JOULUISET KYSYMYKSET

17 joulukuun, 2017

En voi uskoa, että jouluaatto on jo tasan viikon päästä. Ollaan vietetty tyttöjen kanssa pikkujouluja täällä mökillä ja kohta lähdetään ajelemaan kotia kohti. Oltiin täällä vain yksi yö, mutta tämäkin pieni irtiotto ja ystävien rento seura tulivat kyllä ehdottomasti tarpeeseen. Odotan jo ihan superpaljon ensi viikon perjantaita ja sitä, että pääsee muutamaksi päiväksi rentoilemaan ja rauhoittumaan joulun viettoon – ihanaa!!

Löysin tällaisen hauskan joulukyselyn ja päätin laittaa sen heti itsekin toteutukseen. Kuvituksena jouluisia kuvia viime vuodelta!

Paras joululaulu?

Mun on ihan pakko myöntää, että en ihan hirveästi diggaile perinteisistä suomalaisista hartaista ja hieman melankolisista joululauluista. Kauniita kappaileita ne ehdottomasti ovat, mutta kyllä mä mielummin fiilistelen iloista joulutunnelmaa musiikinkin muodossa, jos siihen vain on mahdollisuus. Yksi kestosuosikeistani on ehdottomasti espanjalainen Feliz Navidad!

Paras jouluruoka?

En joskus vuosia sitten tykännyt jouluruoasta lähes ollenkaan. Nykyään melkein kaikki rosollia, muutamia laatikoita ja lipeäkalaa lukuunottamatta menee hyvin. Ehdottomia suosikkejani ovat kuitenkin alkuruokapöydän kalat ja meillä niihin panostetaankin aina varmasti kaikkein eniten – graavilohi ja -siika, mädit, smetana ja savulohi – NAMMM!

Tekokuusi, oikea joulukuusi vai ei kuusta ollenkaan?

Ehdottomasti oikea kuusi, sillä mulle on kuusessa melkein tärkeintä se tuoksu. Meillä on nyt kahtena vuotena ollut kotonakin aito kuusi ja näin tulee varmasti olemaan myös tänä vuonna!

Suosikki joulukukka?

Hmm ei kyllä hajuakaan, kaikkihan ne on tosi kauniita. Meille niitä ei vain oikein voi ostaa, sillä Joonas on allerginen melkein kaikille niistä, mutta sanotaan nyt vaikka joulutähti!

Paras saamasi joululahja?

Kaikki käytännölliset ja tarpeelliset, kuten astiat ja muut kodin jutut. Tottakai joskus lapsena lahjat näyttelivät suurempaa roolia omassakin joulussani, mutta nykyään keskityin ihan täysin muihin asioihin joulun vietossa!

Aiotko ostaa lahjoja?

Jotain pientä ostetaan varmasti perheelle ja kummilapsille. Joonakselle ostan jotain, jos tulee joku hyvä idea mieleen. Tammikuussa tulossa oleva yhteinen Thaimaan reissu on varmasti molemmille oikein mieluinen lahja!

Onko itselläsi lahjatoiveita tänä jouluna?

Ei niin mitään – toivoisin rauhallista joulua, hyvää ruokaa ja läheisien seuraa!

Paras jouluelokuva?

Lapsena ehdoton suosikkini oli Joulupukki ja noitarumpu, joka toimii kyllä edelleen. Saiturin joulu on myös ihana sekä perinteiset Yksin kotona -elokuvat!

Milloin aloitat joulukoristelut kotona?

Niin sanotut jouluvalot tulee ripustettua yleensä jo hyvissä ajoin loppusyksystä, kun alkaa kaivata pientä piristystä pimeyden keskelle. Niiden käyttö ei siis ainakaan meillä rajoitu pelkkään jouluun, vaan ne on yleensä esillä koko pimeän ajan. Joulukuun aikana tulee pikkuhiljaa lisäiltyä joulukoristeita kotiin ja vaihdettua vähän tyynyliinoja ym.. 🙂

Joulu kotona vai muualla?

Kyllä mä sanoisin, että kotona ja nimenomaan perheen seurassa!

Lähetätkö joulukortteja?

En ole ikinä lähettänyt!

Laittaudutko jouluaattoa varten vai hölläiletkö koko päivän?

Meillä on aina ollut perheen kesken tapana laittautua jouluaaton viettoa varten hieman normaalia enemmän. Mitenkään pakollista se ei todellakaan ole, mutta kyllä meillä alkaa aina jouluaaton lähestyessä äidin ja siskojen kanssa käydä linjat kuumana siitä, että mitä kukakin pukee aattona päälleen.

Paras joulusuklaa?

Mun ikisuosikkeja ovat monet Fazerin paperipäällysteiset suklaakonvehdit ja ihan perinteinen Fazerin sininen.

Joulupiparit vai joulutortut?

En ole kumpienkaan suuri ystävä, mutta joulutortut ovat kyllä hyviä omenakanelihillolla ja pipareiden leipominen sekä koristelu on hauskaa hommaa!

Parasta joulussa?

Mulle parasta joulussa on ehdottomasti perheen kesken vietetty yhteinen aika ja juhlava iloinen joulutunnelma. Kaikki omat pienet perinteet ja rauhoittuminen.

Ihanaa joulunviikoa kaikille!

 

– Janni

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply