UUTTA MAALIPINTAA SEINILLE

23 toukokuun, 2017

Sanokaa pliis, että muillakin on sellaisia pieniä ikuisuusprojekteja, joita tulee aina vain pantattua ja siirrettyä eteenpäin ja eteenpäin? Meillä yksi sellainen on ollut seinien maalaaminen. Vedettiin silloin puolitoista vuotta sitten tähän asuntoon muuttaessamme kaikki seinät valkoisiksi, mutta sen ei missään vaiheessa pitänyt olla pysyvä tila. Piti suunnitella seinille värejä, kunhan asetuttaisi aloillemme ja suunnitelmat saisivat rauhassa hautua. Maalausprojektiin ryhtymisessä meni kuitenkin yllättäen vuoden verran, vaikka maalitkin olivat jo valmiiksi päätetty ja ympyröity maalikartasta. Viime viikolla ryhdyttiin vihdoin ja viimein tuumasta toimeen ja se kyllä kannatti. Maalattiin yksi seinä olohuoneesta sekä makuuhuoneen kaksi seinää. Tänne tuli heti todella paljon kodikkaampi tunnelma ja koko sisustus näyttää niin paljon kivemmalta, kun seinillä on ripaus väriä. Muiden huoneiden kimppuun päästään toivottavasti pian, kun projekti on nyt saatu potkaistua liikkeelle. Osa seinistä tulee toki ehdottomasti jäämää valkoisiksi, mutta työnsarkaa on ainakin vielä eteisessä sekä työhuoneessa!

Valitsin seinille kaksi erilaista harmaan sävyä niin, että makuuhuoneen päätyseinä tuli tummemmalla (näkyy viimeisessä kuvassa) ja kaksi muuta maalattua pintaa asteen vaaleammalla harmaalla. Olimme molemmat Joonaksen kanssa todella tyytyväisiä lopputulokseen ja tulemme käyttämään tuota vaaleampaa harmaata varmasti vielä eteisen puolellakin. Sävyt ovat Tikkurilan Deco Grey -värikartasta ja sävyt ovat 1944 sekä 1945.

Ihan naurettavaa, että tätä hommaa oli pitänyt lykätä näin pitkään. Kyseessä oli nimittäin superhelppo homma, joka saatiin hoidettua yhdessä illassa ja lopputulos todellakin palkitsi. Makuuhuoneesta tulossa parempaa kuvaa, kunhan saadaan laitettua sitä muutenkin paremmin kondikseen. Uudelle maalatulle seinälle on tulossa hyllyjä, uudet seinään kiinnitettävät yövalot yms.. Myös uudet yöpöydät ovat hankintalistalla!

Tykkäättekö te enemmän raikkaista valkoisista seinäpinnoista vai saako olla muutakin väriä?

– Janni

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Tarza 23 toukokuun, 2017 at 9:02 am

  Ehdottomasti juuri tällainen hiukan väriä pintaan on se oma juttu! 🙂 Haaveilen vähän sinertävän- tai vihertävänharmaista seinäpinnoista ja keittiökaapeista; kokovalkoinen keittiö olisi itselle painajainen 😁
  Onneksi mies on samoilla linjoilla ja halutaan yhdistää maskuliinisia linjoja ja materiaaleja neutraaliin, ei-valkoiseen pohjaan. 🙂

  • Reply Janni 24 toukokuun, 2017 at 1:45 pm

   Sama homma! Kokovalkoinen on ollut pitkään trendi ja moni tuntuu siitä tykkäävän, mutta itseeni ei iske kyllä 🙂

 • Reply ESSI 5 kesäkuun, 2017 at 6:51 pm

  Itse käytän sisustuksessa juuri samanlaisia maanläheisiä värejä. Jos en asuisi vuokralla, maalaisin varmasti seiniä juuri esim harmaalla tai sitten peessillä 😀 mutta vastapainoksi tälle haaveilen joskus omistavan kesämökin johon saisi laittaa ihanan kukkatapetin joka ei ”kotisisustukseen” sopisi ! 🌸🌻🍀

 • Leave a Reply