PÄIVÄ TALLINNASSA

15 toukokuun, 2017

Meillä oli puhetta jossain vaiheessa, että olisimme lähteneet tässä toukokuun puolessa välissä jollekin kaupunkilomalle Joonaksen 30-vuotissynttäreiden kunniaksi. Loppujen lopuksi emme koskaan saaneet aikaiseksi reissun varausta ja lomien järkkäilyä, joten päädyttiin helpompaan versioon. Vietettiin nimittäin lauantaipäivä Tallinnassa kahdestaan rennosti hengaillen ja illalla jäätiin vielä Helsinkiin hotelliin yöksi. Tämä reissu antoi ihanan pienen irtioton arkeen ja oli huippua saada viettää aikaa kahdestaan. Matkaa varjosti ainoastaan se, että olimme molemmat vähän puolikuntoisia päällä jylläävään flunssan takia. Sen vuoksi otettiinkin todella rennosti ja taitettiin välimatkoja hyvällä omallatunnolla taksikyydillä, joka on onneksi Tallinnassa suhteellisen edullista. Oli toisaalta hyvä, että ei lähdetty mihinkään pidemmälle reissuun, sillä nämä inhottavat flunssat olisivat verottaneet matkaa aika inhottavasti. Keretään bookata joku kiva reissu sitten vaikka kesälle!

Saatiin onneksemme nauttia Tallinnassa ihanan aurinkoisesta säästä ja tuulensuojaisilla terasseilla tuli istuttua päivän aikana useaan otteeseen. Aloitettiin lauantaiaamu F-Hoonessa herkullisella aamiaisella ja sen jälkeen kierreltiin sen edustalle järjestetyllä ulkoilmakirppiksellä. Käppäiltiin Kalamajan alueella ja shoppailtiinkin vähän. Käytiin myös tsekkaamassa Peatus drinkkibaari, joka on tehty innovatiivisesti vanhaan aikoinaan Tallinnan ja Moskovan väliä liikennöineidein junanvaunujen sisään. Tehtiin pikaiset kierrokset myös vanhassa kaupungissa ja Virukeskuksessa. Päivän päätteeksi palasimme Telliskiven alueelle ja kävimme syömässä Frenchy -nimisessä ranskalaisessa Bistro -ravintolassa. Kyseisen paikan miljöö oli ihana, mutta meikäläisen tukkoisuus oli siinä vaiheessa edennyt siihen pisteeseen, että ruoan mausta en osaa sanoa oikein mitään. Makuaisti oli nimittäin kadonnut lähes tyystin flunssan vuoksi, mutta ainakin annokset näyttivät herkullisilta… vitsit, että harmitti!

Tässä iso kasa kuvia lauantailta

Olosuhteisiin nähden meillä oli superihana päivä ja parasta oli tietty päästä nauttimaan kokonainen päivä toisen seurasta ilman flunssaa suurempia häiriötekijöitä. Mikäli suunnittelette reissua Talliinnaan, niin tuo Kalamaja ja Telliskiven alue on ehdottomasti – place to be. Itse haluan ehdottomasti sinne vielä pian uudestaan, sillä alueella on niin paljon kivannäköisiä terasseja, ravintoloista sekä kahviloita, jotka täytyy testata!

Tämä saakelin flunssa ei muuten ottanut helpottaakseen viikonlopun aikana ja siitä syystä meikäläinen on viettänyt tänään sairaslomapäivää neljän seinän sisällä. Aamupäivän jälkeen mulla ei ole enää ollut kuumetta ja pidän kädet ristissä, että fiilis alkaisi olla huomenna jo normaali. Mä olen niin harvoin kipeänä, etten ikinä pysty muistamaa, miten turhauttavaa tämä voikaa olla!

– Janni

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Anniina 16 toukokuun, 2017 at 6:01 pm

  Näyttääpä kivalta! Me käytiin tuolla reilu vuosi sitten helmikuussa, täytyy ehdottomasti mennä joskus uudestaan kesällä. Silloin oli nimittäin vähän hiljasta tuolla 🙂

  • Reply Janni 16 toukokuun, 2017 at 7:15 pm

   Joo siis kesäpaikka ehdottomasti! 🙂

 • Reply tami 18 toukokuun, 2017 at 7:42 pm

  F hoone on ihan suosikki, kesällä sinne taas! Kiitti muute vinkistä, pitänee varmaa käyä toi Frenchy tsekkaamassa myös!

  • Reply Janni 18 toukokuun, 2017 at 9:50 pm

   Joo F-Hoone oli ihana! Olen käynyt tuolla Telliskivessä jo pari kertaa aikaisemminkin, mutta F-Hooneen en ollut ikinä eksynyt! Frenchy kans tsekkaamisen arvoinen!

 • Reply ESSI 5 kesäkuun, 2017 at 7:08 pm

  Pistä korvan taakse ruokapaikka rataskaevu 16 jos ette oo vielä käyny! Tosi ihana paikka 😍 kuulemma usein täynnä joten kannattaa hyvissä ajoin varata pöytä. Meille kuitenkin kävi viikonloppuna tuuri ja saatiin pöytä ilman varausta illalla 🙂

 • Leave a Reply