GARDAJÄRVI – MALCESINE JA SIRMIONE

28 heinäkuun, 2017

Kerettiin nähdä yllättävän paljon, vaikka vietettiin Italian reissun aikana vain yksi päivä Gardalla kierrellen. Ei oltu kumpikaan ikinä ennen pyöritty kyseisillä seuduilla ja Garda kyllä ylitti meidän molempien odotukset. Valittiin aina isomman ja nopeamman tien sijaan navigaattorista maisemareitti, joka kiemurteli pienien kylien läpi ja rantaviivaa pitkin. Maisemat olivat mykistävän hienoja ja tehtiinkin välistoppeja vähän väliä, mikä on auton vuokraamisessa paras juttu siihen nähden, että taittaisi välimatkat julkisilla. Monta hienoa paikkaa jäisi matkan varrella näkemättä!

Gardan ympäristöstä parhaiten mieleen jääneet paikat ovat ehdottomasti Malcesine sekä Sirmione, joista ensimmäisenä mainittu oli ehdoton suosikki. Malcesine sijaitsee Gardan itärannalla ja siitä olin lukenut jo etukäteenkin paljon kehuja. Upeat vuoret kohosivat Malcesinen ympärillä ja keskiaikainen kaupunki oli ihan valtavan sympaattinen pienine mutkittelevine ostoskatuineen. Kiipesimme Scaligeron linnan ylimmälle huipulle asti ja sieltä avautuvat näkymät olivat U-P-E-A-T. Minne tahansa katseensa suuntasikin, niin maisemat olivat kuin suoraan postikortista!

Malcesinesta ajettiin sitten taas useamman pienen välistopin kautta Gardan etelärannalla sijaitsevaan Sirmioneen, josta olimme myös kuulleet paljon hyvää. Upealla paikalla aivan niemenkärjessä sijaitseva Sirmionen kaupunki on toiminut suosittuna lomakohteena roomalaisten ajoista. Sirmionessa oli aivan ihana pikkukaupungin tunnelma ja aivan mielettömän kaunista. Vanhankaupungin sisääntulon yhteydessä kohoaa upea 1200-luvulla rakennettu linna vallihautoineen ja kaupunkiin mennään sisään linnan muurien entisen riippusillan kautta. Turisteja kuhisi melko paljon niin Sirmionessa kuin Malcesinessakin, mutta ei mitenkään häiritsevästi kuitenkaan.

Molemmat kaupungit olivat ehdottomasti näkemisen arvoisia, mutta jos lähtisin Gardalle pidemmäksi aikaa, niin vuokraisin ehdottomasti auton koko reissun ajaksi majoittuisin kuitenkin jossain pienemmässä rauhallisemmassa paikassa. Välimatkat ovat tuolla kuitenkin lyhyitä ja olisi ihanaa halutessaan viettää päivää jossain rauhallisella rannalla ja illalla sitten suunnata eläväisiin pikkukaupunkeihin!

Tässä ensin kuvia Malcesinesta:

Ja seuraavat kuvat ovat Sirmionesta:

Suosittelen ehdottomasti käymään sekä Malcesinessa, että Sirmionessa, mikäli joskus satutte liikkumaan Gardan ympäristössä. Onneksi tuolla tosiaan on sen verran pienet välimatkat, että on helppo kiertää vaikka useampikin kaupunki yhden päivän aikana. Suosittelen myös ehdottomasti ajamaan ison tien sijaan pieniä rantakatuja, vaikka matkaan kuluisikin hieman pidempi aika. Matkan varrelta löytyy varmasti monta kivaa extemporestoppia ja niin näkee ehdottomasti paljon enemmän!

– Janni

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Milla 28 heinäkuun, 2017 at 12:09 pm

    Onpa kaunista 🙂

  • Leave a Reply