KODIN ÄÄNENTOISTO UUDELLE LEVELILLE

10 heinäkuun, 2017

 

Kaupallinen yhteistyö: Genelec

Voisi kai sanoa, että meikäläinen on aina ollut keskivertoa enemmän kiinnostunut hyvästä äänentoistosta. Muistan vieläkin, kuinka fiilistelin lapsena, kun setäni musiikkilaitteiden bassot saivat kevyet esineet putoamaan ikkunalaudoilta. Yläasteella sen sijaan virittelin omaan huoneeseeni kaiuttimet kaappien päälle niin, että yhdistelin itse johtoja yms. ja veikkaan, ettei sekään ole ihan jokaisen 13 vuotiaan tytön normipuuhia. Jossain vaiheessa omaan kotiin muutettuani harmittelin sitä, että oikeasti laadukasta ja hyvää äänentoistoa oli mahdotonta saada kivasti sopimaan sisustukseen. Mieheni haaveili jossain vaiheessa lattiakaiuttimista, mutta sellaisiin en pystynyt venymään ja saatiin onneksi kompromissi tehtyä. Nykypäivänä edellä mainittu ei ole onneksi enää ongelma, sillä superlaadukkaita kaiuttimia saa pienessäkin koossa ja ne uppoavat vielä melko huomaamattomasti sisustukseenkin. Sain jokin aika sitten Hifistudiolta testiin Genelecin juhlapaketin G three -sarjan kaiuttimet ja suoraan sanottuna en oikein tiedä, että miten raaskitaan testijakson jälkeen enää luopua näistä!

 Juhlapaketin mukana tulee kaksi kaiutinta sekä superlaadukkaat Skotlantilaiset 3 metriset Atlas rca -kaapelit, joiden avulla kaiuttimet voi kotona liittää haluamaansa laitteeseen – televisioon, tietokoneeseen tai muuhun soittimeen/vahvistimeen. Itse sain kaiuttimien mukana testiin bluesound node 2 -soittimen, johon liitin Genelecin kaiuttimet. Tällaisia aktiivikaiuttimiahan voisi isompaan asuntoon ostaa vaikkapa joka huoneeseen ja niitä voisi sitten ohjata juuri esimerkiksi tuollaisen bluesound node -laitteen sovelluksen avulla. Ihan törkeän kätevää!

Tykkään kuunnella kotona musiikkia aika kovalla ja näiden Genelecin kaiuttimien kanssa musiikin kuuntelu on lähtenyt ihan uusille leveleille. Volyymia voi nostaa mielin määrin, mutta musiikin laatu pysyy siitä huolimatta kirkkaana ja ehjänä. Kauttimista lähtee siis kokoonsa nähden ihan tajuttoman hyvä ääni ja voisin fiilistellä sitä loputtomiin. Lisäksi kaiuttimien muotokieli miellyttää silmääni todella paljon ja valkoisen värinsä ansiosta ne eivät ota liian hallitsevaa roolia tilassa. Valkoisen lisäksi tämän paketin saa myös halutessaan mustana, joka varmasti passaisi tummempaan sisustukseen taas paremmin!

Tämän testikäytön perusteella voin ihan äärimmäisen hyvin suositella tätä kyseistä pakettia Geneleciltä, jos uuden äänentoistojärjestelmän ostaminen kotiin on jollakin ajankohtaista. Lisä tietoa voi halutessaan käydä tsekkaamassa täältä sekä täältä!

– Janni

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Taina 14 heinäkuun, 2017 at 12:13 pm

  juu, tyylikkään näköiset on, voisin meidänkin kotiin ottaa =)

 • Reply Saara 19 heinäkuun, 2017 at 7:54 am

  Meiltä löytyy noita pieniä G1-kaiuttimia kaksin kappalein. Pienistä G1-kaiuttimistakin lähtee niin laadukas ääni, että lähes joka kerta musiikkia kuunnellessani häkellyn kaiuttimien tehokkuudesta. 🙂

  • Reply Janni 20 heinäkuun, 2017 at 12:08 am

   Uskon todellakin! Mahtavaa 🙂

 • Reply Tinksu 13 elokuun, 2017 at 9:44 am

  Täh… kuinka noita saa testiin 🙄 Olisi todella loistava saada juurikin koetettua omassa kotona ennen hintavaa, mutta laadukast ostosta.

  Lähinnä mietinnässä, että riittäisikö jopa G2 vai kallistuisiko G3 puoleen.

  • Reply Janni 13 elokuun, 2017 at 9:53 am

   Kyseessä siis kaupallinen blogiyhteistyö 🙂 mutta kannattaapi kysellä liikkeistä, jos tälläinen olisi mahdollista normikuluttajallekin! 🙂

 • Reply Markus 14 tammikuun, 2022 at 2:15 pm

  G3 on kyllä hyvät! Paras ostokseni sitten vaimoni ensimmäisen deittikahvin 🙂 Ostin tuolta: https://www.kuvajaaani.com/genelec-three-aktiivikaiutin-p-77.html

 • Leave a Reply