MAISEMAREITTI

8 elokuun, 2017

Mulla on meidän taannoiselta pieneltä Italian road tripiltä vielä aika paljon kuvia julkaisematta ja ajattelin tehdä niistä vielä tällaisen ison koosteen. Tuolla Pohjois-Italiassa ja Gardan ympäristössä oli niin henkeä salpaavan upeita maisemia, että olen todella kiitollinen siitä, ettei kameranikin mennyt niiden vuokra-autostamme ryövättyjen tavaroiden mukana. Pienelläkin road tripillä vaan näkee ja kokee aina niin paljon enemmän verrattuna siihen, että viettäisi reissun kaikki päivät samassa mestassa. Toki sellainen rento oleilukin tulee välillä todella tarpeeseen, mutta henkilökohtaisia lemppareitani omista matkoista ovat olleet ne, joilla olemme vuokranneet auton (tai jonkin muun kulkupelin) ja kierrelleet ympäriinsä.  Matkan varrelta löytyy aina sellaisia upeita paikkoja, jonne ei olisi muuten tullut ikinä eksyttyä. Tykkään suunnitella reitille aina jonkinlaiset raamit etukäteen, mutta niistä poikkeaminen on aina erittäin sallittua tai jopa toivottua. Nopeimman reitin sijaan navigaattorista kannatta monissa tapauksissa valita se maisemavaihtoehto!

Tässä muutamia kuvia sieltä täältä matkamme varrelta. Kuvissa muun muassa Veronaa, Bergamoa ja pieniä kyliä Gardan ympäristössä!

Haaveenani olisi päästä lähivuosina toteuttamaan joku siisti road trippi Jenkkeihin, mutta sitä saan vielä jonkin aikaa odotella!

Millaisia road trippejä te olette toteuttaneet? Suositelkaa ihmeessä omia lempparipaikkoja!

– Janni

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Monaveronika 9 elokuun, 2017 at 7:27 pm

    Ei olla mitään superpitkiä roadtripejä tehty Suomen ulkopuolella, mutta ainakin Kroatiassa Pohjoisrannikolla ja lähellä Slovenian rajaa on ihan mielettömiä maisemia ja tunnelmallisia pikku kyliä. Myös Etelä-Ranskan vuoristo oli positiivinen yllätys, sillä maisemat oli tosi monipuoliset, välillä tuntui kuin olisi Arizonassa tai Texasin preerioilla ja välillä ympäristö muistutti enemmän Suomea kuin Etelä-Eurooppaa.

    Suomessa reissattiin tänä kesänä asuntoautolla melkein viikko. Täältäkin löytyy yllätyksellisiäkin paikkoja kun lähtee vain kiireettömästi kiertelemään. 🙂

  • Leave a Reply