🙂

  • Reply Janni 26 maaliskuun, 2017 at 4:16 pm

   Oi ihanaa kuulla 🙂 Mulla on nimittäin tavoitteena tehdä just ajattomia valintoja, mutta kuitenkin jollain pienellä jujulla! Olen siis ainakin jollain tasolla onnistunut! Kiitos ja ihanaa kevättä myös sinne!

 • Reply Ninni 26 maaliskuun, 2017 at 2:18 pm

  Todella upea wc-tila, musta-valkoisuus sopii täydellisesti pieneen kulmikkaaseen tilaan! Tämä on vähän hassu kysymys mutta mikä tuo musta neliö on tuolla seinän alakulmassa? Sillä varmaan on tarkoitus mutta jäinpä vain miettimään mikä se mahtaa olla. Kokonaisuus on upea! Meillä menee remonttiin kaksi vessaa kun niitä on yhteensä kolme, jäljelle tulee jäämään kaksi wc-tilaa ja yksi kylpyhuone saunoineen – sieltä siis tulee wc-istuin lähtemään pois. Näin ollen toinen ”pieni” vessa saa kokonaan uuden ilmeen – tästä saa todella kivasti inspiraatiota! Kiitos!!

  Terveisin uusi lukija 🙂

  • Reply Ninni 26 maaliskuun, 2017 at 2:20 pm

   Pitikin vielä kysyä mistä matto on?

   • Reply Janni 26 maaliskuun, 2017 at 4:23 pm

    H&M HOME! 🙂

  • Reply Janni 26 maaliskuun, 2017 at 4:18 pm

   Voi kiiitos ja ihan mahtavaa, että olet löytänyt tiesi tänne! Meillä on takka tuon seinän toisella puolella ja tuo musta ”neliö” on joku siihen liittyvä luukku 😀 Huippua, että tästä irtosi inspistä teidänkin projektiin! Tsemppiä sinne ja ihanaa kevättä! 🙂

   • Reply Ninni 26 maaliskuun, 2017 at 8:02 pm

    Se ”luukku” ei siis ollenkaan näytä edes typerältä ja tuskin sitä moni jää miettimäänkään taikka huomaa sen enempää kun se sointuu sinne hyvin. Varmaankin nimenomaan tuon musta-valkoisuuden ansiosta 🙂 Kiitos, tsemppiä tarvitaankin lähinnä kuinka selvitään rempan keskellä pienen taaperon kanssa! Onneksi käytössä on kuitenkin koko ajan yksi vessa!

    Blogisi vaikuttaa kovin kivalta, joten enköhän eksy tänne useamminkin 😍

 • Reply Lintu 26 maaliskuun, 2017 at 3:20 pm

  Kyllä mä tuota vessaa ilolla lainaisin, jos tulisin kylään 🙂 Eli upea on! Tuo seinävalinta on omalla tavallaan rustiikkinen ja omasta mielestäni maalaismainen, joka sopii hyvin teidän muun kodin tyylilinjaan. Ja varmasti tuo wc-tila itsessään asetti rajoituksia, ettei kaikki ollut mahdollista.. Tuo peilikaappi näyttää upealta ja mukavaa, ettei siinä ole lippaa 🙂 Tilakin näyttää paljon valoisammalta pintojen uusimisen jälkeen.

  Kateellisena katson tätä, kun omassa kylppärissä on karmaiseva muovimatto ja allaskaappikin alkaa vedellä viimeisiään. Tuollainen ”leijuva” malli on paljon kauniimpi.

  • Reply Janni 26 maaliskuun, 2017 at 4:23 pm

   Jes mahtavaa kuulla 🙂 En itse ole ajatellut, että meidän sisustus olisi maalaismainen, vaikka toki ehkä jotain sellaisia elementtejä saattaa jostain kohtaa löytyäkin. Ja joo siis valkoiset seinät ja päivitetty valaistus tekivät tilasta todella paljon raikkaamman sekä isommankin näköisen. Joudutaan ehkä laittamaan jotkut jalat vielä tuohon allaskaappiin, kun se on vähän riski tuollaisenaan. Jos nimittäin joku vaikka vahingossa hyppää siihen tai muuta, niin tulee varmaan alas kaapin lisäksi myös osa seinästä 😀 Iso kiitos kommentista!

 • Reply Sonja 26 maaliskuun, 2017 at 9:29 pm

  Ihana! Tykkään kans et valkoset laatat ja tummat saunat.

  Kysyisin sun olkkarin matosta, kumpi väri se on valko/harmaa vai ruskea/kerma ?:)

  • Reply Janni 26 maaliskuun, 2017 at 9:30 pm

   Luonnonvalk./ruskea 🙂 Kiiitos kovasti!

 • Reply Johanna 28 maaliskuun, 2017 at 5:27 pm

  Aivan upea wc, tykästyin heti ensisilmäyksellä ♥ Toi kasvi jalustoineen kruunaa koko komeuden!

 • Reply HeidiKaroliinaA. 29 maaliskuun, 2017 at 5:06 am

  Ihana lopputulos!

  • Reply Janni 29 maaliskuun, 2017 at 8:22 am

   Kiiitos! 🙂 Itsekin tykkään tosi kovasti!

  Leave a Reply