YKSI MEKKO – KOLME ERI TYYLIÄ

30 huhtikuun, 2017

Kaupallinen yhteistyö: KappAhl

Jos minulta kysytään tärkeintä kriteeriä vaatteilleni, vastaan ehdottomasti monipuolisuuden. Mietin aina jo kaupoissa vaatteita sovitellessani, että jos minulle ei heti tule mieleen ainakin muutamaa asukokonaisuutta, johon mahdollisen uuden vaatteen yhdistäisin, niin se kannattaa suosiolla jättää kauppaan. Tämä keino on ollut jo pidemmän aikaa erittäin toimiva ja hutiostokset ovat nykyään todella minimissä. Toki niitäkin vielä silloin tällöin tulee, mutta onneksi todella harvoin. Pyrin siis hankkimaan aina monikäyttöisiä vaatteita, jotta niille kertyisi mahdollisimman paljon käyttöä ja niitä voisi yhdistellä monilla eri tavoilla!

Samantyylistä ideologiaa on hyödyntänyt suunnittelemissaan tuotteissa myös Lovisa Malmberf Gomis, joka voitti KappAhlin Sustainable Design -kilpailun. Lovisan suunnittelemien vaatteiden kantavana ideana oli nimenomaan luoda älykästä muotia ja hänen suunnittelemansa mekot muuntuvatkin loistavasti moneen käyttöön. Mekot koostuvat useammasta eri osasta, jonka ansiosta ne voi pukea monin eri tavoin ja yhdistä erilaisiin tyyleihin. Näin saadaan vaatteen elinkaarta pidennettyä roimasti, eikä tällaisesta monien mahdollisuuksien vaatteesta tee mieli luopua. Tällä leikkisällä ja luovalla tavalla kuluttaja voi tehdä myös ympäristölle ystävällisemmän valinnan – nerokasta!

Sain itselleni testiin toisen Lovisan suunnittelemista mekoista ja haasteen luoda sen ympärille kolme erilaista asukokonaisuutta. Kyseinen ihana puuteriroosanvärinen mekko koostuu kahdesta eri osasta: kevyestä mekosta sekä kauniista pitsisestä yläosasta.

1. Klassinen juhla-asu – tässä ensimmäisessä setissä mekko on päälläni kokonaisuudessaan ja ilman mitään sen kummempaa ekstraa. Tämän asun voisin pukea hyvin esimerkiksi ystävän häihin!2. Boheemimpi asu – tässä setissä jätin pitsiosan pois ja puin mekon rennompaan tyyliin farkkutakin ja vaaleiden mokkanilkkureiden kanssa. Tässä kokonaisuudessa voisin lähteä vaikka festareille tai rennompiin kesäjuhliin!

3. Pitsitoppi – kolmanteen asuun puin pitsitopin leveiden housujen ja nahkarotsin kanssa. Tämä setti sopisi hyvin vaikka dinnerille!

Itse ihastuin tähän puuteriseen unelman kevyeen mekkoon ihan hurjasti ja se todella lunastaa lupauksensa monikäyttöisyytensä osalta. Yllä näkyvät kolme asua muodostuivat ihan käden käänteessä ja keksisin lisää erilaisia yhdistelmiä vaikka millä mitalla.

Miellyttivätkö nämä kokonaisuudet teidän silmäänne? Tai oliko niistä joku ylitse muiden?

Oma suosikkini on ehdottomasti tuo asu nro.2 ja se täytyy ehdottomasti ottaa käyttöön heti, kun sopiva tilaisuus tulee. Mekot tulevat ihan lähipäivinä myyntiin KappAhlin verkkokauppaan sekä valikoituihin myymälöihin

– Janni

14 Comments

 • Reply Aurora 30 huhtikuun, 2017 at 1:55 pm

  Sekä toinen että kolmas olivat todella ihania! 🙂 Noi sun kolmannen asun housut ovat todella kivat!!

  • Reply Janni 1 toukokuun, 2017 at 9:19 pm

   Kiiitoksia kovasti! 🙂

 • Reply Marianne 30 huhtikuun, 2017 at 2:08 pm

  Kaikki kolme asua ovat ihan täysiä kymppejä!! Ja mulle tuli heti myös sellainen fiilis, että tuo mekko on kyllä ehdottomasti saatava myös itselle! Omat mekkoni kun ovat hyvin usein niitä yhden tilaisuuden vaatekappaleita, mutta sinun mahtavien esimerkkiasujen myötä keksin minäkin tuolle mekolle monta käyttötarkoitusta 🙂

  Tämä postaus oli muutenkin ihan super! Tykkään aina muidenkin blogeissa näistä tällaisista asuhaaste postauksista, jossa yhden vaatteen ympärille on luotu usemapi erilainen asukokonaisuus. Eli vink vink vaan postaustoiveena 😉

  • Reply Janni 1 toukokuun, 2017 at 9:19 pm

   Loistava idea – kiitos siitä!! Ja nimenomaan ihan mahtavia tällaiset monikäyttöiset verrattuna niihin yksien juhlien kolttuihin, joita on itsekin tullut joskus hamstrattua!

 • Reply HannaK. 30 huhtikuun, 2017 at 3:50 pm

  Wau! Ei tarvitse muuta sanoa, upeita kuvia ja upeat asut ja etenkin upea mekko ja sinä!

  • Reply Janni 1 toukokuun, 2017 at 9:17 pm

   Oi ihana kiitos!! <3

 • Reply Mikaela 1 toukokuun, 2017 at 8:36 pm

  Tosi toimivat asut! Kiva idea tämmönen 🙂 Lemppari oli vika asu, mistä nuo housut löytää? 😮

  • Reply Janni 1 toukokuun, 2017 at 9:17 pm

   Kiitos! Housut on H&M:ltä 🙂

 • Reply Ansku 2 toukokuun, 2017 at 11:13 am

  Mistä nuo kengät on? 🙂 Kauniit!

  • Reply Janni 2 toukokuun, 2017 at 12:07 pm

   Ekan asun kengät Dinskosta, tokan Vagabondilta ja kolmannen Adidakselta!

 • Reply Riia 5 toukokuun, 2017 at 8:10 am

  Ihana Janni ja aivan ihanat asut! Etenkin tuo viimeinen 😊

  • Reply Janni 5 toukokuun, 2017 at 4:55 pm

   Iso kiitos! ☺

 • Reply Jenni 15 kesäkuun, 2017 at 12:25 pm

  Minkä kokoinen mekkosi on? 🙂

  • Reply Janni 15 kesäkuun, 2017 at 10:13 pm

   S/36 😊

  Leave a Reply