HERKKUVINKKI PIKKUJOULUIHIN

22 marraskuun, 2017

 

Kaupallinen yhteistyö: Kantolan

Pikkujoulusesonki taitaa olla parhaimmillaan tällä hetkellä ja myös itselläni se starttasi viime viikonloppuna. Monilla on varmasti vielä useammat pikkujoulut edessä ja mulla olisi pieni vinkki takataskussa, mikäli juhlien tarjoilut aiheuttavat vielä päänvaivaa. Itse en ole todellakaan mikään mestari keittiössä ja siksi tuo tarjoilupuoli on ainakin itselleni monesti juhlia järjestäessäni pieni stressin aihe. Onneksi mieheni on minua valtavasti taitavampi tämän asian suhteen ja hän hoitaakin yleensä kaikki tarjoilut meidän juhlissa. Nämä herkut ovat kuitenkin sen verran helppoja, että ne onnistuvat jopa minultakin!

Kyseessä on Kantolan uudet Pikkukeksi -nimeä kantavat premium suolakeksit, joista löytyy kaksi eri makuvaihtoehtoa: kermaviili & ruohosipuli sekä suola. Kantolan Pikkukeksit ovat nimensä mukaisesti perinteisiä suolakeksejä pienempiä ja juuri täydellisen kokoisia sormisyötäviksi soveltuvia suupaloja. Pikkukeksit ovat herkullisia jo ihan sellaisenaankin syötäväksi ja voin omasta kokemuksesta kertoa, että ainakin noihin kermaviilillä ja ruohosipulilla maustettuihin versioihin jää jopa himo – nam! Täytteitähän näihin voisi keksiä tuhansia erilaisia ja jokaiseen makuun, mutta voin lämmöllä suositella ainakin näitä kolmea täyteversiota, joita itse testasimme…


1. täyte

 • kermaviili & ruohosipuli -Pikkukeksi
 • kylmäsavulohi
 • maustamaton tuorejuusto
 • tilli

2. täyte

 • suola -Pikkukeksi
 • pippurituorejuusto
 • tuore viikunaviipale

3. täyte

 • suola -Pikkukeksi
 • aurajuusto
 • viikunahilloke
 • saksanpähkinä

Kaikki näistä kolmesta toimivat siis todella hyvin ja oma suosikkini oli ehdottomasti tuo kolmas versio, joka oli näistä myös se kaikista jouluisin. Suolaisen ja makean yhdistäminen ei aina ole helppoa, mutta yleensä lopputulos on loistava, kun onnistuu löytämään juuri ne oikea makuparit. Punaviini tai sillä terästetty glögi on toimii näiden kanssa varmasti täydellisesti!

Tässä siis tosiaan helppo vinkki pikkujoulujen tai ihan minkä tahansa muidenkin illanistujaisien tarjoiluja ajatellen. Kantolan Pikkukeksien paras puoli oli mielestäni juurikin tuo pieni koko, jonka ansiosta näistä sai tehtyä hieman tavanomaisia suolakeksejä tyylikkäämpiä suupaloja!

– Janni

2 Comments

 • Reply Milla 22 marraskuun, 2017 at 7:09 pm

  Vitsi, ihanan näkösiä tarjottavia! Nää vinkit olisi tullut tarpeeseen viime viikonloppuna, kun itse hostasin kavereille pikkujouluja ja mietin kivoja tarjottavia.. Pistän muistiin seuraavia kekkereitä varten. 🙂 Varsinkin toi pippurijuusto-viikuna-combo näyttää ihanalta – ehkä teenkin noita yhden satsin vaan itelleni tänä iltana. 😀

  Kiitos muutenkin superkivasta blogista, oon lueskellut sun juttuja jo monen vuoden ajan 🙂

  • Reply Janni 24 marraskuun, 2017 at 4:50 pm

   Oiii voin lämmöllä suositella!! 🙂 Joko testasit? Ihanaa kuulla, että olet viihtynyt täällä niin pitkään <3 Ihanaa talven jatkoa sinne ja anteeksi, että mun vastauksessa kesti!!

  Leave a Reply